lauantai 20. kesäkuuta 2015
Disneyland Paris 2015 - Serkut Seikkailee - Valmistelut ja Päivä 1
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
'

Oikeastaan joka Disney-reissullani on mukana ollut uusia ihmisiä, joita olen yrittänyt aivopestä Disneyholisteiksi. Jo vuosia olin kärttänyt siskoni eli Saara-tädin perhettä mukaan reissuun. Parina viime vuotena painostus vain koventui. Vuosi sitten keväällä Saara-täti sitten antoi periksi ja ilmoitti varovaisesti:"Kyllä kai me voitais lähteä teidän kanssa Disney-reissuun".

Viime kesänä Disneyland Paris tarjosi ensimmäistä kertaa aikaisen varaajan etuna 2 ilmaista yötä vähintään 4 yön pakettiin. Tällä tarjouksella lähdimme asiaa viemään eteenpäin.


Useimmat reissumme Pariisin Disneylandiin on tehty talvikaudella, joten lämpimämpi kausi kiinnosti. Serkkutyttöjen koulu esti lähdön ennen kevätjuhlaa. Niinpä päädyimme kesäkuun ensimmäiseen viikkoon - itse asiassa matkaan lähdimme jo toukokuun puolella.

Lensimme samalla lennolla Pariisiin sunnuntaina 31.5. ja vietimme siellä yhteistä aikaa torstain 4.6. alkuiltaan asti. Saara-tädin perhe halusi nähdä myös muuta Pariisia ja ajeli RER-junalla keskustaan ja majoittui sinne sunnuntaihin 7.6. asti. Meidän pesueemme viipyi Disneylandissa vielä yhden yön ja lensimme kotiin perjantaina 5.6.


Hotellipaketit varasimme heinäkuun lopussa, jotta varmasti saisimme kampanjahinnalla haluamamme paketin. Hotelliksi otimme ehdottoman suosikkimme Sequoia Lodgen ja sieltä varasimme Golden Forest -tason huoneen.

Lennot varasimme lokakuussa, koska nuorimmaisemme Meeri syntyi vasta syyskuussa ja lentolippuun piti 100% varmuudella saada sama nimi kuin tulevaan passiin.

Kaikki muut matkavalmistelut ja -varaukset jäivätkin sitten tämän vuoden keväälle lähemmäs matkan alkua.

Matkaa varten tein (tietysti) taustakuvat puhelimeen ja padiin. Voit ladata ne halutessasi tästä:

Puhelin (Lukittu)
Puhelin (Koti)
Pad (Lukittu)
Pad (Koti)

Pakkaaminen alkoi toukokuun alussa lasten vaatteiden miettimisellä ja tarvittavien lisähankintojen tekemisellä. Puoleen kuuhun mennessä pakkauslistat olivat valmiina, joten vaatteiden ottaminen sivuun arkikierrosta, pesu ja silitys saattoi alkaa.


Varsinainen pakkaus tapahtui lähtöä edeltävällä viikolla. Laukkujen esiin ottaminen herätti lasten matkakuumeen ja laukut napattiin leikkiin ennen kuin iskä ehti sanoa seis. Hetkessä ne olivat täynnä pehmoja ja kaikkea tarpeellista ja sitten niitä vedeltiin ympäri taloa, kun matkattiin Disneylandiin.


Isompi laukku toimi vielä silloin leikkikehänä Meerille. Nyt taitaisi neiti päästä heittämällä pois sieltä.Aiempien matkojen mukaisesti varasimme lapsille pikkuevästä lentojen ja puistopäivien varalle. Puistoihin rusinoita pikkupaketeissa, kaurakeksejä ja myslipatukoita. Lennoille tuli lisäksi täytettyjä näkkäreitä sekä hedelmiä.

Pakkasin ne etukäteen päivä- / kakarakohtaisiin pusseihin, jotta ne olisi reissussa helppo heittää aamulla kärrykyytiin. Käytännössä lennoilla eväät kuluivat suunnitellusti, mutta puistoissa välipalaa ei juuri tarvittu. Oikeastaan vain Moteus Action -esityksen alkamisen odottaminen katsomossa vaati eväspusseja.


Säätä seurasimme pitkän ajan ennusteilla jo pitkin toukokuuta. Kovin paljon se tuntui elävän matkan varrella, mutta päivää ennen matkalle lähtöä ennuste lupaili aika mukavaa keliä.


Viimeisenä iltana ennen lähtöä lapset olivat hiukan levottomia. Saimme heidät innostumaan piirtämisestä. Yhdessä he istuivatkin piirtämässä aika tovin mukavasti toisilleen jutellen. Sitten tuli hiljaista, joka lapsiperheessä on kauhun merkki. Aino tuli ilmoittamaan:"Iskä, Elias meikkasi!"

Just joo! Kunnon kapteeni Koukku meikit oli tusseilla naamaan piirretty.

30.5.2015 Lauantai Ensimmäinen matkapäivä

Oikeastaan kaikki matkavalmistelut oli tehty ensimmäisen matkapäivän valjetessa. Ainoastaan lastenrattaiden pakkaaminen ja viimeinen muistilistojen tarkastuskerta oli jäänyt aamupäivän askareiksi.


Puoliltapäivin reissuvaatteet päälle ja yhteiskuva laukkujen kanssa. Hiiri-perhe oli valmis matkaan.


Kamat ja lapset autoon, Lehmäjengi-DVD pyörimään lapsille ja menoksi - ilman kiirettä parin PitStopin kautta.


Aino ja Elias olivat saaneet McDonald'sin perhekerhosta synttärilahjaksi kupongit, joilla sai ilmaisen Happy Mealin. Ensimmäinen tauko oli siis jo lounas Hämeenlinnassa Tiiriön Mäkkärissä.


Emme halunneet mennä pitkästymään hotellihuoneeseen ja lasten oli hyvä saada purkaa energiaa autossa istumisen jälkeen, niinpä toinen tauko oli kauppakeskus Jumbossa - kivenheiton päässä määränpäästä.Iskä kävi ostamassa halvat reissuaurinkolasit ja sen kunniaksi piti ehdottomasti herkutella. Aino ja iskä vetäisivät herkkujädet, Elias ja äiskä tuhdit donarit. Meeri-raukka ei saanut mitään - mitäs nukkui herkkutauolla ;-).


Puoli viiden aikoihin kirjauduimme Cumulus Airporttiin. Se on ollut meidän vakiomajapaikka ennen reissuja nyt jo pariin otteeseen. Lapset saivat respasta tikkarit ja hienot meritähti-nimilaput laukkuihin.Ennen iltaruokaa oli aikaa leikkiä Happy Meal -leluilla ja taivutella pakkaukset leikkiin mukaan.


Huoneemme oli tällä kertaa parkkipaikalle eli samalla nousevien lentokoneiden suuntaan. Lapsista oli hauskaa seurata nousevia koneita ikkunasta. Matkakuume ei siitä kylläkään helpottunut.


Suuntasimme iltaruualle Huviretkeen heti sen aukeamisen aikoihin. Lapsille tuotiin heti lasillinen puuvärejä ja lastenmenut värityskohteeksi. Menut olivat todella huonoja kopioita, mutta ei se lapsia haitannut yhtään ja meritähdet saivat nopeasti väriä kylkiinsä.Aikuisten valinta oli Parman purilainen ja lapset ottivat lihapullat ja nakit muusilla. Viime vuonna odottelimme ruokaa pitkästymiseen saakka, mutta nyt annokset kannettiin pöytään todella nopeasti. Tämä on lasten kanssa aina iso plussa.Ruokailun jälkeen vielä toviksi touhuamaan leikkihuoneeseen. Cumuluksen lastenhuone ei ole suuren suuri kooltaan. Siellä on kumminkin kiipeilyteline/liukumäki, kirjoja ja ihan mukavasti leluja. Oikeastaan se on todella hyvä juuri tälläisiin yhden yön vierailuihin.Ihan hyvähän siellä oli leikkiä äiskän tarkasti valvovan silmän alla.


"Mitä Jäbä Duunaa?!Huoneemme oli tavallinen kahden hengen huone, johon oli tuotu lisävuode. Siihen kun vielä laitettiin pinnasänky Meerille huone oli yhtä isoa sänkyä.

Lisävuode ja pinnasänky olivat molemmat laadukkaita. Olisin tyytyväisesti itsekin nukkunut lisävuoteessa.


Lisävuode oli niin leveä, että Aino ja Elias mahtuivat ja halusivat nukkua siinä vierekkäin. Tämä oli tietysti meille helpotus, sillä olimme varautuneet, että Elias nukkuisi parisängyssä meidän välissämme.

Hiukan hedelmiä iltapalaksi ja unten maille (enemmän tai vähemmän helposti) ennen seuraavan päivän lentoa.


Tunnisteet: ,

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!