Lasten serkku Roosa on meillä hiihtolomakyläilemässä. Ajattelimme tänään pyytää isovanhemmat kylään juomaan Tikru-kahvit. Niistä ehkä myöhemmin lisää, mutta Tikru-kahveja varten pitää ehdottomasti olla Tikru-kakkua.
Taikina:
3 dl Maitoa
50g Hiivaa
1 Kananmuna
1,5 dl Sokeria
0,5 tl Suolaa
150g Pehmeää voita/margariinia
11-12 dl Vehnäjauhoja
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Sekoita seokseen muna, suola ja sokeri. Lisää jauhoja vähitellen ja niiden lisäämisen loppuvaiheessa pehmeä voi. Lisää jauhoja ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa hyvin astiasta ja käsistä. Anna taikinan kohota parikymmentä minuuttia.
Täyte:
200g Voita
1 dl Ruokosokeria
1 tl Kanelia
3 dl Vadelmia
2 rkl Tomusokeria
2 rkl Maissitärkkelystä
Kananmunaa voiteluun
Sekoita pehmeä voi sekä ruokosokeri ja mausta seos kanelilla.
Sekoita tomusokeri ja maissitärkkelys vadelmien joukkoon. Survo kevyesti ja sekoita kunnes seos on tasaista.
Kaulitse taikina ohueksi levyksi. Voitele pinta voi-sokeri -seoksella. Levitä sen päälle vadelmaseos. Jätä massa hiukan kauemmas reunasta, jotta ne eivät tursua ulos.
Rullaa levy rullaksi. Leikkaa se noin kolmen sentin paloiksi. Asettele palat irtopohjavuokaan.
Voitele pinta kananmunalla. Paista uunin alaosassa 200 asteessa 35-40 minuuttia.
Anna jäähtyä.
Koristeeksi:
5 dl Tomusokeria
väri- ja makuaineita
Sekoita 4 dl tomusokeria pieneen määrään vettä. Sekoita joukkoon punaista ja keltaista elintarvikeväriä ja esim. sitruunanmakua. Sekoita massa tasaiseksi ja kaada kakun päälle.
Tee lopusta tomusokerista edellistä jäykempää seosta. Lisää musta elintarvikeväri ja vaikka rommiaromi (NAM!). Tee mustalla Tikrun raidat
Ei muuta kuin Tikru-kahveja järkkäämään!
Taikina:
3 dl Maitoa
50g Hiivaa
1 Kananmuna
1,5 dl Sokeria
0,5 tl Suolaa
150g Pehmeää voita/margariinia
11-12 dl Vehnäjauhoja
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Sekoita seokseen muna, suola ja sokeri. Lisää jauhoja vähitellen ja niiden lisäämisen loppuvaiheessa pehmeä voi. Lisää jauhoja ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa hyvin astiasta ja käsistä. Anna taikinan kohota parikymmentä minuuttia.
Täyte:
200g Voita
1 dl Ruokosokeria
1 tl Kanelia
3 dl Vadelmia
2 rkl Tomusokeria
2 rkl Maissitärkkelystä
Kananmunaa voiteluun
Sekoita pehmeä voi sekä ruokosokeri ja mausta seos kanelilla.
Sekoita tomusokeri ja maissitärkkelys vadelmien joukkoon. Survo kevyesti ja sekoita kunnes seos on tasaista.
Kaulitse taikina ohueksi levyksi. Voitele pinta voi-sokeri -seoksella. Levitä sen päälle vadelmaseos. Jätä massa hiukan kauemmas reunasta, jotta ne eivät tursua ulos.
Voitele pinta kananmunalla. Paista uunin alaosassa 200 asteessa 35-40 minuuttia.
Anna jäähtyä.
Koristeeksi:
5 dl Tomusokeria
väri- ja makuaineita
Sekoita 4 dl tomusokeria pieneen määrään vettä. Sekoita joukkoon punaista ja keltaista elintarvikeväriä ja esim. sitruunanmakua. Sekoita massa tasaiseksi ja kaada kakun päälle.
Tee lopusta tomusokerista edellistä jäykempää seosta. Lisää musta elintarvikeväri ja vaikka rommiaromi (NAM!). Tee mustalla Tikrun raidat
Ei muuta kuin Tikru-kahveja järkkäämään!
Ei kommentteja :
Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!