perjantai 22. toukokuuta 2015
Monte Criston Voileipiä
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Kalifornian Disneylandissa on Blue Bayou-ravintola. Se sijaitsee Karibian merirosvo ajelun yhteydessä. Itse asiassa ajelun veneet matkaavat ravintolan läpi.

Menun yksi kestosuosikeista on Monte Criston voileipä. Se on jännä siinä mielessä, että siinä yhdistyvät pääruoka ja jälkiruoka ilman että lopputulos on ällö.


Ainesosat:

1kpl   Kananmuna
4dl     Vettä
3½dl  Vehnäjauhoja
Ripaus Suolaa
1tl      Leivinjauhetta
1kpl   Ranskanleipä (myös pullapitko käy ;-) )
200g  Kalkkunaleikkelettä
200g  Kinkkuleikkelettä
300g  Edam-juustoa

Paistoöljyä
Tomusokeria
Mustaherukkahilloa


Sekoita muna ja vesi kunnolla sekaisin. Lisää jauhot, suola ja leivinjauhe. Sekoita kunnolla ainakin pari minuuttia.


Poista kantapalat ja siivuta ranskanleipä reilun sentin siivuiksi.


Laita 2kpl kalkkunan, 2kpl kinkun siivuja ja reilusti juustoa leivän siivulle. Aseta toinen siivu tämän päälle.

Kasta tämä paketti taikinaan. Huolehdi, että taikinaa tulee ympäriinsä.


Aseta paketti varovasti 180 asteiseen paistoöljyyn. Paista muutamaan kertaan kääntäen kunnes pinta on kullanruskea.


Laita uuniritilä pellin päälle ja ritilälle talouspaperia. Nosta leivät valumaan paperille.

Kannattaa lämmittää uuni 50 asteeseen ja nostaa pelti uuniin hiukan ennen tarjoilua, jotta jäähtyneet leivät lämpenevät kunnolla.


Ripottele päälle tomusokeria ja tarjoile mustaherukkahillon kanssa.




Tunnisteet:

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!