perjantai 27. maaliskuuta 2015
Leivotaan Omenaranskalaisia
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Pikaruuasta vaikutteita ottaen tänään tehdään pikaleivontaa.


Tarjolla olisi Omenaranskalaisia haluamiesi lisukkeiden kanssa. Ota lapset mukaan jo leipomiseen, niin maistuvat vielä kolme kertaa paremmilta.



Taikina ei paljon tarvitse vaivata tänään, mutta ota valmis piirakkataikina (makeaan leivontaan) sulamaan puolisen tuntia ennen aloitusta.


Kaulitse taikina 2-3mm paksuksi ja yritä tavoitella neliskanttista muotoa.

Levitä puolelle näkyvästä pinnasta reilulti omenahilloa ja taita taikina kahtia. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle sokeria (tavallista tai raesokeria)


Leikkaa taikinasta mahdollisimman kapeita soiroja ja asettele ne väljästi leivinpaperille.


Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia kunnes kauniin värisiä. Voit kääntää keksit 5-7 minuutin kohdalla niin molemmista puolista tulee suoria ja ne ruskistuvat tasaisemmin.

Makuasia sitten on tarjoiletko ne vadelmahilloketsupin tai jäätelöperunasalaatin kanssa. ;-)



Tunnisteet:

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!