perjantai 28. helmikuuta 2014
Tikrukakkua
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Lasten serkku Roosa on meillä hiihtolomakyläilemässä. Ajattelimme tänään pyytää isovanhemmat kylään juomaan Tikru-kahvit. Niistä ehkä myöhemmin lisää, mutta Tikru-kahveja varten pitää ehdottomasti olla Tikru-kakkua.

Taikina:

3 dl        Maitoa
50g        Hiivaa
1           Kananmuna
1,5 dl     Sokeria
0,5 tl      Suolaa
150g      Pehmeää voita/margariinia
11-12 dl Vehnäjauhoja



Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Sekoita seokseen muna, suola ja sokeri. Lisää jauhoja vähitellen ja niiden lisäämisen loppuvaiheessa pehmeä voi. Lisää jauhoja ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa hyvin astiasta ja käsistä. Anna taikinan kohota parikymmentä minuuttia.

Täyte:

200g      Voita
1 dl        Ruokosokeria
1 tl         Kanelia
3 dl        Vadelmia
2 rkl       Tomusokeria
2 rkl       Maissitärkkelystä

Kananmunaa voiteluun

Sekoita pehmeä voi sekä ruokosokeri ja mausta seos kanelilla.

Sekoita tomusokeri ja maissitärkkelys vadelmien joukkoon. Survo kevyesti ja sekoita kunnes seos on tasaista.




Kaulitse taikina ohueksi levyksi. Voitele pinta voi-sokeri -seoksella. Levitä sen päälle vadelmaseos. Jätä massa hiukan kauemmas reunasta, jotta ne eivät tursua ulos.


Rullaa levy rullaksi. Leikkaa se noin kolmen sentin paloiksi. Asettele palat irtopohjavuokaan.


Voitele pinta kananmunalla. Paista uunin alaosassa 200 asteessa 35-40 minuuttia.


Anna jäähtyä.


Koristeeksi:

5 dl       Tomusokeria
väri- ja makuaineita

Sekoita 4 dl tomusokeria pieneen määrään vettä. Sekoita joukkoon punaista ja keltaista elintarvikeväriä ja esim. sitruunanmakua. Sekoita massa tasaiseksi ja kaada kakun päälle.

Tee lopusta tomusokerista edellistä jäykempää seosta. Lisää musta elintarvikeväri ja vaikka rommiaromi (NAM!). Tee mustalla Tikrun raidat


Ei muuta kuin Tikru-kahveja järkkäämään!


Tunnisteet:

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!