lauantai 16. toukokuuta 2015
Harvojen herkkua - Salon Mickey
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Disneyland-puiston porttien ja Guest Relations -ikkunan välissä on ovi. Oven ikkunoissa on verhot, joiden läpi kuultaa hiukan sisällä olevat valot.

Oven yläpuolella on vihreä markiisi, jossa lukee Salon Mickey. 


Aamupäivisin aina silloin tällöin näkee jonkun astelevan ovelle ja koputtavan. Hetken kuluttua ovi aukeaa. Vieras vilauttaa jotakin Cast Memberille ja astuu sisään.

Mystistä ja salaperäistä?

Olen muutaman kerran maininnut Pariisin Disneylandin osakkeenomistajaklubin (esim. jutuissa Nyt se tuli ja Miten säästää Disneylandissa). Yksi siihen kuulumisen eduista on Salon Mickeyn käyttöoikeus.

Salon Mickey on auki päivittäin klo 9-12:00. Tuona aikana ovelle koputtamalla klubin jäsen pääsee sisään maksimissan neljän vieraan kanssa esittämällä klubikorttinsa ja kaikilta lipun puistoihin kyseiselle päivälle. Tila on melko pieni, joten maksimissaan 30 hlöä voi olla paikalla kerrallaan turvaohjeiden mukaan.

Ovien takana on pieni aulatila. Siellä Cast Member kirjaa käynnin ja pääsyliput koneelle. Jäsenelle sallitaan maksimissaan neljä vierailua kuukaudessa. Klubikortti ja pääsyliput jäävät Cast Memberille vierailun ajaksi.


Kun byrokratia on hoidettu, voi tiskiltä valita jotain pikku purtavaa. Tarjolla on yleensä paria eri vaihtoehtoa - tyypillisesti isoja keksejä, croissantteja, muffinsseja.


Sen jälkeen on aika astua itse salonkiin. Siellä on tarjolla kuumia (kahvi, tee, kaakao) ja kylmiä (mehu, pullovesi) juotavia.


Salongin sisustus on viktoriaanista tyyliä. Seinän alaosassa on tumma puinen peiliverhoilu ja yläosassa vihreän sävyinen lehtitapetti. Aivan seinän yläreunaa kiertää leveä boordi.

Seinän ja katon liittymässä on leveä tumma puinen koristelista ja samalla mallilla kattoa halkovat palkit.


Katto palkkien välissä on niin ikään tapetoitu. Kunkin alueen reunoja kiertää vaaleampi kulta-valkoinen tapetti ja keskellä on tummemman sävyisenä samat värit. Näiden välissa kulkee boordi, jonka kulmissa on tietenkin piilomikit.


Sama tyyli jatkuu muussa sisustuksessa kuten verhoissa ja huonekaluissa. Valaistuksella tunnelma on saatu mukavan hämyiseksi, vaikka ei tilassa mitenkään pimeää ole.


Huoneen pisimmällä seinällä on upea takka. Massiiviset kiviosat yhdistyvät lämpimiin ja koristeellisiin puuosiin. Tulipesän edessä on messinkinen riikinkukkokipinäsuoja.


Takan manttelilla on tuttu herra kaiken tämän takaa -  Walt Disney.Kyllä näissä tiloissa kelpaa keksiä mutustaa.


Kahvipaussin jälkeen levänneenä onkin hyvä jatkaa puistoihin.

Mikäli päivä jatkuu Disneyland-puistossa, Cast Member avaa kuvassa takana näkyvän oven. Siitä astutaan suoraan Main Streetille.


Puistoon ei kannata kumminkaan lähteä ennen vessakäyntiä. Salon Mickeyn vessat ovat nimittäin nähtävyys sinänsä.Mitäs pidit?  
Tunnisteet: , ,

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!