keskiviikko 2. huhtikuuta 2014
Oswald the Lucky Rabbit
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Oswald on ikäänkuin Mikki Hiiren isoveli. 1927 Walt ja hänen pääanimaattorinsa Ub Iwerks kehittivät Oswaldin hahmon, joka teki ensimmäisen esiintymisensä lyhytelokuvassa Trolley Troubles.

Oswald nousi nopeasti kuuluisuuteen ja tuotti hyvin sekä Walt Disney Studioille sekä vastaavasti Oswald-elokuvia tuottavalle Winkler Productionille että levittäjä Universalille.

Helmikuussa 1928 Walt lähti Lilyn kanssa kuuluisalle New Yorkin matkalle tekemään uutta (vielä parempaa) vuosisopimusta Winklerin kanssa. Perillä häntä odotti yllätys, sillä alkuperäisellä sopimuksella hahmon oikeudet oli luovutettu tuottajalle, joka oli vielä kaiken lisäksi palkannut Disneyn animaattorit Ub Iwerksiä lukuunottamatta.

Paluumatkalla junassa syntyikin sitten Mikki (ainakin legendan mukaan ;-) )

Oswald oli melkein kahdeksankymmentä vuotta vieraissa käsissä, kunnes vuonna 2006 Disney-yhtiön johtaja Bob Iger sai tehtyä sopimuksen Universalin kanssa hahmon palauttimisesta Disneyn talliin.

Osana sopimusta NBC/Universal sai mm. selostajan (Al Michaels) amerikkalaisen jalkapallon pelien televisiointiin.

Oswaldin ensimmäinen uusi Disney esiintyminen oli pelissä Epic Mickey (ja sittemmin Epic Mickey 2)

(c) Disney

Nyt Oswald on rantautunut myös Disney puistoihin, sillä alkuviikosta lähtien hänet on voinut tavata Tokyo Disney Seas -puistossa.Tunnisteet: ,

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!