maanantai 22. joulukuuta 2014
Helppo, mutta hidas herkku
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Tämän vuotisen "piparilinnan" koristeluun tarvitsin hiukan marenkeja, joten tässä ohje niihin.



AINEET:

3kpl Kananmunan valkuaista
7rkl Hienoa sokeria
(väriainetta)

Tämän helpommaksi ei voi herkku enää mennä.


1. Kippaa ainekset kulhoon. HUOM! Kulhon pitää olla ehdottomasti kuiva ja rasvaton.


2. Vatkaa vaahdoksi kunnes voit kääntää kulhon ylösalaisin ja vaahto pysyy siellä.


3. Pursota leivinpaperille. Aloitin ensin valkoisilla ja lisäsin sitten massaan sinistä väriä. Leivinpaperin öljyäminen helpottaa marenkien irrottamista.


4. Laita marengit 70 asteiseen uuniin ja anna olla yli kolme tuntia. Laita lämpö pois uunista ja avaa luukku raolleen ja anna jäähtyä uunissa.

Sitten vaan maistelemaan!



Tunnisteet:

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!