tiistai 30. kesäkuuta 2015
Ei enää Selfie-keppejä!!!! JESS!
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!

Huomisesta (1.7.2015) alkaen selfie-kepit sekä muut yli 30cm pitkät kamerajalustat (tripod ja monopod) ovat kokonaan kiellettyjä kaikissa maailman Disney-puistoissa.

Tämän vuoden aikana on yleistynyt tapa räpsiä selfieitä keppien avulla varmaan joka maailman kolkassa myös Disney-puistoissa. Sinänsä kuvien ottamisessa ei mitään ongelmaa ole, mutta villitys  on vallannut ihmiset niin, että järki on jäänyt narikkaan.

Selfie-kepeistä on alkanut olla oikeastaan kolmenlaista harmia.

Ensinnäkin kuvaajat ovat olleet niin omien kasvojensa lumoissa, että täydellistä valaistusta ja taustaa hakiessaan ovat peruuttaneet esimerkiksi pienten lasten päälle aiheuttaen mukkauksia ja asfaltti-ihottumaa.

Selfieiden lisäksi nokkelat ovat keksineet, että selfie-kepillä saa otettua kuvia ihmisten päiden yläpuolelta.


Aika ärsyttävää lienee, kun katsot esitystä ja otat ehkä itsekin valokuvia. Olet juuri saamassa elämäsi parhaan kuvan, kun....


...edessä istuva nostaa keppinsä eteesi ja kamera tarkentaakin siihen. "Voi P....le!"

Viimeisenä kaikkein isoin ongelma: Jostain kumman syystä selfieitä pitää saada myös ajelujen kyydissä. Ensinnäkin tämä häiritsee samassa vaunussa matkaavia aivan kuin edellisessäkin tapauksessa.

Selfie-kepit ulottuvat pidemmälle vaunun ulkopuolelle kuin ihmisten kädet. Näin ne voivat aiheuttaa vaurioita ajelun rakennelmille, tietenkin ko. kepille ja kameralle, mutta myös muille ihmisille.

Viime viikolla Disney's California -puistossa California Screamin' -vuoristorata jouduttiin hätäpysäyttämään, kun joku keksi kaivaa selfie-kepin esiin ajelun korkeimmalla kohdalla. Aika isot vaikutukset räpsyllä, vaikka nyt ei vahinkoa sattunutkaan.

Käytännössä hätäpysäytyksen käyttäminen tarkoittaa aina, että ajeluun tehdään täysevakuointi eli kaikki kyydissä olevat kävelytetään pois vaunuista. Sen jälkeen pelastuslaitoksen edustajan on käytävä tarkistamassa ajelu. Tämän jälkeen tehdään vielä normaali käynnistystarkastus, jossa tietyn kaavan mukaan vaunuja ajelutetaan tyhjinä.

Ajelu on pahimmillaan yli kaksi tuntia pois käytöstä tämän proseduurin takia. Aika paljon pettyneitä vieraita!!

On aika hurjaa edes kuvitella millainen ohjus kädestä irronneesta tikusta ja puhelimesta olisi tullut. Esimerkiksi tuossa ko. vuoristoradassa huippunopeus on n. 100km/h. HUH HUH!

Toivottavasti tätä kieltoa valvotaan tehokkaasti ja säästymme onnettomuuksilta!¨Tunnisteet:

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!