lauantai 28. joulukuuta 2013
Pikkuihmisten kulkupelit
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Vaikka omat jalat jo muuten kantaisivatkin, pienistä koivista loppuu usein veto. Siksi on tärkeää (oman mukavuuden takiakin) miettiä, millä pelillä lapset kulkevat reissussa. Erityisen totta tämä on Pariisin Disneylandin kaltaisissa valtavissa paikoissa.

"Eihän meidän pikku Petteri enää vaunuissa istu" - niinhän sitä voisi luulla. Vaikka kotosalla vaunukyyti ei kelpaa, voi tilanne olla kolmantena puistopäivänä (lue ensimmäisenä päivänä klo 14:05) toinen.Tiina-tädin mielestä Ainon olisi ensimmäisellä Disneylandin reissullaan pitänyt kulkea näillä kärryillä. Tyyliin olisivat kyllä sopineetkin, mutta joku oli pultannut ne maahan Bixby Babies -kaupan edustalle.


Todellisuudessa Ainon ekan ja tokan Disneyland-reissun kulkupelinä olivat nämä Carenan matkarattaat. Aino oli ensimmäisellä matkallaan 8kk ikäinen. Näihin kyseisiin rattaisiin päädyimme, koska ne olivat kohtuuhintaiset ja niiden selkänojan saa kallistumaan lähes vaakatasoon päiväunia varten.

Miinuspuolena näissä rattaissa on, että ne vievät kokoontaitettuna melko paljon tilaa.


Mummu ompeli näihin kuljetuslaukun ja niinpä ne kulkivat näppärästi lentokoneen ruumassa.Vaikka ajattelimme alunperin, että saattavat olla vain yhden reissun rattaat, Carenat ovat edelleen iskussa - tässä kovassa menossa Riemukaarella Aino 1,5v kyydissä.


Seuraavalle reissulle tarvittiin sitten kaksipaikkaiset. Pitkällisen harkinnan ja pähkäilyn jälkeen ostimme Mountain Buggyn Duetit.

Verrattuna peräkkäin/päällekkäin rattaisiin nämä ovat melko ketterät, vain harvoin leveys (63cm) tulee vastaan ahtaimmissa kaupoissa. Nämä ovat meillä edelleen aktiivisessa käytössä. Aino 3,5v ja Elias 1,7v mahtuvat niihin edelleen ihan mukavasti.Doom Buggyt (Phantom Manor) lähtevät edelleen seuraavallekin reissulle alkuvuodesta mukaan, mutta mukaan lähtevät myös uudet sattarit. Ostimme tätä reissua varten Hauckin Go-S sateenvarjorattaat.

Yhtenä päivänä olisi ajatus koko porukalla lähteä Pariisin keskustaan kiertoajelulle. Ajelu on HopOn HopOff -tyylinen ja ajattelimme, että Doom Buggyt ovat siihen liian kömpelöt. Ajatus olisi, että Aino kulkisi jaloillaan ja Eliakselle olisi kevyet rattaat. Katsotaan oliko kuolleena syntynyt ajatus (=iskä kiittää kannettuaan 18kg rimpuilevaa pakettia koko päivän).


Kuten kaikki muukin, rattaiden kanssa touhuaminen on varusteurheilua. Sadesuoja on Pariisin säässä välttämätön, joten siitä ei missään nimessä kannata luopua.

Lisäksi meillä on ollut mukana pyörän vaijerilukko. Kaikki eivät huomioi rattaiden tarvetta etukäteen (kuten alussa kirjoitin) ja valitettavasti rattaita (erilaisilla tavaroilla varustettuna) häviää Disneylandissäkin.

Jos rattaissa on ilmakumirenkaat, muista ottaa mukaan sopiva pumppu. Jostain luin, että jotkut lentoyhtiöt jopa vaatisivat renkaiden tyhjennystä ennen ruumaan laittoa.

Hyvä kuljetuslaukku on lentomatkoille hyvä varata mukaan, vaikka ainakin Helsingissä saa lentokentältä muovisäkin ja teippiä pakkaamiseen.

Huomioi myös, että vakuutus on kunnossa. Lentoyhtiöt eivät vastaan erikoismatkatavaroiden (rattaat yms.) vaurioitumisista.Jotkut lentoyhtiöt / -kentät sallivat sateenvarjorattaiden viemisen portille asti. Järkevämpää on kuitenkin pakata rattaat hyvin ja laittaa ne heti ruumaan meneviin. Useilla kentillä on tarjolla ilmaisia lastenrattaita, kuten ylläolevassa kuvassa HelsinkiVantaan -malli


Disneylandissa on kyllä tarjolla vuokralle lastenrattaita (kuvassa etummainen). Kuten näkyy, ne eivät ole kaikkein mukavinta mallia. Erityisesti pienemmät matkalaiset eivät tuossa mukavasti istu.

Rattaiden vuokra on 12€/päivä eli 2,5pv ja Hauckin Go-S:n hinta kasassa.

Lisäksi noille Disneyn-rattaille löytyy "lainaajia" eli kun ajelette Lumikki-ajelussa, joku saattaa tarvita juuri teidän rattaitanne. Saat kyllä uudet rattaat veloituksetta vuokrakuittia vastaan, mutta itse kokisin aika vaivana juosta hakemassa uusia pitkin päivää.


Tunnisteet: , ,

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!