tiistai 23. kesäkuuta 2015
Mikko Hiiri Testaa: Flypark
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!

Huhtikuun alussa julkaisin jutun, jossa vertailin eri pysäköintivaihtoehtoja Helsinki-Vantaan lentokentän tuntumassa (kts. Juttu tästä). Nyt yksi uudemmista palveluntarjoajista on testattu ja tässä mielipiteeni Flyparkista.

HUOM! Minulla ei ole mitään kytköksiä Flyparkkiin, pysäköinnistä on maksettu normaali kampanjahinta eikä Flypark ole mitenkään tarkastanut juttua ennen julkaisua.

Flyparkin kotisivut ovat selkeät. Useimmat haluavat ensimmäisenä tietää hinnan ja heti ensimmäinen sivu näyttää sen. Oletuksena näkyy alkaen hinta per vuorokausi. Syöttämällä päivämäärät hinta päivittyy automaattisesti kyseiselle jaksolle kaikilla eri tasovaihtoehdoilla, jotka Flypark tarjoaa.

Tosin otsikoiden vieressä näkyvä hinta on voimassa vain etukäteen maksettaessa. Selaimesta ja näytön koosta ym. riippuen hinta paikan päällä maksettaessa voi jäädä ruudun ulkopuolelle.

Tällä hetkellä heti sivujen avauduttua lävähtää eteen PopUp-ikkuna, jossa vielä annetaan EDULLISIN -kampanjakoodi, jolla ennakkomaksulla saa 25% alennuksen pysäköinnin osuudesta (normaali ennakkoalennus on 15%).

Kampanjat ja koodit olivat aiemmin pelkästään yrityksen Facebook-sivulla, joten tämä on hyvä parannus. Kannattaa kumminkin kollata myös Facebook - kaiken varalta.


Flypark tarjoaa kolme eri tasovaihtoehtoa pysäköintiin: Basic, Comfort ja Lux.

Basic on periaatteessa vastaava kuin Lentoparkin ja Lentopysäköinnin tuotteet. Ajetaan Info-pisteelle. Jätetään matkatavarat ja matkustajat. Ajetaan auto parkkiin hiekkakentälle. Pikkubussilla kentälle.

Serkkujen perhe käytti tätä vaihtoehtoa kesäkuun alussa ja oli erittäin tyytyväinen. Basic-pysäköintiin voi lisäpalveluna ostaa avaimen säilytyksen (lisähinta 8€). Tämä on hyvä palvelu, sillä avaimen katoaminen matkalla toisi aikamoisia ongelmia palattaessa.

Comfort sisältää lisäksi pysäköinnin asiakkaan puolesta asfaltille, auton käsinpesun ja avaimen säilytyksen. Lisähinta Basic-pakettiin verrattuna on 20€. Jos miettii avaimensäilytyspalvelua, kannattaa tosissaan miettiä vaihtoehtona myös Comfort-pakettia.

Lux-pysäköinti eroaa Comfortista siten, että auto säilytetään lämpimässä sisähallissa. Hintaero Basic-pakettiin viikon pysäköinnissä on noin 60€.

Hinnan selvittämisestä eteneminen paketin varaukseen on selkeää. Jos alunperin on jo syöttänyt oikeat päivämäärät ja lentojen lähtö- ja paluuajat, klikataan vain halutun tasovaihtoehdon kohdalta Varaa-nappia.

Sitten vain syötetään kysytyt tiedot lomakkeeseen. Näiden tietojen vieressä on selkeästi näkyvissä valitut päivämäärät ja kellonajat sekä valitun paketin sisältö.

Niiden alla ovat näkyvissä saatavat lisäpalvelut, kuten avaimensäilytys, sisäpuhdistus, renkaiden vaihto, katsastus sekä tietenkin päivitykset parempiin tasovaihtoehtoihin.

Hinnat etukäteen ja paikan päällä maksettaessa ovat näkyvissä lisäpalveluiden alla. Tässä tehdään valinta kumpaa näistä haluaa käyttää.

Maksun voi tehdä useimpien pankkien verkkopankeilla tai Visa-, Visa-Electron- ja MasterCard-korteilla.


Heti maksun jälkeen saapuu kolme sähköpostiviestiä: Varaustiedot, Varmennus maksusta ja tunnukset uudelleenkirjautumista varten (ei tarvitse syöttää tietoja uudestaan uuden varauksen yhteydessä)

Varaustiedot on 3-sivuinen. Ensimmäinen sivu on kuitti maksusta. Seuraava sivu pitää tulostaa ja asettaa auton tuulilasille pysäköinnin ajaksi. Viimeisenä tulee oikeastaan tärkein eli ajo-ohje.

Tässä kohtaa meillä nimittäin homma meni pieleen. Olimme edeltävän yön Cumulus Airportissa. Aamulla lähtiessämme naputtelin "Flypark" puhelimen Google-karttoihin ja matkaan ohjeiden mukaan.

Google-kartat löysi Flyparkin osoitteella Pyhtäänkorventie 2, mutta opasti silti osoitteeseen Kiitoradantie 6 (Yrityksen postiosoite). Kun navi sanoi olevamme perillä, näimme vain teollisuushallin takaseinän, jossa on Flyparkin mainoslakana.

Jatkoimme eteenpäin "suuntavaiston" varassa. Olimme jo todella lähellä, mutta missasimme Flyparkin-kyltin ja koko Pyhtäänkorventien risteyksen, niinpä maisemakierroksemme venyi turhankin pitkäksi.

Tämä oli tietenkin oma erheemme, mutta tälläisia yksinkertaisia varten olisi hyvä laittaa ajo-ohjeet vielä sinne hallin takaseinään ja painottaa laittamaan hakuun nimenomaan Pyhtäänkorventien. Google ilmeisesti poimii sijainnin joko vanhan tiedon (Postiosoite) tai tehdyn paikkamerkinnän mukaan.

Paikka kumminkin löytyi. Puomista sisäänajamisen jälkeen Info-pisteen löytäminen oli usean mutkan takana. Opasteet veivät perille, mutta  ensikertalainen oli hiukan epävarma.

Ajoimme Info-pisteen eteen ja kenttäbussin kuljettaja saapui välittömästi ja auttoi matkatavaroiden siirtämisessä bussiin.

Viiden minuutin matka kentälle meni mukavasti uudehkolla pikkubussilla. Kentällä kuljettaja auttoi  niin ikään nostelemaan laukut pysäkille.


Palatessamme haimme matkalaukkumme ja kävimme ostamassa maitoa kentän Alepasta. Lähetin viestin lähtiessämme ulos saapumisaulasta. Odottelimme pysäkillä ehkä reilun viisi minuuttia kuljetustamme.

Tälläkin kertaa kuljettaja oli erittäin ystävällinen ja auttoi laukkujen kanssa.

Päästyämme takaisin Info-pisteelle kuljettaja ajoi automme hallista pestynä (meillä oli Comfort-paketti) laukkujen viereen ja olimme valmit kotimatkaan.


Mikko Hiiren Arvio:

Kampanjakoodilla Flypark tarjosi edullisimman vaihtoehdon pysäköinnille.

Automme oli pesun tarpeessa, joten 20€ lisähinta pesusta ja avaimensäilytyksestä ei tuntunut kovalta.

Auto oli pesty ulkoa hyvin, eikä raitoja yms. näkynyt missään. Olisin toivonut, että pesijä olisi avannut ovet ja pessyt myös kynnykset ja peltipinnat oven ja rungon välistä.

Nettisivut ja varaus toimivat erinomaisesti. En usko, että kenelläkään on ongelmia niiden kanssa.

Perille löytäminen saattaa olla hiukan hankalaa, joten ensimmäisellä kerralla kannattaa varata hiukan aikaa.

Kuljetus kentälle ja takaisin pelasi erinomaisesti. Kuljettajat olivat ystävällisiä ja avuliaita.

Tämän kokemuksen pohjalta uskallan rehellisesti suositella Flyparkkia.
Tunnisteet: , ,

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!