lauantai 1. marraskuuta 2014
Nuorin saa nimen sunnuntaina
Kirjoittanut: Mikko Hiiri 1 Kommentti
Meidän perhe sai lisäystä seitsemisen viikkoa sitten. Pikku prinsessa syntyi 15. Syyskuuta Tayssissa. Isommat lapset olivat isovanhempien hoteissa, joten pirpana, äiti ja iskä saivat viettää pari ensimmäistä vuorokautta potilashotellissa.Ensinnäkin suosittelen sitä kaikille, joilla vain on siihen mahdollisuus. Huone on tyypillinen hotellihuone (paitsi että vessassa on hoitopöytä). Muutaman kerran vuorokaudessa vauvaa käytetään tarkastuksissa, mutta muuten saa viettää yhteistä ja yksityistä laatuaikaa.


Ensimmäiset vuorokaudet pieni ihminen tosin nukkuu, mutta ainakin isänä koin siitä huolimatta pääseväni heti alusta lähtien mukaan hänen elämäänsä.

Ristiäisten lähestyessä ajattelin hiukan valottaa periaatteita, joilla olemme lapsillemme nimet valinneet.

Ilman muuta on tietenkin selvää, että niihin sisältyy Disney-viittaus. Eihän sitä muuten voisi Mikko Hiiren jälkeläinen ollakaan.


Aino Aurora oli aika helppo. Ensimmäisen nimen osalta halusimme perinteisen suomalaisen nimen. Aino sopi hyvin siihen kategoriaan.

Lisänimeen piti saada jotain Disneyä. Aurora-nimeä käytettiin ensimmäistä kertaa prinsessa Ruususesta vasta Disneyn täyspitkässä piirretyssä. Kun nämä vielä istuivat hyvin suuhun peräkkäin sanottu, homma oli selvä.


Ihan yhtä selvää oli Elias Aleksanterin kohdalla. Elias on perinteinen nimi, mutta samalla myös Disney-viittaus.

Isänsä mukaan nimettynä Walt Disneyn toinen nimi oli Elias. Hän oli siis Walter Elias Disney.

Se, että Eliaksen toinen nimi on Aleksanteri, johtuu yksinomaan siitä, että se sopii hyvin yhteen Eliaksen kanssa.

Aivan samoilla kriteereillä on valittu nimi myös tälle nuorimmaisellekin. Mutta se on sunnuntaihin asti salaisuus vai olenkohan jo paljastanut sen jossain.....


Tunnisteet:

1 kommentti :

  1. Prinsessa sai nimen Meeri Aliisa.

    Tämähän muodostui ottamalla jutun kappaleista ensimmäiset kirjaimet ;-)

    VastaaPoista