Eilen uhosin, että erilaiset teemapäivät ovat usein hömppää. Valitettavasti täytyy nöyrtyä ja todeta, että tänäänkin on ihan huippu teemapäivä: PEANUTBUTTER LOVER'S DAY
Sen kunniaksi siis leivotaan Tuplamaapähkinävoikakkua.
Ainekset taikinaan:
4dl Vehnäjauhoja
1rl Leivinjauhetta
½dl Pehmennettyä voita
½dl Sokeria
1dl Ruskeaa sokeria (voi korvata tavallisella)
2dl Maapähkinävoita
1kpl Iso kananmuna
1tl Vaniljaesanssia
2dl Täysmaitoa
1dl Suklaata (esim. pähkinäsuklaata)
Ainekset kuorrutukseen:
1dl Pehmennettyä voita
1dl Maapähkinävoita
2dl Tomusokeria
1tl Vaniljaesanssia
Täysmaitoa
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Valmistele paistovuoka rasvaamalla voilla ja jauhottamalla kevyesti.
Mittaa ja sekoita jauho ja leivinjauhe keskenään
Sekoita toisessa kulhossa voi, sokerit, ja maapähkinävoi sileäksi massaksi. Lisää muna, vaniljaesanssi ja maito.
Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi.
Lisää pieniksi pilkottu suklaa.
Kaada vuokaan, tasoita pinta ja paista 50-60 minuuttia. Tarkasta kypsyys hammastikulla.
Ota kakku uunista anna jäähtyä kymmenisen minuuttia vuoassa ja kippaa sitten jäähtymään tarjoiluvadille.
Anna jäähtyä kunnes pinta on viileä. Tee odotellessa kuorrute.
Sekoita ensin voi ja maapähkinävoi sekaisin. Lisää sitten tomusokeri ja vaniljaesanssi. Sekoita tasaiseksi. Lisää lusikallinen maitoa kerrallaan kunnes koostumus on helposti levittyvää, mutta ei vielä valuvaa.
Kuorruta kakku paksulti. Voit halutessasi koristella vielä esimerkiksi raastamalla suklaata pinnalle.
Tämän seurana voi tarjoilla myös maapähkinävoikeksejä. Ohje löytyy tästä.
Sen kunniaksi siis leivotaan Tuplamaapähkinävoikakkua.
Ainekset taikinaan:
4dl Vehnäjauhoja
1rl Leivinjauhetta
½dl Pehmennettyä voita
½dl Sokeria
1dl Ruskeaa sokeria (voi korvata tavallisella)
2dl Maapähkinävoita
1kpl Iso kananmuna
1tl Vaniljaesanssia
2dl Täysmaitoa
1dl Suklaata (esim. pähkinäsuklaata)
Ainekset kuorrutukseen:
1dl Pehmennettyä voita
1dl Maapähkinävoita
2dl Tomusokeria
1tl Vaniljaesanssia
Täysmaitoa
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Valmistele paistovuoka rasvaamalla voilla ja jauhottamalla kevyesti.
Mittaa ja sekoita jauho ja leivinjauhe keskenään
Sekoita toisessa kulhossa voi, sokerit, ja maapähkinävoi sileäksi massaksi. Lisää muna, vaniljaesanssi ja maito.
Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi.
Lisää pieniksi pilkottu suklaa.
Kaada vuokaan, tasoita pinta ja paista 50-60 minuuttia. Tarkasta kypsyys hammastikulla.
Ota kakku uunista anna jäähtyä kymmenisen minuuttia vuoassa ja kippaa sitten jäähtymään tarjoiluvadille.
Anna jäähtyä kunnes pinta on viileä. Tee odotellessa kuorrute.
Sekoita ensin voi ja maapähkinävoi sekaisin. Lisää sitten tomusokeri ja vaniljaesanssi. Sekoita tasaiseksi. Lisää lusikallinen maitoa kerrallaan kunnes koostumus on helposti levittyvää, mutta ei vielä valuvaa.
Kuorruta kakku paksulti. Voit halutessasi koristella vielä esimerkiksi raastamalla suklaata pinnalle.
Tämän seurana voi tarjoilla myös maapähkinävoikeksejä. Ohje löytyy tästä.
Ei kommentteja :
Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!