torstai 20. helmikuuta 2014
Matka Pariisin Disneylandiin osa 7
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Torstai 6.2.2014


Voisiko aamu enää mukavammin alkaa kuin pesemällä hampaita sängyssä peiton alla katsellen Disney Channelia?Otimme aamun vähän kiireettömämmin ja saavuimme aamiaiselle vasta lähempänä puolta kahdeksaa. Melkein heti Hessu tölvähti paikalle.


Elias oli alkanut tottumaan hahmoihin ja Hessun kutittelukin suorastaan nauratti. Muutos oli ollut aika nopea.


Hetken päästä saapuneen Tikrun kanssa Elias suorastaan leikki oma-aloitteisesti.


Huomioi Tikru myös muitakin. Ainokin tuntui nauttivan tästä.


Jopa pappa alkoi sulaa hahmoille. ;-)


Päätimme säästää jalkoja ja ajelimme vähän ennen yhdeksää hotellin bussilla kohti puistoja. Varsinainen päivän kohteemme oli Walt Disney Studios -puisto. Se ei kuitenkaan aukeaisi ennen kello kymmentä, joten välietappimme oli Salon Mickey.


EuroDisney SCA:n osakkeenomistajaklubilaiset pääsevät tänne veloituksetta nauttimaan hiukan virvokkeita. Aamupalalla oli hiukan säästelty tilaa masuissa, joten taas upposivat keksit, mehut, kahvit ja teet.


Salonki on upea. Tummat puupeilit alaosassa ja juhlavan koristeellinen tapetti yläosassa. Katossa kulkevat puupalkit. Katon koristeista löytyy myös piilomikit.


Tila ei ole suurensuuri, mutta sitäkin kodikkaampi. Kalusteet ovat koristeellisia. Sohvat ja nojatuolit upottavat istujan sisäänsä. Niistä ei haluaisi nousta (eikä aina pystykään nousemaan, niin syvälle sitä uppoaa).Toisella pitkällä seinällä on takka, jonka manttelilla on Walt Disneyn patsas. Seinillä on valokuvia Disney-historiasta.


Vessa-asioilla kannattaa käydä, vaikka ei olisi välttämätöntä tarvettakaan. Sama koristeellisuus jatkuu niissäkin.

Jos joku teistä lukijoista sattuu joskus yhtä aikaa Pariisin Disneylandiin, lupaan tarjota kahvit Salon Mickeyssä. ;-)


Kellon lähestyessä kymmentä tallustelimme Walt Disney Studios -puistoon. Puiston sisääntuloalueen ja Studio 1 -rakennuksen tyyli jäljittelee löyhästi Disneyn ensimmäisen oikean Hyperion Avenueella sijainnee studion tyyliä.


Ensimmäinen ajelu oli Tapis Volantes - lentävät matot.


Matoissa eturivin ihmiset voivat säätää lentokorkeutta ja takarivi keikuttaa mattoa.


Seuraava varikko löytyi Autojen maailmasta - Cars Quatre Roues Rallye


Lapset, äiskä ja mummo valloittivat yhden auton ja iskä ihan oman autonsa.


Salama ja Martti katselivat pyöristystä sivusta.


Samoilla nurkilla oli myös Martin mökki...


...sekä Luigin rengasmyymälä kaltevine rengastorneineen.


Heistä vähän eteenpäin löytyi Buzz Lightyear vartiossa ToyStory Playlandin portilla. Olimme yhtäkkiä kutistuneet lelun kokoisiksi Andyn takapihalle.


Iskä kiipesi heti RC Racerin kyytiin.Sitten oli vuorossa Vieterinkoiran kyyti.


Tällä kertaa kukaan ei ollut halukas muovisotilaiden laskuvarjokyyditykseen.


Palasimme vähän matkaa takaisinpäin Toon Studion alkupäähän.


Koska keli oli hiukan kalsa, päätimme mennä katsomaan Art of Disney Animation -esitystä.


Sen odotusaulassa on erilaisia animaation esivaiheita esillä kuten zoetrope ja phenakistoscope. Sieltä löytyy myös Disneyn kehittämä monitasoanimaatiokamera.

Itse esitys esitetään kahdessa eri teatterissa. Ensimmäisessä näytetään huippuhetkiä Disney-elokuvista ja toisessa kerrotaan, miten animaatiohahmot syntyvät esimerkkinä Mushu-lohikäärme Mulan elokuvasta.

Viimeiseksi saavutaan aulaan, jossa jokainen voi kokeilla taitojaan äänitehosteissa, duppauksessa, värittämisessä ja animaation tekemisessä.

Siellä on myös animaatioakademia, jossa Disney-taitelija opettaa piirtämään jonkin hahmoista.


Kello lähestyi kahtatoista, joten alkoi olla ruoka-aika. Alunperin meidän piti mennä syömään Backlot Express -ravintolaan Croque Monsieur-leivät, mutta se olikin suljettuna. Palasimme siis Studio 1 rakennukseen.


En Coulisse -ravintola oli vielä aivan tyhjä, kun saavuimme noin kymmentä vaille kaksitoista. Pois lähtiessämme valtaosa pöydistä oli jo täynnä ja kassajonot pitkiä.


Tarjolla oli perinteisempää pikaruokaa. Isovanhemmat ja äiskä ottivat kanahampurilaiset vihreällä salaatilla (vaihtoehto ranskiksille) ja juomalla. Tämä menu 1 maksoi 10,99€ / hlö. Iskä söi Menu 2 (juustohampurilainen, ranskalaiset, juoma ja Magnum-jäätelöpatukka) 11,99€.

Kaikki hampurilaiset olivat todella hyviä. Sämpylä ei ollut pullamössöä. Lisukesalaatit olivat tuoreita ja melko isoja. Ranskalaisistakaan ei voi sanoa huonoa sanaa.


Lapsille otimme puoliksi 8 nuggettia ja ranskalaiset (7,59€ ja 3,39€). Aino joi appelsiinimehua (3,09€) ja Elias pillimaidon (1,69€)

Yksi ilmainen kahvi -kampanja oli edelleen käytössä.


Ruokailemisen jälkeen kiertelimme Studio 1 -kaupassa tavoitteena pienet nokkaunet lapsille.


Yhden jälkeen pakkasimme lapset vaunujen sadesuojaan, sillä ulkona oli alkanut hiukan ripsiä vettä.


Iskä käväisi pikaisesti ajelemassa Rock´n´Rollercoasterin. Onneksi se oli nopea (nollasta sataan neljä sekunttia), että ehdin takaisin ennen paraatin alkua.


Väki oli sateesta johtuen pakkautunut sisätiloihin, joten löysimme loistavat paikat paraatireitin varrelta. Kello 13:30 alkoi Disney´s Star´n´Cars -paraati.


Tämä paraati on alunperin tehty Floridan Disney´s Hollywood Studios -puistoon, josta se siirtyi pariisiin 2009.


Osa autoista on edelleen alkuperäisiä vuonna 2001 Floridassa aloittaneesta paraatista.Lilo ja Stitch sekä Monsterit -autot korvasivat alkuperäisiä jo Floridassa.


Remy ja Emil liittyivät uutena autokuntana paraatiin Pariisissa 2010. Floridassa tämä auto oli ilmeisimmin Star Wars -teemalla.


Alunperin Pariisissa tähän paraatiin liittyi pysähdys ja esitys Place des Stars - aukiolla. Monille reitin varrelle ryhmittyneille tämä esitys tuli yllätyksenä ja tuotti heille pettymyksen, koska eivät nähneet esitystä kunnolla.

Esitys loppui vuonna 2012 ja nyt autot ajelevat yhtä mittaa pitkin paraatireittiä.

Paraatin marssittua ohi äiskä vei isovanhemmat Armageddon erikoistehoste-esitykseen.


Preshown kautta yleisö viedään venäläistä MIR avaruusasemaa jäljittelevään lavastehuoneeseen. Kuten aina - jokin menee pieleen ja yht´äkkiä yleisö huomaa olevansa keskellä erikoistehostetykitystä.
Jos sinulla on esitykseen mennessä kylmä, lavasteeseen saapuessasi ota paikka ulkokaiteen luota sisääntuloovesta oikealla. Lämpenet kyllä!


Lasten edelleen jatkaessa päiväuniaan iskä ja isovanhemmat menivät katsomaan autostuntshowta


Esityksen 3000 hengen katsomo on kyllä katettu, mutta tuuli saattaa käydä katsomoon ilkeästi, joten kannattaa varautua lämpimästi.


Tämä 45-minuutin mittainen show koostuu erilaisista autoilla ja moottoripyörillä tehtävistä stunteista ja on parhaimmillaan erinomainen.


Valitettavasti keli vaikuttaa siihen, mitä temppuja voidaan turvallisesti tehdä.

Itse olen nähnyt esityksen monesti, joten tämänkertainen tynkä versio ei säväyttänyt. Ensikertalainen oli varmasti tästäkin vaikuttunut.


Tavoitimme muun joukon Animation Gallerysta ja siitä siirryimme aukion yli pikaisesti Animagique-esitykseeen.

Tässä esityksessä lavalla on Akun ja Mikin rinnalla joukko mustapukuisia nukketaiteilijoita liikuttelemassa erikoisväreillä maalattuja nukkeja mustavalolamppuilla valaistuna.

Esitys on hyvin vauhdikas ja hauska. Muista katsoa myös ympärillesi, sillä välillä tapahtumia on myös lavan ulkopuolella.

Ennen esitystä teatterissa soi erikoinen musiikki. Joku on saattanut olla aineissa sitä tehdessään. Ainon ollessa 8kk ikäinen musiikki oli liikaa ja Annan oli vietävä Aino kesken pois. Kuulosuojaimetkaan eivät enää auttaneet, kun ne laitettiin vasta teatterissa päälle.

Tätä esitystä ei kannata jättää väliin.


Disneyn mainoskoukku tepsi. Esityksen jälkeen huomasimme taas olevamme en Coulisse -ravintolassa hakemassa ilmaista iltapäiväkahvia.

 Yksi kuppi teetä tuli tarjouksella ilmaiseksi....


... mutta eiväthän muut voi olla kuivinsuin eli sitten vielä kolme kahvia.... ja tietysti Mikki-kakkuja. Ilmainen juoma maksoi siis liki 15€.

Iltapäivällä Disneyn pikaruokapaikoissa on tarjolla Pause Gourmande -tarjous. Se sisältää kuuman juoman (kahvi, tee tai kaakao) ja jonkun kakun/pullan. Hinta on hiukan halvempi kuin erikseen ostaen.

Vahinko, ettei tuosta Double Mickey Cakesta tullut otettua kuvaa. Nimensä mukaan se on tupla eli yksi paketti sisältää kaksi Mikin pään mallista kakkusta - toinen on suklaanmakuista toinen tavallista sokerikakkutaikinaa. Juuri sopiva paketti kahdelle hengelle jaettavaksi.


Kahvit ryystettiin aika vauhdikkaasti, jotta ehdimme ajoissa illan viimeiseen englanninkieliseen Disney Junior Live On Stage -esitykseen. Odotusaulassa Sofia ja Jake tapasivat ja tanssittivat lapsia.


Elkku ja Ainokin menivät tekemään tuttavuutta. Jaken kanssa halittiinkin, mutta Ainoa jäi harmittamaan, että ei ehtinyt halia Sofiaa, sillä esitys alkoi aika pian saavuttuamme.


Tämä on nimenomaan lasten esitys. Esitystä katsellaan lattialta istuen, koska silloin on helppo hypätä pystyyn tanssimaan tai pomppimaan niinkuin Tikru.


Esityksessä tavataan tuttuja Mikki Hiiren kerhotalosta, Mainio Manusta, Pikku Einsteineista ja Nalle Puhin Supernuuskijoista.


Mainio Manu saa korjattua kuplakoneen ja koko saliin alkaa ryöpytä kuplia.


Supernuuskijat auttavat Ruun leijan alas puusta ja....


...taivaalta sataa lehtiä, joita pienet kädet alkavat kyllä keräillä vilkkaasti.

Jos seurueessasi on alle kouluikäisiä, älä jätä väliin!!
Aurinko alkoi painua mailleen ja kello lähestyä kuutta. Oli aika poistua puistosta kohti Disney Villagea.

Meillä oli pöytävaraus Cafe Mickeyyn klo 18:30. Olimme reilusti etuajassa, mutta pääsimme melko nopeasti pöytäämme.


Emme olleet ehtineet edes takkeja riisumaan, kun hahmoja alkoi lappaa luoksemme.

Eliaksen arkailu oli kokonaan poissa. Nyt sopi heitellä läpsyjä Ihaalle ja...


...jopa antaa pusuja kuonolle.


Meidän pöytämme oli Cafe Mickeyn laajennusosan kulmassa. Takanamme ulkona näkyi Panoramagique-ilmapallo.


Mummokin pääsi hahmojen leikkiin mukaan.


Hahmotulva ei hellittänyt, vaikka alkuruuat oli jo kannettu pöytään.Eliakselle tilasimme kanapasta lautasen ja pillimaidon (12,99€ ja 3,29€). Ainolle tuli lasten menu: pieni salaatti, Mikki-pizza, appelsiinimehu ja jäätelö 20,49€.Äiskä valitsi Cafe Mickey Menu -paketista: kermaisen tomaattikeiton alkuun, pääruokana (kuva) mereneläviä linguini-pastan kanssa ja jälkkäriksi suklaafondantin. Hinta 36,49€


Iskä valitsi saman paketin, mutta aloitti Fantasia herkkusienillä (NAM!), pääruokana (kuva) kanaa Suprême ja pottumuussia ja sama suklaafondantti jälkimakeudeksi.

Isovanhemmat söivät kumpikin ison Caesar-salaatin (á 19,49€)


"Iskä miksi nää lasten annokset on miehen kokoisia?"

Tällä kertaa ehdimme todistaa ateriamme aikana vain kolmen synttärikakun viemisen. Cafe Mickey on erittäin suosittu paikka viettää syntymäpäiviä.

Sankarille ja seurueelle voi tilata suklaakakun (6-8hlöä) hintaan 25€ ja tarjoilijat toimittavat sen pöytään laulun ja taputusten kera (yleisö taputtaa yleensä myös mukana). Usein myös joku hahmoista tulee tervehtimään tässä vaiheessa.


Vatsat täynnä vaelsimme hotellille iltatoimiin ja nukkumaan.Tunnisteet: , , ,

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!