sunnuntai 26. huhtikuuta 2015
Auberge de Cendrillon
Kirjoittanut: Rouva Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Aloitetaan ravintoloista kertova sarja suosikillani eli Auberge de Cendrillonilla. Suomeksi paikan nimi on Tuhkimon majatalo.Sanotaan ihan alkuun se, mihin paikassa vieraileva kiinnittää väistämättä huomiota: kyseessä on alueen hintavampiin kuuluva ravintola. Mielestäni rahalle saa vastinetta: ruoka on hyvää ja laitettu kauniisti esille, lisäksi hintaan kuuluu alkudrinkki ja neljä ruokalajia, niin lasten kuin aikuistenkin menussa. Lisäksi ravintola on teemoitettu hyvällä maulla ja pöydissä kiertävät ruokailun aikana prinsessat prinsseineen sekä Tuhkimon hiiriystävät.

Kyseessä on pöytiintarjoilu-ravintola. Ruokalistalla on yksi menu, joka sisältää alholittoman alkudrinkin, alkupalan, alkuruuan (valittavana useampi vaihtoehto), pääruuan (useampi vaihtoehto) ja jälkiruuan. Juomat ja kahvi eivät sisälly hintaan. Viiniä, olutta, liköörejä ja konjakkia on mahdollista tilata. Ainakin kasvisvaihtoehto on mahdollista rakentaa menusta, muista ruokarajoitteista kannattaa kysyä varatessa.

Alkupala vuodelta 2010

Alkuruoka vuodelta 2010


Pääruoka vuodelta 2012


Jälkiruoka vuodelta 2013

Alkupalaa ja jälkiruokaa ei siis tiedä etukäteen. Olemme syöneet alkupalana marinoituja jättikatkarapuja ja joskus suolaisia tuulihattuja. Jälkiruoassa on ollut aina mukana ravintolan emäntä Tuhkimo, viimeksi suklaamedaljongissa ja aiemmin suklaisen tanssiaiskengän muodossa. Jälkiruoka on joskus ollut myös lajitelma useampaa lajia.

Alkupala- ja pääruokavaihtoehtoja joilla voi rakentaa menusta omanlaisensa on useita. En ole mikään erityinen kulinaristi, mutta melko ennakkoluuloton syöjä. Syömme Aubergen-hintaluokan paikassa ehkä juuri kerran vuodessa tai harvemmin. Yritän tällä sanoa, että mikäli oma mielikuva ravintolaruuan hinnasta on parin kympin luokkaa, saattaa hyvinkin olla ettei tämän ravintolan ruoka ole silloin kolme kertaa parempaa. 

Lasten menu 3-11-vuotiaille sisältää alkoholittoman alkudrinkin, alkupalan, alkuruuan, pääruuan (muutama vaihtoehto) ja jälkiruuan. Lasi vettä, mehua tai maitoa sisältyy hintaan. Alle kolmevuotiaalle on voinut tilata lasten menusta pelkän pääruuan tai pieni voi syödä esim. omaa purkkiruokaa.

Lasten pääruoka vuodelta 2013

Lasten menu on runsas, jos ajattelee että kolmevuotias ja 11-vuotias saavat saman annoksen eteensä. Hieman on tietysti kirpaissut katsoa, kuinka pieni ei joko jaksa syödä läheskään kaikkea tai juuri mikään ei ole hänen makuunsa, mutta olen ajatellut asian niin, että ravintolassa syöminen on osa tapakasvatusta. Törsään mieluummin matkalla tällaiseen, kuin vaikka vastaavalla rahalla muovikrääsään. Toki lapsi söisi paremmalla halulla kananugetteja, mutta minusta on tärkeää tarjota vaihtoehtoja, idealla erilainen ei ole yhtä kuin pahaa. Sitä paitsi ranskalaisia ja limsaa on tarjolla reissussa monta kertaa.

Puolet Auberge de Cendrillon -elämyksestä on ohjelmassa. Verrattuna muihin paikkoihin joissa prinsessoja voi kohdata, on tämä tapa mielestäni täysin ylittämätön. Ei tarvitse jonottaa, mutristella etuilijoille eikä vartioida omaa vuoroaan: eteläisessä Euroopassa kun tunnutaan soveltavan röyhkeimmän oikeutta erilaista jonotuskulttuuria. Ravintolassa on yleensä ollut Tuhkimo, Belle, Lumikki ja Ruusunen prinsseineen sekä Suzy ja Perla-hiiret. Jokainen pari kiertää kaikki pöydät läpi, pysähtyy juttelemaan, poseeraa valokuvissa ja antaa nimikirjoituksia. Samalla saa syödä rauhassa hyvää ruokaa. Joku prinsessoista tanssii prinssinsä kanssa kerran tai kaksi ruokailun aikana.

Prinsessat ja prinssit puhuvat ranskaa ja englantia, Suzy ja Perla eivät puhu lainkaan. Joku vuosi takaperin silloin kaksivuotiaamme jutteli heille aivan sujuvasti suomeksi ja pienellä tulkkauksella kaikki ymmärsivät toisiaan. Kauniin mekon ihailu onnistuu myös ilman sanoja. Hahmot osaavat ottaa myös yhteisen kielen puutteen hyvin luontevasti.


Lapsille on yleensä annettu myös jotain pientä kivaa, kuten väriliidut, joilla voi värittää lasten menun värityskuvia tai joku pieni lelu.

Suosittelen tekemään pöytävarauksen, sillä Auberge de Cendrillon on suosittu. Sen voi tehdä kaupungintalolla (rautatien alitettuasi heti vasemmalla puistoon tullessa), alueen hotellien concierge-tiskillä tai suoraan ravintolassa. Hiljaisella kaudella ravintola on ollut auki vain lounasaikaan. Mikäli vierailunne on lyhyt, ohjelma tarkka, seurueenne iso tai kaikki on pilalla, jos prinsessoita ei näe, tee pöytävaraus soittamalla ennen lähtöä. Disneyland Paris hyväksyy varaukset kaksi kuukautta etukäteen.

Jos joukossa on isoja ja/tai pieniä prinsessojen ihailijoita harkitkaa tätä vaihtoehtoa vakavasti. Hintaa on, mutta niin myös vastinetta. Auberge de Cendrillon on myös rauhallisempi kuin toinen hahmotapaamisista tunnettu ravintola Café Mickey. Olemme käyneet usein molemmissa, koska näin voimme ilman isompia kitinöitä ohittaa puiston muut hahmotapaamiset. 

En suosittele tätä ravintolaa, jos isolle osalle seurueesta prinsessat ovat yök tai hahmojen kohtaaminen vaivaannuttaa. Ensimmäisessä tapauksessa suosittelen Café Mickey:tä. Hyvä kompromissi seurueelle, jossa on molempia edellä mainittuja on Blue Lagoon-ravintola merirosvo-ajelun kyljessä.Tunnisteet: , , , ,

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!