lauantai 6. joulukuuta 2014
Annan Jääsydän-piparit
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Viime sunnuntaina kirjoittelin Elsan Pumpulitähti-pipareista ja tänään on vuorossa pikkusisko prinsessa Annan Jääsydän-piparit.

Resepti on huomattavasti helpompi, sillä taikinana voi käyttää kaupan valmista piparitaikinaa.

Taikinan lisäksi tarvitaan vain Huurteisista tikkunekuista ylijäänyttä karkkimassaa murskattuna.Kaadoin ylijäämä massan levylle nekkuja tehdessä. Ohut levyt oli aika helppo murskata astiassa murusiksi.


Kaulitse piparitaikina ohueksi painele isolla sydänmuotilla sydämiä. Asettele ne leivinpaperille ja painele keskiosat pienemmällä muotilla.


Täytä keskiosa karkkimurulla. Yritä välttää karkin jäämistä piparitaikinan päälle. Paistettaessa karkki taikinassa muuttuu vihreäksi.


Paista uunissa taikinaohjeen mukaan (n. 200 astetta ja 5min). Uunissa karkkirakeet sulavat ja saattavat alkaa hiukan kiehua, mutta massa tasoittuu uunista otettaessa.

Anna jäähtyä ja kovettua rauhassa.


Elsan ja Annan pipareissa karkkimassan raaka-aineet ovat tasan samat. Aika jännä miten massan vetäminen Candycaneja tehdessä vaikuttaa siihen, miten sokeri paistettaessa käyttäytyy.

Kuvan pipareissa toisessa on karkkimurskaa Elsan pipareista ja toisessa Annan pipareista, molemmat on paistettu vierekkäin samalla pellillä.Tunnisteet: ,

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!