perjantai 3. huhtikuuta 2015
Suolapähkinä-Kinuskikakku
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Pääsiäiseen liittyy suurta surua ja iloa. Vastaavasti tämä Pitkäperjantain leivonnainen on suolainen ja makea.


Suolapähkinä-kinuskikakkua olkaa hyvä!

Pohjan ainekset:

200g    Voita
2½dl    Sokeria
3kpl     Kananmunaa
5dl       Jauhoja
2tl        Leivinjauhetta
2tl       Vaniljasokeria
2dl       Maitoa

Kuorrutus:

2dl       Kuohukermaa
2dl       Fariinisokeria
1rkl      Voita
3dl       Suolapähkinöitä


Vatkaa voi ja sokeri tasaiseksi massaksi.


Lisää kananmunat yksitellen sekoittaen massaa aina väleissä.

Sekoita kuiva-aineet keskenään. Lisää ne osissa massaan vuoroin maidon kanssa. Sekoita koko ajan.


Vatkaa kunnes taikina on tasaista ja jäykähköä.


Valmistele n. 30cm irtoreunavuoka. Laita leivinpaperi pohjan ja laidan väliin. Leikkaa ylimääräinen pois.

Tee leivinpaperista vähän laitaa korkeammat soirot ja asettele ne vuokaan.


Kaada taikina vuokaan ja tasoita.


Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.

Anna jäähtyä.


Leikkaa pinta tasaiseksi.

Kostuta kakku reilusti sitruunamehun ja veden seoksella (voit käyttää myös sokerivettä)


Murenna suolapähkinät ja levitä ne tasaisesti kakun pinnalle.


Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan.


Keitä seosta välillä sekoittaen kunnes se saavuttaa 110 asteen lämpötilan (10-15min)

Lisää ruokalusikallinen voita ja sekoita.


Kaada kinuski kakun päälle ja anna jäähtyä.

Jos haluat, että kinuskia valuu hiukan myös kyljille poista irtoreunus ja leivinpaperi ennen kuin kinuski jähmettyy lopullisesti.


Nautitaan reiluina siivuina lempijuoman kanssa.

P.S. Säilytä kuvun alla, jotta pohja pysyy kosteana.



Tunnisteet:

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!