lauantai 2. toukokuuta 2015
Disney Magic on Parade
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Paraatit ovat Disneyn teemapuistojen kohokohtia ympäri maailman. Pariisin Disneylandin paraati kulkee nimellä Disney Magic on Parade.


 Tämän paraatin ensiesitys tapahtui huhtikuussa 2012 liittyen Pariisin Disneylandin 20v juhlallisuuksiin.

Tämän jälkeen paraatiin on tehty muutamia muutoksia. Esimerkiksi 20v kyltit lautoissa on poistettu ja Pieni Merenneito on korvattu Frozenilla.

Tällä hetkellä paraati koostuu seitsemästä lautasta, joista 5 on "kaksipäistä", kolmesta prinsessojen hevosvaunusta ja seitsemästä liukuvasta haltiasta/taikurista.

Disney-hahmoja mukana on yli 70 ja näiden lisäksi suurin piirtein saman verran tanssijoita.

Paraatireitti on merkitty porteilta saatavaan karttaan ja samasta pisteestä löytyy ohjelmalehtinen, mistä selviää paraatin alkamisaika. Yleensä paraati alkaa klo 17:00 tai 17:30.


Hyvän paikan löytäminen on tärkeää. Liikkeellä kannattaa olla hyvissä ajoin, sillä vilkkaimpina aikoina suosituimmat paikat varataan jo tuntia ennen esitystä.

Paikan valinnassa tärkeitä asioita on auringon sijainti (jotta valokuvissa ei olisi vain mustia siluetteja taivasta vasten), paikka aivan reittiä rajaavan köyden vierellä ja ainakin lasten kanssa WC:n läheisyys.

Aurinko alkaa olla paraatin aikoihin aikalailla lännessä eli kuvan vasemmassa laidassa. Paikat reitin sillä puolella ovat siis siinä suhteessä parempia.

Merkitsin karttaan kolme hyvää vaihtoehtoa.

1. Sijaitsee Fantasylandin sivuportilla.(Mikko Hiiren Suositus) Merkityn alueen takana on WC. Perhe voi siis hyvissä ajoin tulla varaamaan paikkaa ja käydä vuoronperään tyhjentämässä, ettei paraatin jännityksessä vain lirahda.
Vaikka tämä on leveä kulkuväylä sen kautta kulkee vähemmän ihmisiä kuin linnan läpi. Siksi tästä kohtaa löytyy aika usein paikkoja vielä lähellä paraatin alkamistakin.
Lisäksi paraati alkaa (useimmiten) It's a Small Worldin viereiseltä portilta. Paraati tavoittaa tämän kohdan noin viidessä minuutissa, kun taas toisessa päässä reittiä se on vasta 25-30 minuutin kuluttua alkamisajasta.
Viimeinen tämän paikan etu on, että paraatin ohitettu tämän paikan monet edelleen seisovat paraatireitin varrella eli heti paraatin mentyä kannattaa mennä johonkin Fantasylandin ajeluista, joissa on paraatista johtuen lyhyemmät jonot.

2. Paikka sijaitsee Central Plazan kulmalla. Valo tulee tähän todella hyvin ja lautoista saa kuvia monista eri kulmista.
Erityisesti tätä paikkaa voi suositella, jos on ennen paraatia Frontierlandissa ja aikoo palata sinne.

3. Rautatieasemalla on korotettu katselualue (eri portaat kuin itse asemalle).
Sieltä näkymä on erilainen kuin katutasosta, koska se on kolmisen metriä korkeammalla.
Hahmot eivät välttämättä huomioi siellä olevia yhtä hyvin kuin kadun varressa.
Paikka on lisäksi suosittu ja saatat joutua varaamaan paikkaa todella aikaisin (jos sieltä ei löydy paikkaa voit lisäksi hukkua massaan Town Squarella.

Valitsit minkä paikan tahansa varaudu puolustamaan sitä. Etelä-Eurooppalaisilla on taipumusta ajatella, että heidän lapsensa on muiden lapsia tärkeämpiä. Tämä tarkoittaa aikamoista röhkeyttä tunkea ryhmänne ja köyden väliin tai tönimistä ja hivuttautumista reviirillesi. Pari kertaa olen hätistellyt lapsia, jotka ovat kiivenneet meidät vaunujen pyörille ym. ;-)


Paraatin kärkeä vetävät Ruususen hyvät haltiakummit: Flora, Fauna ja Ilomieli. He liikkuvat "liukuen" parhaiten tämän näkee videolta jutun lopussa.

Ensimmäinen lautta on Magic Making. Sen kyydissä ovat yleensä Tuhkimon Haltiatarkummi, Sininen Haltia ja Merlin.


Lauttaa seuraavat hevosvaunuilla Ruusunen, Tuhkimo ja Lumikki prinsseineen.


Näiden perään esiin liukuu Magic of Love -lautta. Etupäässä lauttaa kulkevat Anna, Elsa ja Olaf.


 Loppupäässä keinuttelee Tähkäpää Flyn Ryderin kanssa. Ajoittain keskiosassa ovat Tiana ja Naveem.


Näiden perässä seuraa melko mielipuolista joukkoa Liisan Ihmemaasta.


Liisa itse on hiukan jumissa Magic of laughter and fun -lautassa.Lautan perässä matkaa Gepetto marionettinukkien kanssa. Woody ja Buzz johtaa Toy Storyn joukkiota Magic of Friendship -lautalla.Saman lautan takapään on vallannut hinajanalle Puh


Muu puolen hehtaarin väki seuraa perässä.Magic of Adventure -lautan johtotähtinä on Leijonakuninkaan posse.Viidakonkirjan groovyjengi joraa peräosassa.


Simon johdolla piraatit valtaavat reitin. Ja vanavedessä purjehtii tietenkin Kapteeni Koukku Magic of Fantasylla.


Maija Poppasen karuselli on lautan takaosassa.


Maijaa seuraa Perttu Pearlies-tanssiryhmineen.Sitten esiin liukuvat taikurit.Viimeiseltä lautalta löytyvät Mikki ja Minni yhdessä Tiku, Takun....


....Hessun ja Akun kanssa.


Viimeisen lautan perässä on vielä yksi ylläri, joka näkyy tältä videolta paremmin.


Mitäs pidit?  
Tunnisteet: , , ,

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!