tiistai 2. joulukuuta 2014
Huurteiset tikkunekut
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Tänään jatketaan Frozen-karkkien parissa - vuorossa on tikkunekut.



Ainekset:

6dl   Sokeria
2dl   Glukoosisiirappia
0,5dl Vettä
1-3tl  Makua (käytin tähän erään vaniljaa)
1tl     Sinistä elintarvikeväriä

Karkkilämpömittari on avuksi!!!

1. Tee tikkunekkumuotit. Leikkaa voipaperista noin 12cm soiro. Taita se kolmeen tasakokoiseen osaan ja leikkaa neliöiksi. Rullaa kartioiksi ja teippaa saumalta. Tasaa yläosa saksilla.

2. Asettele muotit tukevasti pystyasentoon. Tein muoteille telineen vanerista, mutta paksusta pahvistakin saa hyvän apuvälineen.


3. Käytä tukevaa paksupohjaista 3-4 litran kattilaa. Kaada ainekset makua ja väriä lukuunottamatta kattilaan



4. Ala keittämään keskilämmöllä (meillä on induktio 1-9 asteikolla ja olen käyttänyt 7). Liian kuuma levy polttaa sokerin helposti karvaaksi.

5. Sekoita kunnes sokerikiteet sulaneet ja massa alkaa kiehua.




6. Laita karkkimittarin anturi massaan ja älä sekoita.




7. Jos kattilan seinämiin muodostuu kiteitä, huuhtele ne lämpimään veteen kastetulla pullasutilla.


8. Kun lämpö on noussut 140 asteeseen, poista kattila levyltä välittömästi.

9. Lisää maku. Jos teet kaksivärisiä kaada muotteihin pieni määrä massaa. Käytin täyttämiseen pientä teräksistä kastikekauhaa.

10. Lisää väri ja täytä muotit täyteen.



11. Jos massaa jää yli, kaada se uunipellille paperin päälle odottamaan jatkoa.... ;-)

12. Massan hiukan jämähdettyä tyrkkää tikut nekkuihin.


Sitten täytyy vain malttaa tovi ennenkuin voi ryhtyä lipomaan.

P.S. Keltainen täplä nekun kärjessä on kultainen sokerihelmi. Miksi se siellä on, selviää ehkä ennen joulua.





Tunnisteet: ,

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!