Vuosien tauon jälkeen tänä vuonna on taas aika valmistaa joulukarkit itse. Karkkien tekeminen on oikeastaan aika yksinkertaista: ensin odotetaan ja odotetaan ja odotetaan, että sokeri kiehuu sopivaan lämpötilaan ja sitten on kauhea kiire ja vaara polttaa sormensa.
Tässä kiehuu massa Peanut Brittleen. Tämä on sieltä helpoimmasta päästä.
Ainekset (noin yksi uunipellillinen):
2dl Sokeria
1dl Siirappia (tumma tai vaalea käy, maun mukaan)
1/4tl Suolaa
1/4dl Vettä
2dl Suolapähkinöitä
2rl Pehmennettyä voita
1tl Ruokasoodaa
HUOM! Karkkilämpömittari on tässä tarpeen!!!
1. Laita leivinpaperi uunipellille
2. Käytä tukevaa paksupohjaista 2-3 litran kattilaa. Kaada sokeri, siirappi, suola ja vesi kattilaan.
3. Ala keittämään keskilämmöllä (meillä on induktio 1-9 asteikolla ja olen käyttänyt 7). Liian kuuma levy polttaa sokerin helposti karvaaksi.
4. Sekoita kunnes sokerikiteet sulaneet ja lisää pähkinät.
5. Laita karkkimittarin anturi massaan ja keitä säännöllisesti, mutta ei koko ajan, sekoittaen. Sekoittamisella estetään pähkinöiden pohjaan palaminen, mutta liika sekoittaminen tekee karkkiin liikaa "sitkeää kovuutta"
6. Kun lämpö on noussut 150 asteeseen, poista kattila levyltä välittömästi.
7. Lisää voi ja sooda. Sekoita massa nopeasti tasaisen väriseksi.
8. Kaada tasaiseksi matoksi (noin 12mm vahvaksi ;-) ) pellille. Jos massa jää möykyksi tasoittele nopeasti haarukalla (katso että myös pähkinät leviävät)
9. Anna jäähtyä 2-3 tuntia
10. Riko palasiksi. Älä pura liikaa paineita, sillä liian pienet palaset eivät ole näyttävän näköisiä
Tässä odotellaan kovettumista. Vaikka ulkonäkö tässä voi näyttää katupitsalta, on kyse aika herkusta.
Laita tarjolle tai vie lahjaksi. Lapset vievät tänään päiväkodin tädeille ja sedälle tälläiset joulumuistamiset: Peanut Brittleä piparikorissa.
Tässä kiehuu massa Peanut Brittleen. Tämä on sieltä helpoimmasta päästä.
Ainekset (noin yksi uunipellillinen):
2dl Sokeria
1dl Siirappia (tumma tai vaalea käy, maun mukaan)
1/4tl Suolaa
1/4dl Vettä
2dl Suolapähkinöitä
2rl Pehmennettyä voita
1tl Ruokasoodaa
HUOM! Karkkilämpömittari on tässä tarpeen!!!
1. Laita leivinpaperi uunipellille
2. Käytä tukevaa paksupohjaista 2-3 litran kattilaa. Kaada sokeri, siirappi, suola ja vesi kattilaan.
3. Ala keittämään keskilämmöllä (meillä on induktio 1-9 asteikolla ja olen käyttänyt 7). Liian kuuma levy polttaa sokerin helposti karvaaksi.
4. Sekoita kunnes sokerikiteet sulaneet ja lisää pähkinät.
5. Laita karkkimittarin anturi massaan ja keitä säännöllisesti, mutta ei koko ajan, sekoittaen. Sekoittamisella estetään pähkinöiden pohjaan palaminen, mutta liika sekoittaminen tekee karkkiin liikaa "sitkeää kovuutta"
6. Kun lämpö on noussut 150 asteeseen, poista kattila levyltä välittömästi.
7. Lisää voi ja sooda. Sekoita massa nopeasti tasaisen väriseksi.
8. Kaada tasaiseksi matoksi (noin 12mm vahvaksi ;-) ) pellille. Jos massa jää möykyksi tasoittele nopeasti haarukalla (katso että myös pähkinät leviävät)
9. Anna jäähtyä 2-3 tuntia
10. Riko palasiksi. Älä pura liikaa paineita, sillä liian pienet palaset eivät ole näyttävän näköisiä
Tässä odotellaan kovettumista. Vaikka ulkonäkö tässä voi näyttää katupitsalta, on kyse aika herkusta.
Laita tarjolle tai vie lahjaksi. Lapset vievät tänään päiväkodin tädeille ja sedälle tälläiset joulumuistamiset: Peanut Brittleä piparikorissa.
Ei kommentteja :
Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!