torstai 9. heinäkuuta 2015
Hyvät kengät ovat paras varuste Pariisin Disneylandissa
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Hyvät sisäänajetut kengät ovat paras varuste Pariisin Disneylandiin. Tämän neuvon kuulee usein, mutta harva todella ymmärtää, miten totta se on.


Kesäkuun alun matkalla seurasin mielenkiinnosta päivittäisiä matkoja. Käytin tehtävään iPhonen Terveys-appia, joka seuraa matkaa GPS:n kautta ja huomioi sen vain jos siihen liittyy askeleista tuleva liike.

Tulokset yllättivät jopa minut!31.5. ja 5.6. olivat matkapäiviä eli vietimme vain puolipäivää puistossa. Niille kilometrejä kertyi "vain" noin kymmenen. Samassa luokassa oli myös 4.6. Silloin pakkasimme illasta, joten sekin oli hiukan lyhyempi päivä.

Täysien puistopäivien kohdalla matkaa kertyi 15,3km, 11,9km ja 22,5km. Keskimäärin siis 16,6km päivässä. Yllättikö tämä sinut?

Mistä tämä sitten koostuu? Asuimme Hotel Sequoia Lodgessa, joten matka hotellilta puistoihin on hieman vajaa kilometri suuntaansa. Kävimme joka päivä tauolla hotellilla. Tästä muodostuvan neljän kilometrin jälkeenkin jää keskimääräisestä 12,6km / päiväTäysien puistopäivien keskiarvo käyrässä näkyvät piikkeinä juuri nuo hotellille kulkemiset. Päiväkohtaisissa käyrissä (alla) näiden ajankohdat vielä tarkistuvat.

Aamun piikin jälkeinen notkahdus ajoittuu lounaan huitteisiin, jolloin istuimme pitempään paikoillamme.

Seuraavat kaksi huippua ovat hotellille paluu ja tauon jälkeen paluu takaisin puistoihin. Jonkin matkaa tämän jälkeen tuleva notkahdus on päivällinen, jonka nautimme pöytiintarjoilupaikassa eli olimme vielä pidempään paikoillamme.

Viimeinen piikki on illalla paluu hotellille. Siinä yhteydessä vaeltelimme usein vielä kaupoissa Disney Villagessa.Koko matkan aikana tuli käveltyä reilut 80 kilometriä. Eihän tämä tietenkään ole mitään verrattuna Saara-tätiin, joka kävi aikaisin aamusta juoksemassa vielä kymmenien kilometrien lenkit.

Kilometrimäärää kertyy kuitenkin niin paljon, että tämä on syytä huomioida matkustettaessa lasten tai vanhempien henkilöiden kanssa. Kesäaikaan keli voi lisäksi olla tappavan kuuma.

Päivätauko on paikallaan joka puistopäivänä. Se voi olla oikea lepotauko hotellilla tai vain pitempi istuskelu varjoisassa paikassa.


Tunnisteet: ,

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!