Captain America: The Winter Soldier -elokuvan ensi-illan kunniaksi Marvel pyysi muutamia huippukokkeja kehittelemään teeman mukaisia reseptejä.
New Yorkissa sijaitsevan Louro-ravintola kokki Dave Santos teki muunnoksen periamerikkalaisesta omenapiirakasta. Sitä maistellaan tänä perjantaina.
Taikina:
225g Voita (kuutioituna noin sentin kuutioihin)
5-7rl Omenalikööriä tai omenamehua
3dl Vehnäjauhoja
1tl Suolaa
1rl Sokeria
Täyte:
1pkt Pekonia
3rl Vehnäjauhoja
½dl Omenalikööriä tai omenamehua
2dl Sokeria
5kpl Isohkoa omenaa (punaista)
Jäähdytä likööri (mehu) jääkaapissa). Kuutioi voi.
Mittaa taikinan kuiva-aineet monitoimikoneeseen ja sekoita.
Lisää voi ja sekoita lisää. Lisää kylmää likööriä lusikallinen kerrallaan kunnes taikinasta muodostuu pallo.
Ota pallo kulhosta ja painele kulhoon jääneet irtopalaset siihen. Paketoi pallo talouskelmuun ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi.
Paista pekonit rapeiksi ja valuta talouspaperin päällä.
Lisää pekonista jääneeseen rasvaan vehnäjauho ja sekoita massaksi. Tarvittaessa lisää öljyä.
Lisää sokeri ja likööri (mehu). Sekoittele kunnes massa kiehahtaa. Lisää pilkottu pekoni ja sekoita.
Jos massa tuntuu liian jäykältä lisää loraus vettä.
Kuori ja paloittele omenat.
Ota taikinasta 3/4 ja painele se paistovuokaan kuvan mukaan.
Lado omenat taikinan päälle.
Kaada kastike omenoiden päälle.
Tee lopusta taikinasta koristeita makusi mukaan täytteen päälle.
Paista 220 asteessa 15 minuuttia ja alenna lämpötila 175 asteeseen. Paista vielä 30 minuuttia.
Anna jäähtyä kunnolla ennen nauttimista.
New Yorkissa sijaitsevan Louro-ravintola kokki Dave Santos teki muunnoksen periamerikkalaisesta omenapiirakasta. Sitä maistellaan tänä perjantaina.
Taikina:
225g Voita (kuutioituna noin sentin kuutioihin)
5-7rl Omenalikööriä tai omenamehua
3dl Vehnäjauhoja
1tl Suolaa
1rl Sokeria
Täyte:
1pkt Pekonia
3rl Vehnäjauhoja
½dl Omenalikööriä tai omenamehua
2dl Sokeria
5kpl Isohkoa omenaa (punaista)
Jäähdytä likööri (mehu) jääkaapissa). Kuutioi voi.
Mittaa taikinan kuiva-aineet monitoimikoneeseen ja sekoita.
Lisää voi ja sekoita lisää. Lisää kylmää likööriä lusikallinen kerrallaan kunnes taikinasta muodostuu pallo.
Ota pallo kulhosta ja painele kulhoon jääneet irtopalaset siihen. Paketoi pallo talouskelmuun ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi.
Paista pekonit rapeiksi ja valuta talouspaperin päällä.
Lisää pekonista jääneeseen rasvaan vehnäjauho ja sekoita massaksi. Tarvittaessa lisää öljyä.
Lisää sokeri ja likööri (mehu). Sekoittele kunnes massa kiehahtaa. Lisää pilkottu pekoni ja sekoita.
Jos massa tuntuu liian jäykältä lisää loraus vettä.
Kuori ja paloittele omenat.
Ota taikinasta 3/4 ja painele se paistovuokaan kuvan mukaan.
Lado omenat taikinan päälle.
Kaada kastike omenoiden päälle.
Tee lopusta taikinasta koristeita makusi mukaan täytteen päälle.
Paista 220 asteessa 15 minuuttia ja alenna lämpötila 175 asteeseen. Paista vielä 30 minuuttia.
Anna jäähtyä kunnolla ennen nauttimista.
Ei kommentteja :
Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!