tiistai 12. toukokuuta 2015
Köökin puolelle...
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Pitkästä aikaa ajattelin tänään kirjoitella meidän keittiöstämme. Aikaisemmin olen kertonut muutamista yksityiskohdista, joten katsotaan tänään vähän yleiskuvaa.


Keittiö on talon pohjoispuolella ja ns. pihan puolella. Isot ikkunat tuovat silti luonnonvaloa sisään ja pöydästä on mukava katsella "takametsään".

Oikealta sivulta on käynti päämakuuhuoneeseen ja ruokailuhuoneen suuntaan on iso aukko, jonka saa suljettua liukupariovilla.

Keittiökaappien niemeke erottaa arkiruokailutilan varsinaisesta keittiöpuolesta.

Kaapin ovet samoin kuin pöytätasot ovat massiivitammea. Olemme pitäneet valinnasta. Molemmat ovat aika anteeksiantavia niin tahroille kuin kolhuillekin.

Lattiaan haluttiin hiukan elävyyttä shakkiruudulla, mutta sitä pehmennettiin valitsemalla rusehtavat sävyt.


Kuvan vasemmassa laidassa on kalustepeitteinen astianpesukone ja sen vieressä tiskiallas. Niiden väliin alakaapeissa jää 20cm kaappi, jossa oven takana on ulostuleva pyyheteline.

Altaan alla alimmassa laatikossa on jätehuolto-osasto - kaikkineen 5ämpäriä. Kaappien nurkkaan on rakennettu ns. piilokulmamekanismi.

Niemekkeen puolivälissä on Gorenjen induktioliesitaso. Se on pelannut hyvin ja on nopea. Puhtaanapito on huomattavasti perinteistä keraamista tasoa helpompi.

Huuva on itsetehty. Alapinnassa on Ilton huippuimurin ohjauskeskus valolla ja rasvasuodattimella.


Niemekkeen toisella puolella on lasiovellisia vitriinikaappeja, joissa sijaitsevat meidän Disney-astiamme.



Arkisin ruokailemme pääasiassa keittiössä. Pöytänä meillä on massiivitamminen pöytä vaalealla nahalla verhoilluilla tuoleilla. Nahka on osoittaunut melko hyväksi materiaaliksi. Vaikka vaaleassa näkyvät kaikki lasten töhryt, ne saa helposti irti.


Toisella pitkällä seinällä on tosiaan ovi makuuhuoneeseen. Sen vieressä on meidän retrojääkaappimme. Seuraavaan komeroon on integroituna jääkaappi-pakastin.

Keskimmäisenä tässä ryhmässä on ulostuleva apteekkikaappi kuiva-aineille.

Kulmassa tönöttää retromallinen kalusteuuni ja sen päällä yläpuolelle aukeavan taskuoven takana mikroaaltouuni.

Tämmöisessä köökissä Mikko Hiiri niitä pulliansa paistelee.


Tunnisteet: , ,

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!