perjantai 20. maaliskuuta 2015
Perjantaiksi Pistaasilastuja
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Oletko koskaan huomannut jonkun keksin tai muun herkun olevan niin hyvää, että mutustamista ei voi lopettaa ennen kuin viimeinkin murena on mennyt?


Nämä pistaasilastut ovat sellaisia....  Lisäksi ne ovat helppoja ja nopeita valmistaa.


Ainekset:

1½dl     sokeria
3kpl      munanvalkuaisia
100g     voita
2rl        vehnäjauhoja
1dl        hienonnettuja pistaasipähkinöitä (noin 1½dl kuorimattomia kokonaisia)


Jos et löydä kuorittuja pistaasipähkinöitä, kuori ne ja hienonna esim. sauvasekoittimella. Suolaamattomia pähkinöitä käyttäessäsi lisää taikinaan ripaus suolaa.


Vatkaa sokeria ja valkuaisia kunnes sokeri on liuennut. Lisää pehmennetty voi sekä vehnäjauho ja vatkaa tasaiseksi massaksi. Lisää pähkinämurut ja sekoita kevyesti.


Asettele teelusikallisia taikinaa 5-7cm välein leivinpaperille.

Paista 175 asteessa 8-12 minuuttia. Tarkkaile, että eivät pääse palamaan.


Laita pyöreävartinen puulusikka kahden säilyketölkin varaan. Nosta kuumat keksit varrelle ja taivuta varoen.

Nosta koko lusikkaa ja liu´uta keksit ritilän päälle jäähtymään.


Anna jäähtyä ja kovettua rauhassa.

Nauti yksin tai seurassa, mutta varaudu toisen satsin tekemiseen! ;-)

P.S. Pistaasi antaa kekseihin jännän vihreän värivivahteen.


Tunnisteet:

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!