keskiviikko 27. marraskuuta 2013
Prinsessa Ruususen Linna osa 3 - Prinsessan tarina
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Kun molemmat linnan kaupoista on koluttu ja ostokset tehty, on aika kavuta portaita yläkertaan.Portaiden alapäässä on telineessä (lasin alla) samanlainen jalokivin koristeltu satukirja, joka nähdään Prinsessa Ruusunen -elokuvan alussa.


Ruususen tarina alkaa näistä valtavista ja valtavan upeista lasimaalauksista. Niiden valmistamista johti englantilainen Paul Chapman, jonka meriitteihin kuuluu esimerkiksi Notre Damen lasimaalausten restaurointi. Vaikka hänellä projektin alkaessa mittari kävi yli kahdeksaakymppiä, taklasi hän tehtävän maaliin nuoruudeninnolla.Tony Baxter, Pariisin Disneyland suunnittelua johtanut Imagineeri ja Disney Legenda, on kertonut haastatteluissa Paul Chapmanista seuraavasti: "Kaiken elämäänsä hän oli luonut vakavia ja juhlallisia kuvia kirkkoihin. Hän myönsi minulle, että oli aina halunnut, vaihtelun vuoksi, luoda teoksia, jotka saisivat ihmiset hymyilemään ja nauramaan."Tässä aulan muuntuva lasimaalaus vielä toisen kerroksen tasalta kuvattuna.


Tarina jatkuu seinävaatteilla kerrottuna. Nämä gopelliinit kudottiin käsin Aubussonin kylässä Keski-Ranskassa satojen vuosien perinteiden mukaisesti.Tähän nukkuvaa Prinsessa Ruususta kuvaavaan imagineerit lisäsivät valokuituja, joilla saadaan aikaan efekti lentävistä haltijatarkummeista.


Ja kaikki väki nukkuu... Jopa haarniskat kuorsaavat Imagineerien Tom Morris ja Don Lewis äänillä.Vaan eipä hätää, Prinssi Philippe saapuu hätiin!!
...elämänsä loppuun saakka.


Kierroksen jälkeen kannattaa kurvata parvekkeelle, josta avautuu hulppeat näkymät Fantasylandiin.Tunnisteet: , , , ,

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!