sunnuntai 1. maaliskuuta 2015
Tuplamaapähkinävoikakkua NAM!
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Eilen uhosin, että erilaiset teemapäivät ovat usein hömppää. Valitettavasti täytyy nöyrtyä ja todeta, että tänäänkin on ihan huippu teemapäivä: PEANUTBUTTER LOVER'S DAY


Sen kunniaksi siis leivotaan Tuplamaapähkinävoikakkua.

Ainekset taikinaan:
4dl    Vehnäjauhoja
1rl     Leivinjauhetta
½dl   Pehmennettyä voita
½dl   Sokeria
1dl    Ruskeaa sokeria (voi korvata tavallisella)
2dl    Maapähkinävoita
1kpl  Iso kananmuna
1tl     Vaniljaesanssia
2dl    Täysmaitoa
1dl    Suklaata (esim. pähkinäsuklaata)

Ainekset kuorrutukseen:
1dl     Pehmennettyä voita
1dl     Maapähkinävoita
2dl     Tomusokeria
1tl      Vaniljaesanssia
          Täysmaitoa

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Valmistele paistovuoka rasvaamalla voilla ja jauhottamalla kevyesti.

Mittaa ja sekoita jauho ja leivinjauhe keskenään

Sekoita toisessa kulhossa voi, sokerit, ja maapähkinävoi sileäksi massaksi. Lisää muna, vaniljaesanssi ja maito.


Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi.


Lisää pieniksi pilkottu suklaa.


Kaada vuokaan, tasoita pinta ja paista 50-60 minuuttia. Tarkasta kypsyys hammastikulla.


Ota kakku uunista anna jäähtyä kymmenisen minuuttia vuoassa ja kippaa sitten jäähtymään tarjoiluvadille.


Anna jäähtyä kunnes pinta on viileä. Tee odotellessa kuorrute.

Sekoita ensin voi ja maapähkinävoi sekaisin. Lisää sitten tomusokeri ja vaniljaesanssi. Sekoita tasaiseksi. Lisää lusikallinen maitoa kerrallaan kunnes koostumus on helposti levittyvää, mutta ei vielä valuvaa.

Kuorruta kakku paksulti. Voit halutessasi koristella vielä esimerkiksi raastamalla suklaata pinnalle.


Tämän seurana voi tarjoilla myös maapähkinävoikeksejä. Ohje löytyy tästä.


Tunnisteet:

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!