perjantai 8. toukokuuta 2015
Korvapuustisämpylä?
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Vapun rasvaisten paistosten jälkeen leivotaan jotain ainakin nimellisesti terveellisempää - sämpylöitä.


Mutta mitäänhän ei voi tehdä ilman pientä kierrettä. Tehdään siis valkosipulivoikorvapuustisämpylöitä.


Ainesosat:

2½dl    Vettä
25g      Hiivaa
1kpl     Kananmuna
1tl        Suolaa
ripaus  Sokeria
n.6½dl Jauhoja
¾dl      Rypsiöljyä

Täyte:
50g      Voita pehmennettynä
1-2kpl Ruukkubasilikaa
3-4kpl Valkosipulin kynsiä

Pintaan:
1kpl    Muna
Maun mukaan roskia (auringonkukansiemeniä, pähkinärouhetta tms.)


Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita mukaan muna, suola ja sokeri.

Lisää vähitellen jauhoja koko ajan taikinaa vaivaten. Lisää öljy loppuvaiheessa jauhojen lisäystä. Vaivaa taikinaa kunnolla. Jätä se aika pehmeäksi (älä lisää liikaa jauhoja).

Anna taikinan nousta liinan alla puolisen tuntia.


Kaulitse taikina jauhojen päällä mahdollisimman kantikkaaksi levyksi.


Levitä pehmennetty voi levylle tasaisesti.


Hienonna basilikan lehdet ja valkosipuli mahdollisimman hienoksi. Nauti tuoreen basilikan tuoksusta.


Levitä ne voin päälle mahdollisimman tasaiseksi. Jos tuntuu, että tuoretta basilikaa ei ole tarpeeksi, lisää kuivattua.


Rullaati rullaa taikina rullaksi.


Leikkaa paloiksi ja nostele ne leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele kananmunalla reilusti ja ripottele roskat päälle.

Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin kymmenen minuuttia.

Tarjoile mielellään heti uunista lämpiminä!




Tunnisteet:

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!