perjantai 14. helmikuuta 2014
Matka Pariisin Disneylandiin osa 1
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Alkaakohan sitä ihminen tulla vanhaksi, kun ei meinaa matkan jälkeen päästä arkeen kiinni?

Meidän poppoo oli siis viime viikolla Pariisin Disneylandissa ja siitä matkasta olisi nyt tarkoitus kertoa. Itse asiassa ajattelin palata ajassa vielä hiukan kauemmas ja kertoa myös matkan valmistelusta.

Olemme 2010 tammikuun matkan jälkeen käyneet Pariisin Disneylandissa noin vuoden välein. Kumpikin lapsista on tehnyt yhden matkan äitinsä mahassa ja sen jälkeen Aino 4 kertaa ja Elias 2 kertaa "omin jaloin".

Ydinperheemme lisäksi joka reissuun olemme saaneet ylipuhuttua (tavalla tai toiselle) ystäviä ja sukulaisia (kts. Mikko Hiiren Disney matkat). Osittain ajatus on ollut tutustuttaa uusia ihmisiä Disneyn teemapuistojen maailmaan ja varsinkin viimeisimmillä reissuilla saada lisäkäsiä lasten kanssa reissaamiseen.Tällä kertaa mukanamme olivat rakkaat appivanhempani - Kyllikki ja Kari. Molemmilla mittarissa hieman yli seitsemänkymmentä. Pariisissa käyminen oli ollut erityisesti Kyllikillä haaveena ja ehkäpä sillä koukulla saimme heidät mukaan.

Alustavasti perheen kesken matkaa oli mietitty jo pitkin syksyä, mutta lokakuun alussa sekä Disneylandistä että Finnairilta tuli tarjolle hyviä tarjouksia. Päätimme tarttua niihin ja kysyimme isovanhempia mukaan.


Kuten yleensäkin varasin sekä lennot että majoituspaketin yhtä aikaa. Myöhemmin varattavaksi jätin ensimmäisen yön majoituksen Vantaalla, Lentokenttäkyydin Pariisissa ja Kiertoajelun / Seinen risteilyn Pariisissa.


Ensimmäisen yön majoituksen jätin auki, koska lentokentän Hiltonista ei sillä hetkellä löytynyt edullisia hintoja ja jäimme odottelemaan niitä / katselemaan muita vaihtoehtoja. Hiltoniin tuli kyllä joulun nurkilla ihan kohtuullisia tarjouksia, mutta päädyimme kuitenkin varaamaan majoituksen Cumulus Airport hotelliin. Meidän huoneemme maksoin etuseteleillä, joita kertyy Hotel Bonus Clubin jäsenille, ja appivanhemmille saimme huoneen senioriseuramatkahintaan 89€/yö/ 2HH.

Lentokenttäkyydin varasin jälleen Paris AT Shutlelta noin kuukautta ennen lähtöä. Pariisin kiertoajelun ja Seinen risteilyn varasin vasta perjantaina ennen lähtöä. Emme olisi liittäneet risteilyä pakettiin, jos sääennuste olisi luvannut ihan järkyttävää säätä halutulle päivälle.

Käytännössä vuoden alusta lähtien aloimme valmistella matkaa varten. Tekemällä suunnitelmaa matkaa varten hankittavista ja pakattavista vaatteista ja muista tavaroista. Säännönmukaisempi peseminen ja silittäminen alkoi kahta viikkoa ennen ja varsinainen pakkaaminen viikkoa ennen matkaa. Lähtöpäivänä laukkuun pakattiin enää toilettilaukut ja lasten sisätossut.


Menomatkan lähtöselvityksen tein lähtöä edeltävän päivän iltana. Finnairin lähtöselvityksen voi tehdä 36 tuntia ennen lähtöä.


Elias oli vielä sylipaikalla eli meille oli kaikkinensa viisi penkkiä. Mukavuussyistä ajattelin hiukan taktikoida ja varasin meidän porukalle paikat kahdesta takimmaisesta rivistä. Jätin tyhjän paikan nurkkaan mummon ja papan viereen arvellen, ettei se kelpaisi kenellekään.

Olisipahan sitten äärettömän mukavaa heräillä lähtöpäivän aamuna, kun tiesi ettei tarvitse hössöttää mistään.Tunnisteet: , , ,

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!