perjantai 24. huhtikuuta 2015
Makean kirpakkaa Päärynäpiirakkaa
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Tiina-tädin toiveesta tämän perjantain pulla on todella yksinkertainen.





Sulata kaupan pakastealtaasta löytyvä makeisiin leivonnaisiin tarkoitettu piirakkataikina.

Painele se ohueksi noin 30cm paistovuokaan niin, että se nousee 4cm laidoilla ylös.


Kuori 5-6 kpl päärynöitä. Leikkaa ne pituussuunnan mukaan neljään lohkoon ja poista siemenkota.

Leikkaa kukin lohko vielä neljään. Ala asettelemaan päärynöitä kuvan mukaan piirakan pohjalle.

Jos päärynät ovat kosteita, ripottele joka kerroksen väliin perunajauhoa.


Päärynälohkoja tulee 3-4 kerrosta. Täytä myös piirakan ulkolaita lohkoilla.


Levitä päälle purkillinen Lemon Curdia.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Paista piirasta 15 minuuttia ja alenna lämpötila 170 asteeseen. Anna paistua edelleen vielä 45 minuuttia.


Jäähdytä piiras mielellään yön yli ja tarjoile esimerkiksi jäätelön kera.



Tunnisteet:

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!