Kirjoittanut:
Mikko Hiiri
Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Tämän päivän perjantaipullasta ei oikein tiedä mitä se on.
Mutta se on ehkä parasta, mitä kaupan kilopullasta voi tehdä.
Nopeaa herkkua tämä ei ole, koska pullan annetaan kostua yön yli.
Ainekset:
1½dl Sokeria (+plus halutessasi 2rkl)
6rl Voita
1kpl Pullapitko (voi olla vaikka muutaman yön yli nukkunutkin ;-) )
8kpl Kananmunia
2dl Mascarponea (½dl leivonnaiseen loput tarjoiluun)
2dl Maitoa
Halutessasi mausteita (esim. kardemumma) tai makuaineita (esim. rommi)
Laita sokeri ja voi paistinpannulle ja levy keskilämmölle. Paista välillä sekoittaen kunnes sokeri on kokonaan sulanut ja massa on tasaista kuparinruskeaa.
Kaada karkkimassa uunivuokaan. Anna massan kovettua - esimerkiksi puolisen tuntia jääkaapissa - kunnes se on kovaa.
Sekoita munat, mascarpone, maito ja mausteet (halutessasi voit laittaa lisäksi 2rl sokeria). Kun massa on kauttaaltaan tasaista asettele pullat vuokaan (yritä muodostaa spiraali alkaen keskeltä kantapaloilla) ja kaada massa siivujen päälle tasaisesti kastellen kaikki siivut.
Laita tuorekelmu tai muu ilmatiivis kansi päälle ja aseta vettymään yön yli tai vähintään 3 tuntia.
Ota vuoka huoneenlämpöön reilusti ennen paistamista. Painele töröttävät siivun reunat alas. Lorauta tarvittaessa hiukan maitoa vuokaan.
Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia. Keskiosan pitäisi olla kostean pehmeä, mutta ei märkä.
Ota vuoka uunista. Kierrä reunat veitsellä irti vuoasta. Kippaa tarjoiluvadille. Kaavi vuokaan jääneet karkit paistoksen päälle.
Voit koristella esimerkiksi marjoilla. Tarjoile reiluina lohkoina mascarponen kanssa.
Mutta se on ehkä parasta, mitä kaupan kilopullasta voi tehdä.
Nopeaa herkkua tämä ei ole, koska pullan annetaan kostua yön yli.
Ainekset:
1½dl Sokeria (+plus halutessasi 2rkl)
6rl Voita
1kpl Pullapitko (voi olla vaikka muutaman yön yli nukkunutkin ;-) )
8kpl Kananmunia
2dl Mascarponea (½dl leivonnaiseen loput tarjoiluun)
2dl Maitoa
Halutessasi mausteita (esim. kardemumma) tai makuaineita (esim. rommi)
Laita sokeri ja voi paistinpannulle ja levy keskilämmölle. Paista välillä sekoittaen kunnes sokeri on kokonaan sulanut ja massa on tasaista kuparinruskeaa.
Kaada karkkimassa uunivuokaan. Anna massan kovettua - esimerkiksi puolisen tuntia jääkaapissa - kunnes se on kovaa.
Sekoita munat, mascarpone, maito ja mausteet (halutessasi voit laittaa lisäksi 2rl sokeria). Kun massa on kauttaaltaan tasaista asettele pullat vuokaan (yritä muodostaa spiraali alkaen keskeltä kantapaloilla) ja kaada massa siivujen päälle tasaisesti kastellen kaikki siivut.
Laita tuorekelmu tai muu ilmatiivis kansi päälle ja aseta vettymään yön yli tai vähintään 3 tuntia.
Ota vuoka huoneenlämpöön reilusti ennen paistamista. Painele töröttävät siivun reunat alas. Lorauta tarvittaessa hiukan maitoa vuokaan.
Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia. Keskiosan pitäisi olla kostean pehmeä, mutta ei märkä.
Ota vuoka uunista. Kierrä reunat veitsellä irti vuoasta. Kippaa tarjoiluvadille. Kaavi vuokaan jääneet karkit paistoksen päälle.
Voit koristella esimerkiksi marjoilla. Tarjoile reiluina lohkoina mascarponen kanssa.
Ei kommentteja :
Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!