sunnuntai 29. maaliskuuta 2015
Viherpeukalot paikallaan
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Lumien sulaessa keväinen aurinko alkaa kutitella yhä useampia suuntaamaan ajatuksensa puutarhaan.


Nyt on siis hyvä ajankohta uhrata muutama ajatus aika isolle puutarhalle nimeltään Disneyland Paris.

Pariisin Disneylandissa on 35000 puuta ja 450000 pensasta tai muuta puskaa. Vuosittain istutetaan yli miljoona kukkaa. Onneksi homma ei ole yhden ihmisen harteilla. Kasvillisuudesta huolehtii 130 hengen Luonto ja ympäristö -tiimi. On siinä silti jokaiselle heille 7700 kukkaa istutettavaksi vuodessa. ;-)

Verrattuna muihin Disney-puistoihin työn Pariisin Disneylandin tiimille tekee vaikeammaksi sää. Neljä vuodenaikaa heittää haasteen pitää kukkapenkkien loisto yllä vaikka odotettavissa on mitä tahansa kesähelteestä lumivaippaan.


Haasteen luo myös se, että kasvillisuus on tärkeä osa puistojen tarinaa. Teemojen vaihtuessa villistä lännestä 1900-luvun alun viktoriaaniseen tyyliin, pitää myös istutusten olla erilaisia.

Puutarhuritiimien pitää myös joustaa ja rakentaa rutiininsa alueen toiminnan mukaan. Teemapuistojen sisällä työskennellään yleensä yöaikaan ja vastaavasti hotellien ympäristössä työskennellään vain päivisin.

Tällä hetkellä puiston istutukset ovat jo melko vakiintuneessa tilassa. On siis siirrytty uuden luomisesta ylläpitoon. Tämäkään ei välttämättä ole helppoa, sillä monin paikoin on keksittävä keinoja pitää esimerkiksi puut sopivan kokoisina etteivät ne kasva liian isoiksi ja hallitseviksi.

Perusteemojen lisäksi tiimit ovat myös oleellinen osa erilaisia lisäteemoja kuten Halloween ja Joulu sekä erityisesti nyt menossa oleva Swing into Spring. Nämä tietysti yhdistyvät alueen perusteemoihin eli esimerkiksi joulun pitää näkyä ympäristöönsä sopivana.


Puutarhurien apuna istutusten hoidossa on tietokoneohjattu kastelujärjestelmä. Järjestelmän sydän kerää erilaisia tietoja sääolosuhteista ja veden rajoitustarpeista ym. ja lähettää tiedon eteenpäin alueellisille tietokoneille. Ne hoitavat teema-alueen kastelua yhdistämällä keskuskoneen ohjeistuksen alueen erityisvaatimuksiin.


Ensi kerralla Disneylandissa kannattaa hellittää hetkeksi haistelemaan ruusuja ja miettimään niitä viherpeukaloisia taikureita, jotka ovat niitä siihen istuttaneet.Tunnisteet:

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!