perjantai 10. heinäkuuta 2015
Rottatouille 1v
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Vuosi sitten Walt Disney Studios -puistossa avattiin uusi teema-alue. Place de Rémy tarjoaa viimeisintä teknistä osaamista Rottatouille-ajelussa, huippuluokan ateriointia Bistro chez Rémyssa ja shoppailua Chez Mariannessa - kaikkea tätä elämää suuremman Rottatouille-elokuvan teemassa.


Ajelu saavutti hiljattain 4 miljoonan kävijän rajapyykin. Tänään 10. heinäkuuta vietetään alueen 1-vuotispäivää, joten käydään kurkistamassa yleisömenestyksen takana oleviin Cast Member -tiimeihin.

Aamulla 7:30 ensimmäiset Cast Memberit saapuvat paikalle suorittamaan Rottatouille-ajelun aamutoimia. Ensimmäinen saapuva ryhmä on kooltaan viisi henkeä, mutta pian saapuu muita aamuvuorolaisia. Kerrallaan ajelun parissa työskentelee peräti 19 henkilöä.


Tarkkaamossa ensimmäinen ryhmä ottaa vetovastuun huoltohenkilökunnalta, joka on tehnyt tarvittavia huolto- ja korjaustoimenpiteitä yön tunteina. Tarkastuslista kädessään yksi tiimin jäsenistä kulkee jalkaisin ajelun läpi (3D-lasit päässään) ja tarkistaa kaikkien ajelun osioiden toiminnan. Jos huomautettavaa löytyy, tehdään heti ilmoitus huoltohenkilökunnalle, joka korjaa vian ennen vieraiden saapumista.


9:30 ensimmäiset vieraat saapuvat Place de Rémylle. Ajelu aukeaa vasta klo 10:00, mutta jo paljon ennen sitä suositun ajelun eteen muodostuu jono. Tätä varten paikalle on saapunut Emilie. Hän ottaa vierailijat vastaan, opastaa heitä ja kertoo eri vaihtoehdoista ajeluun pääsemisessä.


Hänen taakseen saapuu pian kolme muuta miehittämään StandBy- , Single-Rider- ja FastPass-jonojen portit. Nyt odotetaan vain puiston virallista aukeamista ja ajelun ovien avaamista. Heidän tehtäviinsä kuuluu lisäksi jonotusaikojen raportointi valvomoon.


Ajelun sisällä heidän kollegansa "kierrättävät" Rotta-mobiileja. Samalla tavalla kuin kilpa-ajojen lämmittelykierroksilla tällä varmistetaan niiden toiminta ja ajelun laatu.


Viimein ovet avataan! Vieraat astuvat Pariisilaisteatterin aulaan, joka toimii ajelun sisääntulona. Jonottaessaan he kohtaavat Babtisten. Hän ojentaa heille 3D-lasit. Lasien säilytyskaukalot tuovat monille mieleen ravintolan rasvakeittimet, niinpä hän usein liittyykin leikkiin vahvistaen koko ajelun ravintolateemaa. Lasien kanssa riittää hommaa, sillä päivässä niitä käytetään kaikkiaan 12000kpl.


 Medhi on sijoitettuna FastPass-automaateille. Vierailijoita rynnii jo hakemaan varauksia palatakseen myöhempänä ajankohtana ajelemaan ilman jonotusta. Medhi auttaa ja neuvoo ihmisiä automaattien käytössä. Pian kuitenkin hänen kollegansa ottaa tämän paikan.

"Meillä on kiertojärjestelmä, jonka mukaisesti työskentelemme päivän mittaan useissa työpisteissä. Koskaan ei ehdi pitkästyä, koska kiertojärjestystä muutetaan päivittäin."

Varsinkin Svetlanan työpäivät ovat aina erilaisia. Hän on yksi Rottatouille-ajelun tiiminvetäjistä. Hänen vastuullaan ovat ajelua pyörittävät tiimit - yhteensä jopa 50 henkeä päivässä.

Syy näin suureen väkimäärään on ajelun suuri kapasiteetti. Tehokkuus on optimoitu tarkasti. Käytössä on kaksi lastaus- ja purku-laituria. Itsestään liikkuvat Rotta-mobiilit eivät kulje kiskoilla. Ne saapuvat ja lähtevät laiturilta kolmen rotan ryhmissä.

Rottien täyttäminen vierailijoilla nopeassa tahdissa on kahden ryhmittelijän tehtävä. Antoine pitää tästä tehtävästä:"Yritämme täyttää jokaisen istumapaikan jokaisessa rotassa, tiedotamme jonossa olevia esimerkiksi teknisistä ongelmista, mutta ennen kaikkea tämä paikka antaa mahdollisuuden viihdyttää vieraita. Saatan esimerkiksi yllättää heidät sanomalla "Hyvää iltaa!", vaikka on keskipäivä. Mehän olemme täällä ajelussa koko ajan Pariisin kattojen yllä iltataivaan alla."

Lastauslaiturilla  työskentelevät Cast Memberit varmistavat, että kaikkien turvavyöt ovat lukittuna ja lähettävät Rotta-mobiilit matkaan.

Yhdessä valvomon ja huoltohenkilöstön kanssa heidän pitää myös olla ajantasalla teknisistä ongelmista ja yksittäisten vaunujen siirtymisestä huoltotiloihin.

Edellä mainittujen lisäksi laiturilla työskentelee yksi henkilö huolehtimassa liikuntarajoitteisten esimerkiksi pyörätuolilla liikkuvien nousemisesta erikoismallisiin Rotta-mobiileihin. Uuden kiskottoman tekniikan vuoksi hitaammin kyytiin nouseva ei aiheuta koko ajelun pysähtymistä ja kaikki pääsevät nauttimaan ajelusta aiheuttamatta minkäänlaista huomiota.


Kolme henkilöä ottaa vierailijat vastaan purkulaiturilla ja neljäs kerää 3D-lasit ajelun jälkeen.

Lasit lajitellaan käsin ja asetetaan koreihin. Koreissa ne kuljetaan ajelun takana sijaitsevaan High-Tech-pesukoneeseen.

Valvomossa Alexandre tarkkailee koko ajelua. Paitsi, että hän vahtii silmä tarkkana tapahtumia monitoreista, hän toimii viestintälinkkinä koko henkilökunnalla, mikäli jotain odottamatonta tapahtuu.


Rottatouille-kokemus ei rajoitu pelkästään ajeluun. Kaksi tuntia ennen ravintolan aukeamista 18 hengen tiimi saapuu Bistro de Rémyyn. He kattavat ravintolan pöydät, jotta ravintolasali olisi valmis ottamaan vastaan ensimmäiset yli 1000 päivittäin aterioivasta seurueesta.


Keittiössä on alkanut tapahtua jo paljon ennen tätä. Esivalmistelut kotitekoisen ratatouillen, kastikeiden ja muiden aterioiden osalta alkavat aamuisin klo 7:00. Samoihin aikoihin Chez Marianne -kauppaan saapuu uusia tavaraeriä ja ne asetellaan myyntihyllyille valmiiksi ennen avaamisaikaa.
Tarkkaan mietityt yksityiskohdat ja erinomainen ryhmätyöskentely varmista kokonaisuuden menestyksen.

Place de Rémy on ollut täynnä kuhinaa jo kokonaisen vuoden - täynnä taitavia ja motivoituneita yksilöitä omissa töissään vuorokauden ympäri, jotta vierailijat voisivat kokea taianomaisia hetkiä tietämättä kaikesta kulissien takana tehtävästä työstä.

Tämä tuore ajelu saa päivittäin kehuja asiakaspalautteissa, mutta myös innostaa Cast Membereitä niin näkyvissä rooleissa kuin piilossakin. Hyvää Syntymäpäivää ja kiitos kaikille tiimeille, jotka herättävät päivittäin Rottatouillen maailman eloon!Valokuvat, video ja alkuperäisartikkeli (c) Disney


Tunnisteet: , , , ,

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!