tiistai 4. maaliskuuta 2014
Laskiaistiistaita ja pullaa - tietysti
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!

Vielä ehtii upottaa nyrkit taikinaan ja veivata nopeasti laskiaispullat.


50  ghiivaa
5  dlmaitoa
munaa
2  dlsokeria
1 1/2  tlsuolaa
1  rklkardemummaa
14 - 16 dlvehnäjauhoja
150 - 200 gvoita tai margariinia

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva maitoon. Lisää muut ainekset ja vaivaa taikina huolellisesti. Lisää jauhoja tarpeen mukaan, kunnes se irtoaa astiasta ja sormista.



Anna taikinan nousta 20-30minuuttia lämpimässä paikassa.


Pyörittele taikinasta pullapalloja ja litistä ne sitten leivinpaperilla kiekoksi.

Paina piparimuotilla taikinaan ja poista ulkopuolinen taikina.

Anna pullien kohota vielä hetki pyyhkeen alla. Voitele ne kananmunalla ja ripottele päälle vaikka raesokeria.

Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 10-12minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.


Anna pullien jäähtyä.

Vatkaa kermavaahto ja mausta se esim. Vaniliinisokerilla.


Leikkaa pulla halki. Lisää sisään mantelimassaa tai hilloa...


...tai vaikka molempia (kuten tässä Mikko Hiiren omassa pullassa) sekä tietenkin kermavaahtoa. 


Nauti kuuman kaakaon kanssa ulkona. NAM!


Tunnisteet:

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!