perjantai 1. marraskuuta 2013
Tästä se alkaa...
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Walt Disney syntyi 5.12.1901 Chicagossa. Tasan 69 vuotta ja 17 päivää myöhemmin synnyin minä. Vaikka Walt oli tuohon mennessä siirtynyt pilven reunalle katselemaan, on hänen elämänsä ja työnsä vaikuttanut minuun kuten moniin muihinkin voimakkaasti.

Ensimmäiset kosketukset Disneyn maailmaan, jotka rehellisesti itse muistan ovat Aku Ankka -lehti ja Samu Sirkan Joulutervehdys lähetykset.

Muistan elävästi istuneeni kesäaikaan mummulan takarappusilla keskiviikkoisin odottamassa postinkantaja tätiä. Olihan se jotain elämää suurempaa saada uunituore Aku Ankka käsiinsä. Taisi siitä jäädä tuolle postinkantajallekin jotain mieleen, koska vielä pitkälti aikuisiällänikin tervehdimme ja jaoimme muutaman sanasen kaupungilla kohdatessamme.

Samu Sirkan joulutervehdys oli osa joulurutiinia. Aina sitä odotti, vaikka suurin osa ohjelmastahan oli aina sama. Parasta oli kuitenkin välähdys tulevasta - yleensä seuraavana tulevan Disney-elokuvan esittely. Siihen aikaan uutuuselokuvat tulivat Suomeen vasta pitkälti maailman ensi-iltojen jälkeen, joten kyseessä oli todellinen kurkistus tulevaan. Niin - pitää vielä muistaa, että tämähän oli muutenkin aikaa ennen kännyköitä ja nettiä. Luoja miten vanha minä olen.

Jossain vaiheessa sitten ala-asteikäisenä haikailin mumille, että olisi kiva päästä Disneylandiin. Ohittaakseen aiheen nopeasti mumi vastasi, että kunhan osaan englantia riittävän hyvin, hän vie minut sinne. Sitä lupausta ei ehkä olisi kannattanut tehdä.

Vuodet kuluivat ja englantia tarttui päähän. Niinpä kesällä 1983 kaksitoista vuotias Mikko-poika ajelutti mumia keltaisella pompannapilla pitkin peltoja ja rinksan päälle kaivoi esiin Aku Ankka -lehden, jossa oli ilmoitus joulukuussa järjestettävästä lukijamatkasta Walt Disney Worldiin. Sinne sitten lähdettiin.

Tämän jälkeen Disney-puistoja on käyty katsomassa useampaan kertaan ja Disney-kipinä on leimannut muutakin elämää. Olen haaveksinut Blogin kirjoittamisesta jo pitkään, mutta juuri nyt elämäntilanteeseen tuli sellainen vaihe, että päätin ryhtyä tuumasta toimeen.

Tietämättä löytääkö näitä kirjoituksiani kukaan, olen ajatellut kertoa kaikenlaisista Disney-asioita tässä omassa Mikko Hiiren maailmassani. Tervetuloa mukaan!Tunnisteet: ,

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!