perjantai 19. kesäkuuta 2015
Pariisin Disneyland Remontissa!
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Maaliskuussa kirjoittelin silloin käynnissä olleista ja tulevista remonteista. Varsinkin tulevien remonttien aikataulut ja sisällöt olivat tuolloin aikalailla huhujen varassa (kts. juttu tästä)

Pari viikkoa sitten Disneyland tiedotti Cast Membereille näistä remonteista eli nyt ainakin osalle huhuista on saatu virallinen vahvistus.

kuva (c) Disneyland Paris

Remonttien aikataulut ja tietoa / vihjailuja remontin sisällöstä julkistettiin kymmenen kohteen osalta. Varmasti myös muita kohteita uusitaan, mutta nämä kymmenen on valittu seuraavien vuosien ohjelmaan ja juhlistamaan Disneylandin 25v-juhlia vuonna 2017.

kuva (c) Disneyland Paris

SPACE MOUNTAIN : MISSION 2

Monet fanit toivoivat Space Mountainin palauttamista alkuperäiseen versioonsa tai ainakin Mission 2 -loppuliitteen poispudottamista. Ainakaan vielä tuo ei ole toteutunut.

Space Mountainin remontointi on jaettu kahteen jaksoon. Ensimmäinen jakso on ollut käynnissä jo viimeiset kuukaudet ja nyt julkistetun tiedon mukaan ajelun pitäisi aueta viimeistään 27. heinäkuuta 2015. Alunperin Space Mountain avattiin kolme vuotta itse Disneyland-puiston aukeamisen jälkeen eli se vietti toukokuun 30. 20-vuotisjuhliaan suljettuna ;-).

Nyt käynnissä olevan jakson aikana tämän valtaisan "vuoren" kaikki ulkopinnat, valtava katto, Columbiad-kanuuna jne. puhdistetaan, korjataan, maalataan eli palautetaan uutta vastaaviksi.

Lisäksi kaikki ajelun sisällä olevat portaat (jonotusalue, pelastustiet jne.) uusitaan, ajelukuvia myyvä Light Speed Photography-kauppa uudistuu ainakin palvelutiskien ja kulun kannalta, kaikki valaistus vaihdetaan LED-valaisimiksi ja ajeluun lisätään ns. Single Rider -jono tehokkuuden parantamiseksi.

Nämä työt vaikuttavat myös vieressä sijaitsevaan Nautilukseen. Myös sen ulko-osat ja laguuni sen ympärillä kunnostetaan ja vesipyörre-efekti korjataan.

kuva (c) Disneyland Paris

2017 Space Mountain suljetaan hiukan lyhyemmäksi aikaa remonttiin ja tuolloin ajelu saa uudet vaunut. Niiden ergonomia ja tekniikka saatetaan ajantasalle.

VIDEOPOLIS

Samaan aikaan Space Mountainin kanssa on remontissa ollut vastapäinen Videopolis-teatteri sekä samassa rakennuksessa sijaitseva Café Hyperion.

Ajattelin kertoa tästä remontista ja heinäkuussa Videopoliksessa aloittavasta Jedi Training Academystä erillisessä jutussa. Remontin pitäisi kuitenkin olla ohi 11. heinäkuuta 2015.

IT’S A SMALL WORLD

Elokuussa korvamatolaulu vaikenee joksikin aikaa. Tämä Disney-klassikko kokee täydellisen MakeOverin.

Rakennuksen julkisivu ja ulko-osat käydään perusteellisesti läpi ja maalataan uudella lämpimämmällä ja voimakkaammalla väripaletilla. Julkisivun korjaaminen tarkoittaa myös, että höyryjuna on suljettuna osan tulevasta syksystä.

Kaikki ajelun nuket vaihdetaan uusiin - samoin niiden puvut. Tämä ei ole ihan pikku juttu, sillä ajelussa on 281 nukkea, 48 liikkuvaa lelua ja 247 muuta liikkuvaa härpäkettä.

Lisäksi ajelun ääniraita re-masteroidaan.

Tiedote lupaa myös muutamia yllätyksiä, jotka tuovat "uutta taikaa seikkailuun". Veikkaukseni on, että ajeluun lisätään muutamia Disney-hahmoja aivan kuin Rapakon takanakin on tehty.

It's a Small World avautuu uudelleen 2015 joulukuun loppupuolella.

kuva (c) Disneyland Paris


BIG THUNDER MOUNTAIN

Ukkosvuoren kohdalla julkaistu tieto on hiukan epämääräistä. Selvää on vain, että ajelu sulkeutuu vuoden 2015 lopulla ja on suljettuna koko ensi vuoden.

Koska tarkoitus on tyhjentää ja remontoida myös vuorta ympäröivä joki, ovat myös jokilaivat poissa käytöstä ainakin osan ensi vuotta.

Sisällöstä tiedotteessa mainitaan vain "räjähtävä yllätys". Tämä tarkoittanee samanlaista uudistusta, joka tehtiin Kalifornian Disneylandiin viime vuonna.

LA CABANE DES ROBINSON

Robinssonin perheen puu-talo suljetaan remonttiin vuoden 2016 alkupuolella. Tarkoitus on tehdä perusteellinen korjaus ja uusia koko puu alkuperäiseen kuntoonsa.

Pari viikkoa sitten kiipesin puu-taloon. Kaikki elementit olivat paikoillaan ja ehkä OK, mutta haalistuneina tai virttyneinä. Talon juokseva vesi ei toiminut lainkaan ja sen vesipyörä oli palasina surkean näköinen.

Kohde on tarkoitus avata uudelleen syksyllä 2016

PETER PAN’S FLIGHT

MikäMikä-maa saa myös uudistuksensa. Kaikki ajelun 11 kohtausta käydään läpi perusteellisesti ja valaistus uusitaan. Erityisesti mainitaan, että lento Lontoon yläpuolella uudistuu alkuperäistä paremmaksi.

Ajelun sanotaan olevan kiinni ensi keväänä vain muutamia kuukausia. Epäilen tämän tarkoittavan, että kiskoa ja vaunuja ei uusita. Kyyti on ajan saatossa muuttunut hiukan nykiväksi - kuin ajettaisiin kantikkailla pyörillä, joten epäilen, että uusi isompi remontti on tulossa myöhemmin, jonka yhteydessä mahdollisesti uusitaan myös tämän huippusuositun ajelun jonotusalue.

kuva (c) Disneyland Paris

PIRATES OF THE CARIBBEAN

Merirosvojen remontti ajoittuu vuoden 2017 alkupuolikkaaseen.

Jack Sparrow liittyy merirosvoihin  tuon remontin myötä. Ympyrä siis sulkeutuu myös vanhalla mantereella (muutaman vuoden Jenkkilää myöhemmin).

Samalla uusitaan valaistus ja re-masteroidaan ääniraita. Lisäksi luvataan uusia tehosteita hurrikaani- ja aarrekammiokohtauksiin.

ANIMAGIQUE

Tämä herttainen esitys on pysynyt liki samana Walt Disney Studiot -puiston aukeamisesta lähtien. Hiukan se on menettänyt mahtipontisuuttaan ilmeisesti kustannussäästöjen myötä. Näin esityksen ensi kerran avajaisvuonna 2002. Silloin esimerkiksi lintunukkien lennättäjiä oli yleisön seassa useita - nykyisin niitä on kaksi.

Vaikka pidän nykyisestäkin, odotan uutta innolla, sillä ei hyvääkään esitystä viitsi katsella liian montaa kertaa.

Nykyinen versio loppuu vuoden 2016 kevään aikana ja ilmeisesti teatterin peruskunnostuksen jälkeen uusi esitys alkaa muutaman kuukauden sisällä siitä.

STUDIO TRAM TOUR: BEHIND THE MAGIC

Illuusio toimivasta elokuvastudiossa on koko Walt Disney Studios -puistossakin hiipunut, mutta Tram Tour on muutosten myötä ajautunut melkeinpä rappiotilaan.

Autojunien vetoautot uusittiin hiljaittain, joten odotettavissa oli, että ajelulle tehdään pian jotakin. Uudistus tapahtuu talven 2016-17 aikana. Ajeluun lisätään kolme uutta lavastekohtausta. Jeremy Irons jatkaa video-oppaana ajelun aikana, mutta video onneksi uusitaan muuten.

STAR TOURS

Kaikkein vähiten kerrotaan Star Toursista, mutta odotettavissa on päivitys versioon 2 (kuten Jenkkilässä tehtiin jo vuosia sitten). Tämä tuo mukanaan 3D-ajelun ja satunnaisesti vaihtuvan tarinan.

Ajelun lentosimulaattoritekniikkaa on jo päivitetty pikku hiljaa sulkemalla kerrallaan yksi kuudesta simulaattorista. Muutosten jälkeen simulaattori pystyy nopeampiin ja laajempiin liikkeisiin.

Epäilen, että tiedotteen niukkasanaisuus tässä kohtaa merkitsee, että Pariisiin ei tulekkaan versiota 2 vaan ainakin 2.5 tai 3. Tähän voisi viitata myös, että ajelu on koko 2016 vuoden suljettuna. Kuka tietää?


Tunnisteet: ,

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!