sunnuntai 13. heinäkuuta 2014
Hannan matkassa
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Tämän kertainen Blogi-postaus on matkakertomus, mutta ei kuitenkaan Mikko Hiiren omista reissuista.

Tuossa kevätpuolella kävin sähköpostinvaihtoa erään lukijani kanssa, joka suunnitteli lähtevänsä Pariisiin touko-kesäkuun taitteessa poikaystävänsä kanssa. Yhtenä osana reissua olisi muutama päivä Pariisin Disneylandissa.

Hanna ja Hessu (nimet muutettu ;-) Olenkin aina halunnut päästä kirjoittamaan tuon) on parikymppinen pariskunta, joka oli nyt siis ensi kertaa menossa Disney-puistoon.

Suuremmit löpinöittä mennään Hannan kirjoittamaan matkakertomukseen:

Maanantai 26.5.
Matkaan lähdettiin aamulla neljän jälkeen. Saavuttuamme lentokentälle innostus vaihtui paniikkiin... Olin unohtanut käsimatkatavaralaukkuni autoon. Ei siinä muuten mitään mutta siellä oli matkalaukun avaimet... Sitten vaan siskolle soittamaan että aja takasin.. Meni yli 20 minuuttia ennekuin hän vastasi.. Mutta onneksi kerkesi tulla ajoissa takaisin! 
No, ei se päivän epäonni tähän loppunut... Huomasin sitten turvatarkastuksen jälkeen että olen hävittänyt lippuni! Paniikki osa kaksi... Ei siinä kuin takaisin turvatarkastukseen, jossa sanoivat, että veivät lipun lähtöportille... Hyvä minä!! 
Itse lennot meni mukavasti. Kerettiin Helsingissä sopivasti vaihtamaan konetta, eikä tarvinnut liikaa odotella. 
Lentokentällä meitä odotti ATS Paris shuttlen kuski, jonka nimesimme Yrmyksi, koska hän odotti meitä niin tympääntyneen näköisesti :D Mukava hän oli silti! 
Hotellilla olimme noin kymmenen aikaan. Dream Castlen ensivaikutus oli positiivinen. Teimme check-in:n ja veimme laukkumme säilytykseen, jonka jälkeen lähdimme bussilla Chessyn juna-asemalle. 
Kyllä muuten oli kätevä tuo bussi! Vaikka aikatauluissa luki, että kulkee noin 20 minuutin välein, niin mielestäni se kulki hieman useammin! 
No menimme asemalle... Sitten epäonni jatkui... Ensin etsimme urakalla valokuvausautomaattia Pass Navigoja varten, no sitten kun löytyi piti mennä rikkomaan rahaa... Mutta sille koneellepa ei kelvannut... No onneksi toiselle kelpasi.. Eipä siinä.. 
Kello oli noin 12.. Ja jonotimme reilun tunnin sitten lippuja! Jos fiksu ois ollut ja muistanut että hotellien check-out on klo 12..... No mutta onneksi palvelu oli hyvää ja saimme liput! 
Näitä Pass Navigo Decouverteja kannattaa suositella kaikille Pariisiin matkaajille! On niin edullinen! 
Liput saatuamme kävimme Val´d´Europen ostoskeskuksessa, mutta kun väsymys alkoi painaa palasimme hotelliin juuri sopivasti kello 15 jolloin huoneisiin pääsi!


Huone oli todella tilava! (Kaikki varoitteli Pariisin hotellien pienistä huoneista) Huone oli siisti ja sieltä löytyi kylpyamme!! Juuri sopiva meille... Hetken levättyämme päätimme lähteä tutustumaan Disneyland Parkkiin ilman sen kummempia suunnitelmia... 
Meidän voucherimme vaihtuivat nopeasti lippuihin ulkopuolella olleessa automaatissa. Otimme ensimmäisenä kuvat lipuista, että jos hukkuvat! Hyvä vinkki!!


Kun pääsimme sisälle... No minusta tuli vähintäänkin yhtä innostunut kuin niistä lapsista!!! Siis aivan mahtavaa!! Satuimme tulemaan juuri ennen paraatia, joten kävelimme nopeasti Main Streetiltä Discoverylandiin ja heti kun näin Buzzin oli pakko mennä Laser Blastiin! Joka oli ihan mahtava! Meillä oli ihan super hauskaa! Vaikka tietenkin hävisin, mutta silti aivan paras! Pääsimme muuten melkein jonottamatta sisään! 
Sittempä menimme Space Mountainiin... Taas melkein jonottamatta.. No sittenhän musta kuoriutui nössö :D Olin nimittäin sanonut Hessulle että mitenhän sä uskallat mennä vuoristorataan kun et oo koskaan käynyt... Mutta kun olimme melkein pääsemässä laitteeseen sieltä tuli pois itkevä lapsi... APUA! 
Ja siis ihan kamalahan se oli! Siis ihan hirvee.. Pahinta oli, kun se pysähtyi välillä ja sitten jatkoi... Hessu kyllä tykkäs! Tuli muuten ihan hirvee olo... 
Ja ei ollut myöskään ihan fiksua mennä suoraan siihen Captain EO:hon.. Olohan vaan "parani"... Ei se kyllä muutenkaan säväyttänyt... 
Sitten käytiin Agrabassa moikkaamassa Aladdinta! Ihan kiva! Sitten käytiin vielä vähän kävelemässä Adventure Islellä..
Nälkä yllätti ja lähdimme etsimään ruokapaikkaa.. Joka paikkaan oli ihan kamalat jonot, joten päädyimme hotellin buffettiin, sillä väsymys painoi jo kovasti! Ruoka oli ihan ok.. Nälkä lähti... 
Huoneessa huomasimme että olimmekin tehneet nämä kolme laitevalintaa juuri niinkuin olit neuvonut, että mistä aloittaa, joten kun merkkasimme karttaan seuraavan päivän ohjelmaa, skippasimme nämä ja päätimme aloittaa Big Thunderista.


Tiistai 27.5
Heräsimme aamulla puoli kahdeksan ja menimme aamiaiselle, jossa oli varsin rauhallista! Aamiainenkin oli ihan jees. Syönnin jälkeen kävimme vielä vähän lepäilemässä ja lähdimme yhdeksän jälkeen bussilla puistoon.


Sääkin oli ihan hyvä, pilvistä ja sopivan viileää mutta ei kuitenkaan kylmää tai sateista. 
Aloitimme tosiaan Big Thunder Mountainista, jossa jouduimme sitten jo jonottamaan noin 20 minuuttia, mutta hauskinta jonotuksessa oli, että yhtenä kappaleena soitettiin yhtä vanhojen tanssieni kappaletta. 
Itse vuoristorata oli ihan hauska, mutta ei mitenkään erikoinen minun mieleen. Seuraavaksi suuntasimme Phantom Manoriin! Se oli kyllä hieno ja upeasti toteutettu! Ja se hautausmaa oli hauska!! 
Sitten siirryimme Pirates of the Caribbeaniin.. Jonotusaika 20 min näytössä - todellisuus yli tunti tuskaista jonotusta erityisen kuumassa ja kosteassa käytävässä... Ja laitekin oli pettymys, sillä olisi ollut kiva kastua :D Mutta muuten taas upeaa! Niin ja kannattaa tosiaan olla liikkeellä kahdestaan jonkun kanssa niin pääsee useasti jonoissa hieman ohi :) 
Siitä mentiin sitten Fantasylandiin ja Pinokkioon! Ihanaa! Siis aivan ihanaa! Oli kiva kulkea elokuvan maisemissa. Siis aivan upeasti toteutettu. 
Sen jälkeen menimme sitten Ruususen linnaan! Upeaa! Hessu ei niinkään ollut innoissaan mutta minä olin ja katsoin kaikki rauhassa läpi! Ihanaa!! Kävimme myös siinä alakerran kaupassa josta jatkoimme lohikäärmeen luo! HUI.. Oli muuten äreä kaveri! :D
Seuraavana kävimme Liisan labyrintissä! Tykkäsin siitä kovasti. Siellä oli myös kiva kuvata! Ja jotenkin siellä oli rauhallista...

Ja sitä seurasi sitten Lumikki-ajelu! Jälleen aivan ihana! 
Sittempä mentiin It's a small worldiin, jonka kappale alkaa taas soida päässä kun ajattelenkin sitä... Siis hieno sinänsä mutta biisi oli erityisen ärsyttävä!! Hessu ei tykännyt sitten yhtään...

Tässä välissä pidimme pienen tauon jäätelöiden merkeissä, jonka jälkeen hyppäsimme höyryjunan kyytiin ja ajoimme ympyrän. Se oli mukava tapa lepuuttaa jalkoja ja istua! Jonottaakaan ei tarvinnut. 
Sitten menimme Le Pays des Contes de Fées:iin. Se oli kyllä semmoinen söpöily ajelu! Minikohtauksen saduista olivat ihania ja söpöjä.. 
Sen jälkeen kiertelimme Main Streetin kaupoissa ja joku vähän tuhlasi... Jonka jälkeen söimme Plaza Gardenissa.. Ihan hyvää ruokaa! 
Aterioinnin jälkeen menimme varailemaan paikkoja paraatiin!! Menimme juuri minne ehdotit ja paikat olivat tosi hyvät! Ja se paraati! IHANAA!! Olin kuin pikku lapsi! Olin ihan innoissaan!!! Ihan tulee kylmät väreet muistellessa!

Olin ihan intona!! Oli niin kiva nähdä hahmoja livenä!!! Täällä kirjottaa Hanna 5 veeeeee :D Hessua taisi välillä jopa vähän nolottaa :D 
Seuraavana menimme Peter Paniin. Emme menneet tähän aiemmin, sillä jonot olivat karmeat. Nyt selvittiin ihan suhteellisen lyhyellä jonotuksella. Ja jälleen oli ihanaa! Ihan kuin olisi päässyt elokuvaan!

Sitten vielä shoppailtiin Disney Villagessa erityisesti tutustuin tarkasti Lego-kauppaan, jokahan vasta avattiin! Oletkohan sinä jo päässyt sinne? :) (Bloggaajan huomautus: En ole :( )
Päätimme että jätämme Disney Dreamsin viimeiseen iltaan.
Niin ja harmittaa tämän päivän osalta, että Indiana Jones oli suljettu.. Ja arvaa avattiinko se torstaina, jolloin lähdimme! Hessua harmitti tämä... Minun vatsaani ei niinkään :D

Keskiviikko 28.5.
Aamu alkoi jälleen aikaisella aamiaisella.. Disney villageen päästyämme huomasimme että Hessu oli sitten jättänyt suunnitelmakartan jossa ohjeesi hotellihuoneeseen... No otimme uuden kartan ja kirjoitimme ohjeet uudestaan... 
Mutta emme päässeet aloittamaan Tärskystä, sillä siinä oli jotakin ongelmia, joten menimme ensimäisenä Toy Story Playlandiin! Siellä oli ihana iso Buzz!! 
Menimme ensimmäisenä Toy Soldiers Parachute Droppiin joka hajos just kun oltiin pääsemässä laitteeseen, mutta jäimme silti jonottamaan.. Laite oli ihan jees, kiva oli nähdä muuten Rottatuilen maasta kurkistuksia, mutta muuten vähän pettymys. 
Sitä seurasi pettymys taas jonotus "aikoihin" RC- Racerin 20 minuutin jonotus oli sitten vaivaiset puolitoista tuntia! Ei kyllä ollut jonotuksen arvoinen! Mulle tuli taas huono olo mutta Hessu tykkäs! Mutta se auto oli söpö! 
Sen jälkeen skippasimme Slinkyn suosiolla, sillä ei vaikuttanut kovin erityiseltä ja jonot olivat pitkät. 
Sittempä mentiin Rock'n´Roller Coaster starring Aerosmith:tiin... Siis tämä oli kyllä upea vuoristorata mutta siis aivan kamala! Kun se lähti liikkeelle tuli sellainen tunne että kroppa tulee metrin perässä! 
Huonon olon helpotukseksi mentiin Cinemagiqueen, josta tykkäsin kovasti! Oli jälleen kiva levätä ja itse elokuvakin oli ihan hauska!
Silloin alkoi sopivasti Stars 'n' Cars ja saimme hyvän paikankin! Tämä ei ollut yhtä hyvä kuin Disneyland Parkin mutta tässä paraatissa oli Jafar!! Se oli ihan super siisti! Ja jälleen Hanna 5 vee kirjottelee!
Niin ja Aladdinin ja Jasminen auto oli pähee!
 
Sittempä mentiikin Tower of Terroriin... Jonotimme aika pitkään... Jälleen ihan kamalaa!! Siis hieno toteutus, ja ihan hauska mutta silti kamala! Mutta Hessu sanoi, että oli yksi parhaista laitteista. 
Tämän jälkeen kävimme Studio Tram Tourissa, joka oli mielenkiintoinen. Olen siis opiskellut ääni- ja valotekniikkaa ensimmäiseksi ammatikseni, joten senkin takia oli mielenkiintoinen. Mutta myöskin mukavan rauhallinen ja helpotusta jaloille. 
Viimeiseksi Studioilla suuntasimme Tärskyyn sillä se toinen elokuvajuttu (Bloggaajan huomautus: Animagique )oli kiinni koko päivän... Jonotimme Tärskyyn pitkään... Ja siis mikä huijauslaite! Ensin oli kivoja vesimaisemia ja sitten taas mentiin! Olotila oli jälleen sen mukainen... 
Sitten kävimme Annettesissa syömässä ja ruoka oli kyllä hyvää ja tunnelmakin ihan mukava. 
Sitten vähän shoppailimme, jonka jälkeen palasimme hotellille, jossa lepäilimme hetken... 
Palasimme Disneyland Parkkiin noin kahdeksan aikoihin, jolloin kävimme ensin vähän pelihallissa pelailemassa ilmakiekkoa. Ja sitten menimmekin uudestaan Laser Blastiin koska se oli vaan paras! Paras laite koko puistossa! 
Kävimme sen kaupassa shoppailemassa, jossa oli ihan huippu myyjä! Kysyin häneltä, että missä kannattaa katsoa Disney Dreams ja hän vinkkasi, että Plaza Gardenin edessä! Vinkki oli todella hyvä, sillä mentiin aidan toiselle puolelle rinteeseen, joten päästiin vähän ihmismassan yläpuolelle!


Ja se show! Se kruunasi koko Disneylandin! En ole koskaan nähnyt niin hienoa ilotulitusta, projisointia, pyrot ja valot! Upea kokonaisuus, ihana musiikki! Oli ihan parasta!!!! 
Massapoistumisessa hyödysimme sitä sivukäytävää kauppojen toisella puolella ja pääsimme ensimmäisellä bussilla hotellille!

Reissu Disneylandissä oli aivan mahtava! Ja ei kyllä olisi ollut yhtä hyvä ilman ohjeitasi! Ne antoivat hyvän suunnan minne mennä, joten aikaa ei mennyt ihmettelyyn että minnehän sitä sitten! Ja oli tosi kiva, kun vähän tiesi, että mitä oli edessä! Oikeesti KIITOS! Kiitos todella paljon! 


Tunnisteet: ,

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!