Pääsiäiseen liittyy suurta surua ja iloa. Vastaavasti tämä Pitkäperjantain leivonnainen on suolainen ja makea.
Vatkaa voi ja sokeri tasaiseksi massaksi.
Lisää kananmunat yksitellen sekoittaen massaa aina väleissä.
Sekoita kuiva-aineet keskenään. Lisää ne osissa massaan vuoroin maidon kanssa. Sekoita koko ajan.
Vatkaa kunnes taikina on tasaista ja jäykähköä.
Valmistele n. 30cm irtoreunavuoka. Laita leivinpaperi pohjan ja laidan väliin. Leikkaa ylimääräinen pois.
Tee leivinpaperista vähän laitaa korkeammat soirot ja asettele ne vuokaan.
Kaada taikina vuokaan ja tasoita.
Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
Anna jäähtyä.
Leikkaa pinta tasaiseksi.
Kostuta kakku reilusti sitruunamehun ja veden seoksella (voit käyttää myös sokerivettä)
Murenna suolapähkinät ja levitä ne tasaisesti kakun pinnalle.
Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan.
Keitä seosta välillä sekoittaen kunnes se saavuttaa 110 asteen lämpötilan (10-15min)
Lisää ruokalusikallinen voita ja sekoita.
Kaada kinuski kakun päälle ja anna jäähtyä.
Jos haluat, että kinuskia valuu hiukan myös kyljille poista irtoreunus ja leivinpaperi ennen kuin kinuski jähmettyy lopullisesti.
Pohjan ainekset:
200g Voita
2½dl Sokeria
3kpl Kananmunaa
5dl Jauhoja
2tl Leivinjauhetta
2tl Vaniljasokeria
2dl Maitoa
Kuorrutus:
2dl Kuohukermaa
2dl Fariinisokeria
1rkl Voita
3dl Suolapähkinöitä
Vatkaa voi ja sokeri tasaiseksi massaksi.
Lisää kananmunat yksitellen sekoittaen massaa aina väleissä.
Sekoita kuiva-aineet keskenään. Lisää ne osissa massaan vuoroin maidon kanssa. Sekoita koko ajan.
Vatkaa kunnes taikina on tasaista ja jäykähköä.
Valmistele n. 30cm irtoreunavuoka. Laita leivinpaperi pohjan ja laidan väliin. Leikkaa ylimääräinen pois.
Tee leivinpaperista vähän laitaa korkeammat soirot ja asettele ne vuokaan.
Kaada taikina vuokaan ja tasoita.
Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
Anna jäähtyä.
Leikkaa pinta tasaiseksi.
Kostuta kakku reilusti sitruunamehun ja veden seoksella (voit käyttää myös sokerivettä)
Murenna suolapähkinät ja levitä ne tasaisesti kakun pinnalle.
Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan.
Keitä seosta välillä sekoittaen kunnes se saavuttaa 110 asteen lämpötilan (10-15min)
Lisää ruokalusikallinen voita ja sekoita.
Kaada kinuski kakun päälle ja anna jäähtyä.
Jos haluat, että kinuskia valuu hiukan myös kyljille poista irtoreunus ja leivinpaperi ennen kuin kinuski jähmettyy lopullisesti.
Nautitaan reiluina siivuina lempijuoman kanssa.
P.S. Säilytä kuvun alla, jotta pohja pysyy kosteana.
Ei kommentteja :
Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!