maanantai 27. huhtikuuta 2015
15000 tulppaania!!!
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Ei miljoona, miljoona, miljoona ruusua - vaan 15000 tulppaania maailman laajuiselle ystävyydelle.

kuva (c) Disneyland ParisVuonna 2013 Luc-Bannelier Behar, Pariisin Disneylandin Luonto- ja Ympäristöosaston johtaja, osallistui 5. Maailman Tulppaanit -tapahtumaan Ranskan edustajana. Tuossa tapahtumassa julkistettiin uusi tulppaanilaji. Se nimettiin Maailman laajuisen ystävyyden tulppaaniksi.

Tulppaanit ovat alunperin lähtöisin Anatolian niemimaalta eli kokolailla nykyisen Turkin Aasian puoleisesta osasta. Sieltä ne ovat levinneet ympäri maailman. Luonnonvaraisena niitä kasvaa noin 100 lajia. Tulppaani on niitä harvoja kukkia, jota arvostetaan kaikkialla.

Lähi-idässä sillä on tärkeä kulttuurillinen ja mytologinen merkitys. Niinpä se on Istanbulin kaupungin symboli. Tästä syystä tuo yllä mainittu tapahtumakin järjestettiin juuri Istanbulissa.

Viime syksynä 15000 Ystävyyden tulppaanin sipulia istutettiin Pariisin Disneylandin alueelle - pääasiassa Hotel Cheyennen ja Hotel Sequoia Lodgen alueille. Disneyland on ainoa paikka Ranskassa, jossa kyseistä tulppaania kasvaa.

kuva (c) Disneyland Paris

15000 ei ollut sattumalta valittu määrä vaan se vastaa Disneylandin Cast Membereiden määrää. Tämä sopii hyvin, sillä sekä tulppaani että Cast Memberit edustavat moniarvoisuutta ja monikulttuurisuutta, jotka ovat myös Disneylandin perusarvoja.

Hotel Cheyenne oli luonnollinen sijoituspaikka tulppaaneille. Sen ulkoalueille perustettiin viime vuonna ekologinen hyötypuutarha, mihin myös vierailijat pääsevät tutustumaan. Tulppaanit ovat jatkumona lisäämässä luonnon monimuotoisuutta alueella.

Pariisin Disneylandin johdolla on ajatus, että Ystävyyden tulppaania löytyisi kaikista Disneyn teemapuistoista ensi vuoteen mennessä.Tunnisteet:

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!