maanantai 29. kesäkuuta 2015
Disneyland Paris 2015 - Serkut Seikkailee - Päivä 4
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
2.6.2015 TiistaiAloitimme päivän hiukan myöhemmin edellisen pitkän päivän jälkeen. Aamiaiselle menimme vasta yhdeksän huitteissa. Kevyellä aamupalalla oli hyvä aloittaa uusi päivä.


Emme jääneet aamupalalle kumminkaan junnaamaan, vaan suuntasimme Walt Disney Studios -puistoon ennen kymmentä. Halusimme olla etujoukoissa.
Pikaisesti Studio 1 -hallin läpi ja oikealle Toon Studios -alueelle. Tärskyn vuoristorata aukesi tasan kymmeneltä, joten jono oli hiukan ennen kymmentä jo pitkä.
Katetulla ulkojonotusalueella voi älypuhelimella kirjautua langattomaan verkkoon pelaamaan jonotusaluepeliä.


Pelin idea on yksinkertainen. Tärskyn pitää kerätä mahdollisimman paljon meritähtiä ja väistellä kiviä ym. esteitä. Juuri sopivan yksinkertainen peli koukuttamaan.


Jonon edetessä sisään rakennukseen peli lakkaa toimimasta. Itä-Australialaisen pikkukaupungin satamassa vierailijat lastataan neljän hengen kilpikonnan kilpiin.


Ensimmäisenä kilpi viuhahtaa nopeasti ulkona ja sitten siirrytään ajelun rauhalliseen vaiheeseen meren alle - ennen kuin Itä-Australian virta nappaa mukaansa.

Käytimme ajelussa Baby-Swappia, niinpä Minttu-serkku pääsi kahdesti peräperään.


Australiasta muutamalla askeleella Pariisiin - nimittäin Rottatouillen Pariisiin.


Koko Place de Remy on teemoitettu upeasti. Alue on kuin suoraan siirretty Pariisista.


Aukion keskipiste on upea suihkulähde. Kauempaa se näyttää aivan tavalliselta suihkulähteeltä.


Lähempi tarkastelu paljastaa kumminkin sen rottamaiset yksityiskohdat.

Rottatouille ajeluun päätimme käyttää päivän Hotel FastPassimme. Jono oli nimittäin jo venynyt pitkäksi ja paluuaika normaali FastPasseille heitteli jo yli puoltapäivää.

Ajelu on aivan uskomaton. Ajelun vaunut tai siis rotat liikkuvat ilman kiskoja. Niiden liike on melkein kuin tanssia. Lisäksi ne osaavat kallistella, joten tilanteet tuntuvat aidoilta.

Välillä ei tiedä, mikä on 3D-elokuvaa, mikä todellista lavastetta. Liikkeen tuntu on huikea. WOW!


Aukiolta löytyy paljon viitteitä elokuvaan. Tässä esimerkiksi kyltti terveystarkastajan toimiston ovella.


Aukiolta siirryimme ToyStory Playlandiin Andyn takapihan nurmikolle.Jonotimme n. 20 minuuttia Slinky Dog ZigZag Spiniin. RC Racer oli suljettuna huollon takia ja Toy Soldier's Parachute Drop navakan tuulen takia.


Aamupalan keveys pakotti aikaiseen lounaaseen. Cafe des Cascadeurs on ollut pitkään toivelistalla, mutta se on ollut suljettuna reissujemme ajankohtina.


Tämä amerikkalainen Diner on rakennettu oikeasta Streamliner-asuntovaunusta kuten esikuvansakin. Meidät sijoitettiin baaritiskille, mikä oli ihan mukava kokemus.


Ruoka oli tietysti hampurilaista, mutta ei mitään peruspullaa, vaan purilaiset ja ranskalaiset tehdään tilauksesta eli todella hyvää.Minttu ei ruokailun jälkeen enää jaksanut kävellä, mutta löysi onneksi kulkupelin dinerin kulmalta.


Asiantuntevan (?) oppaan johdolla marssimme kohti Hollywood Tower Hotellia.


Koko rakennus, mutta erityisesti sen aula, on uskomattoman hieno.


Kaikki on jäänyt niille sijoilleen salaman iskiessä siihen vuonna 1939. Yksityiskohtia on valtavasti. Suurin osa esineistöstä on oikeaa antiikkia juuri tuolta ajalta.


Koska asiakashissit eivät ole käytössä, vieraat ohjataan ehkä hiukan pelottavaan pannuhuoneeseen.


Siellä heidät lastataan tavarahissiin ja sitten mennään.

Hissi kulkee ylös ja alas. Yläkerroksissa ovet aukeavat ja upeat maisemat korkealla puiston yläpuolella avautuvat näkösälle (jos siis uskaltaa avata silmänsä).

Sitten hissi meneekin jo alaspäin nopeammin kuin painovoiman vetämänä.


Ilmeet kertovat paljon!


Seuraavana oli vuorossa hiukan shoppailua. Kiertelimme muutaman kaupan studioilla.


Minttu ja Roosa saivat molemmat synttärilahjaksi Disney-euroja ja päättivät molemmat sijoittaa osan niistä Herra Perunapäähän.

Homma toimi niin, että kasauspisteellä oli pahvipakkauksia. Sisään pakattiin perusperuna ja niin paljon muita osia kuin mahtui, niin että laatikon sai vielä kiinni.

Tarkalla sovittelulla tytöt taisivat saada melkein kaikki tarjolla olleet palaset mukaan laatikkoon.


Iltapäivän lepotauko menikin sitten pottuja kasaillessa.


Tauon päälle kävimme vielä pari ajelua pikaisesti Studioilla ennen sen sulkeutumista.


Klo 18:00 suuntasimme Disneyland-puistoon. Main Streetin rautatieasemalta olivat kadonneet kaikki kevätfestivaalin koristeet.


Kiertelimme hetken Main Streetillä kaupoissa mm. hattuja sovitellen.


Päivällistä nautimme Plaza Gardens -ravintolassa. Mielestäni tämä on Disneylandin puistoissa sijaitsevista Buffet-ravintoloista paras.


Viktoriaaninen sisustus on yksityiskohtainen ja upea. Tarjolla on laaja valikoima erilaisia ruokia, joten kaikki lapsia myöten löytävät varmasti hyvää syötävää.


Ja kukaan ei voi vastustaa jälkkäribuffetin uskomattomia herkkuja.


Maha täynnä kävimme vielä sovittelemassa hiukan hattuja ja shoppailemassa lisää.

Vielä iltakahvi Golden Forest Loungessa ja pötköttelemään.Tunnisteet: ,

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!