sunnuntai 17. toukokuuta 2015
Walt's - An American Restaurant
Kirjoittanut: Rouva Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Ravintola Walt's sijaitsee Main Streetillä kodintavaroita myyvän Lilly's Boutiquen yläpuolella. Walt on tietysti mies itse eli Walter Elias Disney ja Lilly on hänen vaimonsa Lillian.

Ravintolan "osoite" on 1401 Flower Street, joka on Walt Disney Imagineering-osaston osoite Glendalessa Kaliforniassa.

Ravintolan sisäänkäynti on rakennuksen kulmasta, josta alkava kuja johtaa Dapper Dan's-parturiin, Emporium-kauppaan ja Liberty Arcadelle. Kujalla on myös parkissa "vanha" coca-cola-auto.Ravintolan aula on upea taidonnäyte viktoriaanisesta-tyylistä, erityisesti hissi takorauta-pitseineen on näkemisen arvoinen. Portaiden pielessä on Waltin rintakuva ja sivupöydällä toimiva zoetrooppi.


Ravintola sijaitsee toisessa kerroksessa useammassa pienessä salissa. Jokainen huone on teemoitettu viktoriaaniseen henkeen sopivasti Disneylandin alueiden mukaan. 

Discoveryland-huoneen takka. Huomaa myös Art Deco-tyyliset ovenpielet.

Discoveryland-huoneen katto

Koska ravintola sijaitsee toisessa kerroksessa, on osasta saleja hyvä näköala Main Streetille. Tämä tarjoaa siis hienon mahdollisuuden katsoa paraatia paraatipaikalta. Muista varatessa pyytää pöytä ikkunan vierestä.

Ruokalista on kansainvälinen pienellä amerikkalaisella twistillä. Valita voi kahden tai kolmen ruokalajin menun. Tarjolla on myös á la carte- sekä viinilista. 3-11-v lapsille on kolmen ruokalajin menu juomalla.

Walt's:in hinta-laatusuhde on kohdallaan, erityisesti menuissa. Kuten Disneylandin ravintoloissa usein, on ruoka täälläkin vain osa elämyksestä.

Ravintolan nimikkoannos Walt's Gourmet Burger sisältää pihvin ja salaatin 
lisäksi paistettua  ankan maksaa ja karamellisoitua punasipulia

Alkuruoka vuodelta 2014

Pääruoka 2014

Jälkiruoka 2014

Ravintolassa tarjottava voi on peräisin meijerituotteistaan tunnetulta Isignyn-alueelta Normandiasta.

Tällä alueella on asunut suku, jonka nimi oli d'Isigny ("isigniläinen").  Ajan saatossa osa tuosta suvusta muutti Yhdysvaltoihin ja nimi muuttui muotoon Disney.


"Ettekö te kyllästy siellä Disneylandissä käymiseen?" Walt's on hieno esimerkki siitä miksi emme. "Devil is in the details" kuuluu sanonta, mutta täältä sitä pirulaista ei löydä. Kaikki on tarkkaan mietitty, sitten mietitty vielä uudestaan ja toteutettu pieteetillä sekä intohimolla.

Paneutuminen yksityiskohtiin on uskomatonta. Myös somisteiden hankkimiseen käytetään aikaa ja vaivaa: useat tavarat ovat oikeaa antiikkia.

Ravintolassa oleva taide on joko alkuperäisiä valokuvia tai teemaan sopivasti toteutettuja teoksia, kuten Kapteeni Koukun laivan pienoismalli Fantasyland-huoneessa.

Disneyn imagineerit (imagination + engineering) aloittavat suunnittelun tarinasta ja etenevät siitä konseptien kautta varsinaiseen toteutukseen. Ei siis ajatella miten sen voi tehdä, vaan mitä tehdään ja sitten keksitään tapa, jolla se saadaan toteutettua.

Tämä filosofia on Disneyn teemapuistojen lähtökohta. Disneylandistä voi nauttia huvipuistona ja Walt's:ista ravintolana, mutta jos pysähtyy ja todella katsoo ympärilleen, näkee paljon enemmän.Mitäs pidit?  
Tunnisteet: , , , ,

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!