Sokeria on siis keitetty ja paljon tässä kiehuu Saltwater Taffy.
Ainekset (sopiva satsi, jotta ehtii käsitellä):
4dl Sokeria
2rl Maissitärkkelystä
2dl Vaaleaa siirappia
2tl Glyseriiniä (saa apteekista, ei pakollinen)
1,5dl Vettä
2rl Voita
1tl Suolaa
Makuainetta (määrä vaihtelee maun mukaan)
Väriainetta (samoin)
Karkkilämpömittari on avuksi!!!!
1. Laita leivinpaperi uunipellille
2. Käytä tukevaa paksupohjaista 2-3 litran kattilaa. Kaada ainekset maku- ja väriaineita lukuunottamatta kattilaan.
3. Ala keittämään keskilämmöllä (meillä on induktio 1-9 asteikolla ja olen käyttänyt 7). Liian kuuma levy polttaa sokerin helposti karvaaksi.
4. Sekoita kunnes sokerikiteet sulaneet ja massa alkaa kiehua.
5. Laita karkkimittarin anturi massaan. HUOM! Älä sekoita enää tässä vaiheessa.
6. Jos kattilan laitoihin muodostuu kiteitä. Huuhtele ne lämpimään veteen kastetulla pullasutilla alas massaan.
7. Kun lämpö on noussut 132 asteeseen, poista kattila levyltä välittömästi.
8. Lisää maku- ja väriaineet
9. Kaada massa pellille jäähtymään. Voit nopeuttaa jäähtymistä laittamalla pakeastimen "kylmäkallet" pellin alle.
10. Kun massa alkaa nahoittua, ota paperin reunasta kiinni ja käännä massa kaksinkerroin. Jos massa on sopivasti jäähtynyttä, paperi irtoaa päälle taitetun osan pinnasta nopealla nykäisyllä. Toista tämä useasti.
11. Kun massaa pystyy käsittelemään (silikonihanskoilla tai paljain käsin), alkaa voimaharjoittelu. Tee massasta pötkylä ja vedä se sitten pitkäksi nauhaksi. Taita kasaan ja venytä uudestaan. Toista kunnes massa on mattapintaista (noin 10 minuuttia, Ihan TOSI!!)
12. Ota osa massasta ja rullaa se reilun sentin makkaraksi. Leikkaa isoilla saksilla parin sentin pätkiin. Puristele leikkauksesta tulevat terävät kulmat pyöreiksi.
13. Anna jäähtyä ja kääri voipaperista leikattuihin karkkipapereihin. ÄLÄ LAITA ILMAN KÄÄRETTÄ PURKKIIN! Ilman käärettä niistä tulee yksi iso karkki.
Karkkeja jäähtymässä. Näihin tuli keltaista väriä ja sitruunan makua.
Purkitettuna odottamassa parempia suita...
Ainekset (sopiva satsi, jotta ehtii käsitellä):
4dl Sokeria
2rl Maissitärkkelystä
2dl Vaaleaa siirappia
2tl Glyseriiniä (saa apteekista, ei pakollinen)
1,5dl Vettä
2rl Voita
1tl Suolaa
Makuainetta (määrä vaihtelee maun mukaan)
Väriainetta (samoin)
Karkkilämpömittari on avuksi!!!!
1. Laita leivinpaperi uunipellille
2. Käytä tukevaa paksupohjaista 2-3 litran kattilaa. Kaada ainekset maku- ja väriaineita lukuunottamatta kattilaan.
3. Ala keittämään keskilämmöllä (meillä on induktio 1-9 asteikolla ja olen käyttänyt 7). Liian kuuma levy polttaa sokerin helposti karvaaksi.
4. Sekoita kunnes sokerikiteet sulaneet ja massa alkaa kiehua.
5. Laita karkkimittarin anturi massaan. HUOM! Älä sekoita enää tässä vaiheessa.
6. Jos kattilan laitoihin muodostuu kiteitä. Huuhtele ne lämpimään veteen kastetulla pullasutilla alas massaan.
7. Kun lämpö on noussut 132 asteeseen, poista kattila levyltä välittömästi.
8. Lisää maku- ja väriaineet
9. Kaada massa pellille jäähtymään. Voit nopeuttaa jäähtymistä laittamalla pakeastimen "kylmäkallet" pellin alle.
10. Kun massa alkaa nahoittua, ota paperin reunasta kiinni ja käännä massa kaksinkerroin. Jos massa on sopivasti jäähtynyttä, paperi irtoaa päälle taitetun osan pinnasta nopealla nykäisyllä. Toista tämä useasti.
11. Kun massaa pystyy käsittelemään (silikonihanskoilla tai paljain käsin), alkaa voimaharjoittelu. Tee massasta pötkylä ja vedä se sitten pitkäksi nauhaksi. Taita kasaan ja venytä uudestaan. Toista kunnes massa on mattapintaista (noin 10 minuuttia, Ihan TOSI!!)
12. Ota osa massasta ja rullaa se reilun sentin makkaraksi. Leikkaa isoilla saksilla parin sentin pätkiin. Puristele leikkauksesta tulevat terävät kulmat pyöreiksi.
13. Anna jäähtyä ja kääri voipaperista leikattuihin karkkipapereihin. ÄLÄ LAITA ILMAN KÄÄRETTÄ PURKKIIN! Ilman käärettä niistä tulee yksi iso karkki.
Karkkeja jäähtymässä. Näihin tuli keltaista väriä ja sitruunan makua.
Purkitettuna odottamassa parempia suita...
Ei kommentteja :
Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!