Viime vuonna leivoin keksejä ystävänpäiväksi - tänä vuonna veivattiin pullataikinaa.
Aloita tekemällä pullataikina.
2½ dl Maitoa (Laktoositon) tai vettä
11 g Kuivahiivaa (1 pussi)
1 dl Sokeria
1 tl Suolaa
½ rkl Kardemummaa
7 dl Vehnäjauhoja
1 kpl Kananmuna
75 g Voita (Laktoositon)
Voiteluun lisäksi munaa tai maitoa
2 prk Paiston kestävää marmeladia (esim. Vadelma, á 230g)
Tomusokeria
Karkkiväriä / -makua
Sekoita kuivahiiva noin 4dl vehnäjauhoja. Lisää siihen kädenlämpöinen maito ja sekoita.
Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna. Sekoita.
Pehmennä voita ja sekoita taikinaan.
Lisää jauhoja koko ajan vaivaten kunnes taikina irtoaa kulhosta.
Peitä kulho liinalla ja anna nousta rauhassa 45 minuuttia.
Ota taikinasta noin neljännes ja kaulitse se ohueksi levyksi hyvin jauhotetulla leivinpaperilla.
Leikkaa kantikkaaksi pizzaleikkurilla.
Levitä tasaisesti leivontamarmelaadia taikinalevylle.
Rullaa taikina pötköksi.
Leikkaa pötkö noin parin sentin leveiksi kiekoiksi ja asettele ne kyljelleen toiselle leivinpaperille.
Voitele pullat ja paista ne uunissa (200 astetta noin 15 minuuttia)
Anna pullien jäähtyä kunnolla (Jos vain mitenkään maltat)
Kaada sopivaan kippoon 1½dl tomusokeria. Lisää siihen karkkiväri ja -makua sekä muutama teelusikallinen vettä. Sekoita huolella. Lisää tarvittaessa hiukan vettä, kunnes massa on kankeaa, mutta vielä valuvaa.
Asettele pullat leivinpaperilla aivan vierekkäin. Valuta sekalaisella kuviolla sokerimassaa pullien päälle, kunnes ulkonäkö tyydyttää. Heitä päälle koristeet ja anna sokerimassan hiukan kovettua.
Nauti hyvässä seurassa!
Aloita tekemällä pullataikina.
2½ dl Maitoa (Laktoositon) tai vettä
11 g Kuivahiivaa (1 pussi)
1 dl Sokeria
1 tl Suolaa
½ rkl Kardemummaa
7 dl Vehnäjauhoja
1 kpl Kananmuna
75 g Voita (Laktoositon)
Voiteluun lisäksi munaa tai maitoa
2 prk Paiston kestävää marmeladia (esim. Vadelma, á 230g)
Tomusokeria
Karkkiväriä / -makua
Sekoita kuivahiiva noin 4dl vehnäjauhoja. Lisää siihen kädenlämpöinen maito ja sekoita.
Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna. Sekoita.
Pehmennä voita ja sekoita taikinaan.
Lisää jauhoja koko ajan vaivaten kunnes taikina irtoaa kulhosta.
Peitä kulho liinalla ja anna nousta rauhassa 45 minuuttia.
Ota taikinasta noin neljännes ja kaulitse se ohueksi levyksi hyvin jauhotetulla leivinpaperilla.
Leikkaa kantikkaaksi pizzaleikkurilla.
Levitä tasaisesti leivontamarmelaadia taikinalevylle.
Rullaa taikina pötköksi.
Leikkaa pötkö noin parin sentin leveiksi kiekoiksi ja asettele ne kyljelleen toiselle leivinpaperille.
Voitele pullat ja paista ne uunissa (200 astetta noin 15 minuuttia)
Anna pullien jäähtyä kunnolla (Jos vain mitenkään maltat)
Kaada sopivaan kippoon 1½dl tomusokeria. Lisää siihen karkkiväri ja -makua sekä muutama teelusikallinen vettä. Sekoita huolella. Lisää tarvittaessa hiukan vettä, kunnes massa on kankeaa, mutta vielä valuvaa.
Asettele pullat leivinpaperilla aivan vierekkäin. Valuta sekalaisella kuviolla sokerimassaa pullien päälle, kunnes ulkonäkö tyydyttää. Heitä päälle koristeet ja anna sokerimassan hiukan kovettua.
Nauti hyvässä seurassa!
Ei kommentteja :
Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!