Maailmassa on varmaan miljoona Fudge reseptiä - tässä yksi.
Varoitus! Ällömakeaa ja tähän tulee himo!
Ainekset (tämä riittää, jos karkkihammas ei ole kerrostalon kokoinen):
4dl Sokeria
2dl Kuohukermaa
1tl Ruokasoodaa
1dl Voita
1rl Siirappia
Makuainetta
Halutessasi pähkinäruohetta tms. mitä mielikuvitus keksii
Karkkiläpömittaria tarvitaan tässäkin!!!
1. Laita leivinpaperi uunipellille
2. Käytä tukevaa paksupohjaista 4-5 litran kattilaa (Massa kuohuu 3-4 kylmään määrään verrattuna). Kaada ainekset makuainetta ja lisukkeita lukuunottamatta kattilaan.
3. Ala keittämään keskilämmöllä (meillä on induktio 1-9 asteikolla ja olen käyttänyt 7). Liian kuuma levy polttaa sokerin helposti karvaaksi.
4. Sekoita kunnes sokerikiteet sulaneet ja massa alkaa kiehua.
5. Laita karkkimittarin anturi massaan ja lopeta sekoittaminen.
6. Kun lämpö on noussut 115 asteeseen, poista kattila levyltä välittömästi.
7. Odota, että massa jäähtyy 93 asteeseen. Lisää makuaine ja lisukkeet.
8. Kaada pellille jäähtymään. HUOM! Anna jäähtyä rauhassa huoneenlämmössä 3-4 tuntia. Pakastaminen ja muu kylmä saattaa kiteyttää massan.
9. Leikka kuutioiksi tai painele muotoon vaikka piparimuoteilla.
Tässä Fudgea sydänmuotilla tehtynä sellofaani kääreessä. Erottelin useamman fudgepalasen voipapereilla.
Varoitus! Ällömakeaa ja tähän tulee himo!
Ainekset (tämä riittää, jos karkkihammas ei ole kerrostalon kokoinen):
4dl Sokeria
2dl Kuohukermaa
1tl Ruokasoodaa
1dl Voita
1rl Siirappia
Makuainetta
Halutessasi pähkinäruohetta tms. mitä mielikuvitus keksii
Karkkiläpömittaria tarvitaan tässäkin!!!
1. Laita leivinpaperi uunipellille
2. Käytä tukevaa paksupohjaista 4-5 litran kattilaa (Massa kuohuu 3-4 kylmään määrään verrattuna). Kaada ainekset makuainetta ja lisukkeita lukuunottamatta kattilaan.
3. Ala keittämään keskilämmöllä (meillä on induktio 1-9 asteikolla ja olen käyttänyt 7). Liian kuuma levy polttaa sokerin helposti karvaaksi.
4. Sekoita kunnes sokerikiteet sulaneet ja massa alkaa kiehua.
5. Laita karkkimittarin anturi massaan ja lopeta sekoittaminen.
6. Kun lämpö on noussut 115 asteeseen, poista kattila levyltä välittömästi.
7. Odota, että massa jäähtyy 93 asteeseen. Lisää makuaine ja lisukkeet.
8. Kaada pellille jäähtymään. HUOM! Anna jäähtyä rauhassa huoneenlämmössä 3-4 tuntia. Pakastaminen ja muu kylmä saattaa kiteyttää massan.
9. Leikka kuutioiksi tai painele muotoon vaikka piparimuoteilla.
Tässä Fudgea sydänmuotilla tehtynä sellofaani kääreessä. Erottelin useamman fudgepalasen voipapereilla.
Tää oli niin hyvää, että pitää kokeilla tehdä itsekin!
VastaaPoista