maanantai 6. lokakuuta 2014
Suuria uutisia Pariisin Disneylandista
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Eilen iltapuolesta twitterissä alkoi kuhista. EuroDisney SCA oli kutsunut johdon hätäkokoukseen maanantai aamuksi kello seitsemäksi Ranskan aikaa siis ennen Pariisin pörssin aukeamista. Kaikenlaisia huhuja alkoi vilistää pitkin virtuaalista maailmaa.

Tänään aamulla tuli sitten virallista tietoa. Ei, tiedossa ei ole konkurssia tai muuta kauhean kamalaa.... Itse asiassa uskon, että kyseessä osa pitkän ajan suunnitelman toteutusta.

Isoista asioista silti oli kysymys. Kaksi vuotta sitten Walt Disney Company lainasi EuroDisney SCA:lle 1,332 miljardia euroa. Tuolla summalla maksettiin EuroDisneyn velat ulkopuolisille pankeille eli kevennettiin merkittävästi yhtiön velanhoitokuluja sekä helpotettiin päätösprosessia erilaisten investointien suhteen. Menipä tuosta summasta 150 miljoonaa euroa myös Rottatouille-ajelun rakentamiseenkin.

Euroopan yleisestä taloustilanteesta johtuen yhtiön juoksuvauhti ei kuitenkaan parantunut - päinvastoin kassavirta on vain hiljentynyt.

Tämän aamuinen "hätäkokous" päättikin hyväksyä Walt Disney Companyn uuden rahoitustarjouksen.


Pari päivää sitten EuroDisney SCA:n uusi pääjohtaja Tom Wolber juhli uusien
Disneyland Paris -lähettiläiden kanssa. Tänään on aihetta erilaiseen juhlaan.

Ensinnäkin WDC sijoittaa noin 420 miljoonaa euroa EuroDisney SCA:han kohdennetun osakeannin kautta. Tämä antaa yhtiölle heti mahdollisuuden jatkaa työtä asiakastyytyväisyyden kohottamisessa kunnospidon ja uusien ajeluiden, esitysten jne. myötä.

Toiseksi WDC vaihtaa 600 miljoonan euron edestä velkaa EuroDisney SCA:n osakkeiksi. Tämä liki puolittaa yhtiön velanhoitokulut ja velanlyhennykset eli vapauttaa merkittäviä summia seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Lisäksi edellisessä rahoituspaketissa sovittujen lainojen lyhennysaikaa siirrettiin eteenpäin.

Alla yhtiön varapääjohtaja kertoo asiastaEuroDisney SCA:n on yksittäisille osakkeenomistajille oma klubinsa (kts. juttu tästä). Monet näistä ovatkin hyvin sitoutuneita Disney-faneja ja pitäneet kiinni osakkeistaan, vaikka niiden arvo on romahtanut ja osinkoja ei ole maksettu.


Tämän uudelleenrahoituksen myötä myös osakkeenomistajille on tarjottu mahdollisuus osallistua. Kaikki nykyiset osakkeenomistajat voivat nyt ostaa uusia osakkeita hintaan 1€/kpl, kun hinta pörssissä on nyt 2,78€/kpl.

Vastaavasti lainaa lyhentäviä osakkeita on mahdollista ostaa hintaa 1,25€/kpl.

Uskon, että jälleen kerran uskolliset osakkaat osoittavat luottamustaan ja hankkivat lisää Disneyn taikaa itselleen.Tunnisteet:

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!