Eipä koskaan aiemmin ole tullut mieleen, mutta vaahtokarkkejakin voi tehdä kotikonsteinkin.
AINEKSET:
2dl Hienoa sokeria
0,25dl Glukoosisiirappia
0,5dl Vettä
7kpl Liivatetta
3kpl Kananmunan valkuainen
1rkl Vaniljasokeria
Tomusokeria
Maissitärkkelystä
Halutessasi voit myös lirauttaa hiukan elintarvikeväriä sekaan.
1.Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Valmistele kaksi uunipeltiä laittamalla niihin leivinpaperit. Sekoita tomusokeria ja maissitärkkelystä 1:1 suhteessa (2dl kumpaakin on riittävä määrä). Levitä se tasaiseksi matoksi leivinpapereille esim. pientä sihtiä apuna käyttäen.
3. Mittaa sokeri, glukoosisiirappi ja vesi pieneen paksupohjaiseen kattilaan ja ala kuumentaa keskilämmöllä (6 tai 7 asteikolla 1-9 on ollut hyvä). Sekoita massaa säännöllisesti, jotta se ei pala pohjaan, kunnes se alkaa kiehua.
4. Vatkaa munanvalkuaiset erittäin kovaksi vaahdoksi.
5. Purista liivatteet kuiviksi ja sulata ne mikrossa välillä sekoittaen.
6. Kun karkkimassa saavuttaa 127 asteen lämmön poista se heti levyltä.
7. Kaadaa massa pienenä norona munavaahdon sekaan samalla sekoittaen. Jatka kaatamalla myös liivate mukaan edelleen sekoittaen.
8. Täytä pursotinpussi massalla. Käytä mahdollisimman isoa tyllaa (tai jätä se kokonaan pois)
9. Pursota pellille pötkylöitä massasta. Jätä niihin reilut välit.
10. Anna kuivahtaa 1-2 tuntia. Pyörittele sitten pötkylät "jauhossa" ja leikkaa palasiksi. Töpöttöle leikkauspinnat jauhossa.
11. Anna kuivaa edelleen, kunnes myös sisusta on kuiva.
12. Pakkaa ilmatiiviiseen purkkiin tai syö heti.
Ei kommentteja :
Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!