Jenkkilän perukoilla vietetään näin 20. Helmikuuta Kirsikkapiiras-päivää.
Sen kunniaksi kaikki joukolla kädet jauhoihin.
Ainekset pohjaan:
6dl Vehnäjauhoja
ripaus Suolaa
200g Voita
2rkl Sitruunanmehua
1dl Kylmää vettä
Täyte:
1prk Kirsikkahilloa
Tiedän, että täyte pitäisi tehdä oikeista kirsikoista, mutta tähän aikaan vuodesta niiden saaminen oli hankalaa joten oli tyytyminen Lidlin Kirsikkahilloon.
Jos täytteeseen haluaa sattumia, sekaan voi laittaa ns. Cocktail-kirsikoita.
Mittaa taikina-ainekset kulhoon. Sekoita tasaiseksi. HUOM! Tämä taikina on aika kuivaa eli ole varovainen, että koko keittiö ei ole sotkussa.
Pyöritä taikinasta iso pallo ja kääri se talouskelmuun. Laita pallo jääkaappiin ainakin pariksi tunniksi mieluusti jopa yön yli.
Ota taikina huoneenlämpöön puolta tuntia ennen leipomista.
Leikkaa taikinasta noin 2/3 ja kaulitse se levyksi. Nosta levy reilu 20cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Muotoile taikinapohja vuoan mukaan ja leikkaa ylimääräiset reunukset.
Kaulitse loppu taikina levyksi ja leikkaa taikinarullalla nauhoiksi.
Levitä hillo tasaisesti vuokaan.
Asettele taikinanauhat hillon päälle.
Sivele ne vedellä ja ripottele päälle sokeria (REILUSTI! ;-) )
Paista uunissa 225 asteessa 15 minuuttia ja alenna lämpötila sitten 175 asteeseen. Jatka paistamista vielä noin 40 minuuttia.
Herkullisia hetkiä ja Hyvää Kirsikkapiiras-päivää!
Sen kunniaksi kaikki joukolla kädet jauhoihin.
Ainekset pohjaan:
6dl Vehnäjauhoja
ripaus Suolaa
200g Voita
2rkl Sitruunanmehua
1dl Kylmää vettä
Täyte:
1prk Kirsikkahilloa
Tiedän, että täyte pitäisi tehdä oikeista kirsikoista, mutta tähän aikaan vuodesta niiden saaminen oli hankalaa joten oli tyytyminen Lidlin Kirsikkahilloon.
Jos täytteeseen haluaa sattumia, sekaan voi laittaa ns. Cocktail-kirsikoita.
Mittaa taikina-ainekset kulhoon. Sekoita tasaiseksi. HUOM! Tämä taikina on aika kuivaa eli ole varovainen, että koko keittiö ei ole sotkussa.
Pyöritä taikinasta iso pallo ja kääri se talouskelmuun. Laita pallo jääkaappiin ainakin pariksi tunniksi mieluusti jopa yön yli.
Ota taikina huoneenlämpöön puolta tuntia ennen leipomista.
Leikkaa taikinasta noin 2/3 ja kaulitse se levyksi. Nosta levy reilu 20cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Muotoile taikinapohja vuoan mukaan ja leikkaa ylimääräiset reunukset.
Kaulitse loppu taikina levyksi ja leikkaa taikinarullalla nauhoiksi.
Levitä hillo tasaisesti vuokaan.
Asettele taikinanauhat hillon päälle.
Sivele ne vedellä ja ripottele päälle sokeria (REILUSTI! ;-) )
Paista uunissa 225 asteessa 15 minuuttia ja alenna lämpötila sitten 175 asteeseen. Jatka paistamista vielä noin 40 minuuttia.
Herkullisia hetkiä ja Hyvää Kirsikkapiiras-päivää!
Ei kommentteja :
Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!