Viimeisenä ehkä loppuvaiheeltaan hankalin - Candy Canes
Ainekset (noin 20kpl):
6dl Sokeria
2dl Glukoosisiirappia (normaali siirappia voi käyttää, mutta kepeistä tulee ruskeita, maku on silti OK)
0,5dl Vettä
1-3tl Piparminttumakua
Väriainetta, jos teet esim. kaksivärisiä
Karkkilämpömittari on avuksi!!!
1. Laita leivinpaperi kahdelle uunipellille
2. Laita uuni lämpenemään 80-90 asteeseen
3. Käytä tukevaa paksupohjaista 3-4 litran kattilaa. Kaada ainekset makua ja väriä luukunottamatta kattilaan
4. Ala keittämään keskilämmöllä (meillä on induktio 1-9 asteikolla ja olen käyttänyt 7). Liian kuuma levy polttaa sokerin helposti karvaaksi.
5. Sekoita kunnes sokerikiteet sulaneet ja massa alkaa kiehua.
6. Laita karkkimittarin anturi massaan ja älä sekoita.
7. Jos kattilan seinämiin muodostuu kiteitä, huuhtele ne lämpimään veteen kastetulla pullasutilla.
8. Kun lämpö on noussut 140 asteeseen, poista kattila levyltä välittömästi.
9. Lisää Piparmintun maku
10. Kaada noin puolet massasta toiselle pelleistä. Nosta se uuniin.
11. Lisää kattilassa olevaan massaan väriaine, sekoita ja kaada pellille.
12. Anna jäähtyä (käytä pakastimen "kylmäkalleja" nopeuttamaan.
13. Massan nahoittuessa taittele massaa paperin avulla kaksinkerroin, kunnes se on tarpeeksi jäähtynyttä käsiteltäväksi joko silikonihanskoilla tai käsin.
14. Tartu massaan kaksinkäsin ja venytä. Taita kasaan ja venytä uudestaan. Toista kunnes massa on mattapintaista, läpinäkymätöntä ja voimasi loppuvat.
15. Tee massasta noin 5cm paksu pötkö ja laita se uuniin.
16. Ota väritön massa uunista ja toista sen kanssa jäähdytys ja venytys.
17. Tee siitä samanpaksuinen pötkö.
18. Leikkaa molemmista noin 6-7cm pätkät ja laita loput uuniin odottamaan.
19. Rulla molemmista palasista noin 1cm paksut makkarat.
20. Aseta makkarat vierekkäin ja rullaa ne yhteen. Kiertämällä saa aikaan tutun kierrekuvion.
21. Rullaa kunnes raitapötkö on 5-7mm paksu (voit katkoa pötkö välillä, jos siitä tulee hankala käsitellä).
22. Pätki sopiviksi ja käännä koukku toiseen päähän. Aseta jäähtymään.
23. Toista kunnes kaikki massa on työstetty ja hiki valuu....
Ei niistä kauniita tullut, mutta silmät kiinni syö kyllä.
Voit tehdä myös piparminttupastilleja patkimällä lyhyiksi palasiksi.
Ei muuta kuin suu makeaksi!!
Ainekset (noin 20kpl):
6dl Sokeria
2dl Glukoosisiirappia (normaali siirappia voi käyttää, mutta kepeistä tulee ruskeita, maku on silti OK)
0,5dl Vettä
1-3tl Piparminttumakua
Väriainetta, jos teet esim. kaksivärisiä
Karkkilämpömittari on avuksi!!!
1. Laita leivinpaperi kahdelle uunipellille
2. Laita uuni lämpenemään 80-90 asteeseen
3. Käytä tukevaa paksupohjaista 3-4 litran kattilaa. Kaada ainekset makua ja väriä luukunottamatta kattilaan
4. Ala keittämään keskilämmöllä (meillä on induktio 1-9 asteikolla ja olen käyttänyt 7). Liian kuuma levy polttaa sokerin helposti karvaaksi.
5. Sekoita kunnes sokerikiteet sulaneet ja massa alkaa kiehua.
6. Laita karkkimittarin anturi massaan ja älä sekoita.
7. Jos kattilan seinämiin muodostuu kiteitä, huuhtele ne lämpimään veteen kastetulla pullasutilla.
8. Kun lämpö on noussut 140 asteeseen, poista kattila levyltä välittömästi.
9. Lisää Piparmintun maku
10. Kaada noin puolet massasta toiselle pelleistä. Nosta se uuniin.
11. Lisää kattilassa olevaan massaan väriaine, sekoita ja kaada pellille.
12. Anna jäähtyä (käytä pakastimen "kylmäkalleja" nopeuttamaan.
13. Massan nahoittuessa taittele massaa paperin avulla kaksinkerroin, kunnes se on tarpeeksi jäähtynyttä käsiteltäväksi joko silikonihanskoilla tai käsin.
14. Tartu massaan kaksinkäsin ja venytä. Taita kasaan ja venytä uudestaan. Toista kunnes massa on mattapintaista, läpinäkymätöntä ja voimasi loppuvat.
15. Tee massasta noin 5cm paksu pötkö ja laita se uuniin.
16. Ota väritön massa uunista ja toista sen kanssa jäähdytys ja venytys.
17. Tee siitä samanpaksuinen pötkö.
18. Leikkaa molemmista noin 6-7cm pätkät ja laita loput uuniin odottamaan.
19. Rulla molemmista palasista noin 1cm paksut makkarat.
20. Aseta makkarat vierekkäin ja rullaa ne yhteen. Kiertämällä saa aikaan tutun kierrekuvion.
21. Rullaa kunnes raitapötkö on 5-7mm paksu (voit katkoa pötkö välillä, jos siitä tulee hankala käsitellä).
22. Pätki sopiviksi ja käännä koukku toiseen päähän. Aseta jäähtymään.
23. Toista kunnes kaikki massa on työstetty ja hiki valuu....
Ei niistä kauniita tullut, mutta silmät kiinni syö kyllä.
Voit tehdä myös piparminttupastilleja patkimällä lyhyiksi palasiksi.
Ei muuta kuin suu makeaksi!!
Ei kommentteja :
Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!