sunnuntai 5. huhtikuuta 2015
Myrkyt pois Disneylandista!!
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Tammikuun lopulla Ranskassa alkoi hyönteismyrkkyjen vähennyskampanja. Sen tavoitteena on vähentää niiden käyttö puoleen vuoteen 2025 mennessä. Ranska on tähän asti käyttänyt kolmanneksi eniten myrkkyjä koko maailmassa.

kuva (c) Disneyland Paris

Pariisin Disneylandissa on oltu aikaansa edellä ja siellä alettiin jo 2008 toimia asian hyväksi.
Kuudessa vuodessa käytettyjen kasvien suoja-aineiden määrä on vähentynyt 80%. Tällä on suuri merkitys sekä cast membereiden että vierailijoiden terveydelle, vesien puhtaudelle ja luonnon monimuotoisuudelle.

Luonto- ja ympäristötiimistä viisi henkilö on vastuussa kasvien suoja-aineista ja korvaavista menetelmistä. Nämä menetelmät vaihtelevat mullan hoitamisesta, hyödyllisten hyönteiskantojen vahvistamiseen ja luonnollisten aineiden esimerkiksi kasviuutteiden käyttämiseen. Jopa eräiden rikkaruohojen sallimiseen.

kuva (c) Disneyland paris

Jokaisessa puutarhuritiimissä on lisäksi nimettynä kasvien suojeluvastaava. Näin tämä tieto saadaan käytäntöön - kirjaimellisesti ruohonjuuritasolle.

Yhdessä luonnon kanssa myös tuhohyönteiset pysyvät aisoissa. Kukkapenkeissä elää suuri leppäkerttu-populaatio ja tiaiset ovat innolla asettuneet ympäri Disneylandin aluetta rakennettuihin linnunpönttöihin.

Ehkä tästä jokainen saa idean omaan hyönteishotelliinsa....Tunnisteet:

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!