sunnuntai 3. toukokuuta 2015
Café Mickey
Kirjoittanut: Rouva Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Jatketaan ravintola-sarjaa toisella hahmotapaamisiin erikoistuneella ravintolalla eli Café Mickeyllä.


Ravintola sijaitsee Disney Villagessa eli puistojen vieressä sijaitsevalla alueella, jossa on kauppoja ja ravintoloita. Villageen pääsee ilman pääsylippua. Café Mickey on puistoista katsettuna Disney Villagen toisessa päässä, Lac Disney-järven äärellä.

Café Mickeyn järven puoleinen seinä on lasia ja kukaan ravintolan ohi kulkeva ei voi olla huomaamatta ravintolassa parveilevia lukuisia hahmoja. Erityisesti ilta-aikaan, puistojen suljettua ovensa, tämä tarkoittaa ruuhkaa. Jos haluat syödä silloin, tee pöytävaraus. Saatat joutua silti jonottamaan, mutta huomattavasti vähemmän aikaa.

Hahmojen lisäksi Café Mickey tunnetaan syntymäpäivien viettopaikkana. Monissa Disney-ravintoloissa on mahdollista tilata kynttilöillä koristeltu syntymäpäiväkakku, jonka tuo pöytään joukko tarjoilijoita. Usein he laulavat tullessaan ranskaksi "Paljon onnea vaan" ja jäävät hurraamaan kynttilöiden puhaltamiselle. Café Mickeyssä kuulee vähän väliä pätkän disco-musiikkia, joka merkitsee, että johonkin pöytään on tulossa kakku.


Café Mickeyn hahmot ovat naamiohahmoja eli ne eivät puhu (vastakohta "face character", esim. prinsessat, joiden kasvot näkyvät ja jotka puhuvat). Ravintolassa olemme tavaneet Mikin, Minnin, Pluton, Hessun, Akun, Iineksen, Nalle Puhin, Tiikerin, Nasun, Ihaan, Kapteeni Koukun, Gepetton sekä Tikun ja Takun.

Hahmot kiertävät periaatteessa kaikki pöydät läpi. Jos on ruuhkaa, saattaa käydä niin, että esittäjä pitää tauon ja jatkaa sen jälkeen jostain muusta kohtaa salia. Tai joku malttamaton pöytäseurue kaappaa suosikkihahmonne aina, kun hän on matkalla teidän luoksenne. Tähän auttaa päättäväinen omasta vuorosta huolehtiminen: jos haluaa tavata Tiikerin, niin häntä täytyy alkaa innokkaasti kutsua ja osoitella, kun hän on lähellä, oli jaloissa millainen lauma lapsia tai aikuisia tahansa. Ei istu meikäläiseen "kukin-vuorollaan-ja-kaikki-saavat-ihan-varmasti-tavata" mentaliteettiin, mutta maassa maan tavalla.


Jokainen hahmo käyttäytyy luonteensa mukaisesti: Hessu hölmöilee, Kapteeni Koukku julmistelee ja niin edelleen. He halivat, antavat nimikirjoituksia ja poseeraavat valokuvissa.

Café Mickeyssä tarjoillaan amerikkalaista aamiaista, joka on Disney-hotellien vieraille hieman edullisempi. Muuten ravintolassa on koko päivän sama lista. Tarjolla on kahden (alkuruoka + pääruoka) tai kolmen (alkuruoka, pääruoka, jälkiruoka) ruokalajin menu, joka ei sisällä juomia ja lasten kolmen ruokalajin menu, joka sisältää veden, mehun tai maidon. Ainakin aiemmin alle 3-vuotiaalle on saanut tilata pelkän pääruuan lasten listalta. Juoman kanssa se tosin tulee  jo melkein menun hintaiseksi.

Alkuruoka 2011

Pääruoka 2012

Jälkiruoka 2011

Lasten pääruoka 2012


Ruoka on perushyvää, suomalainen vastine olisi Rosso. Ravintola on nostanut hintojaan sitten viime vierailumme ja hinta-laatusuhde ei minusta ole ihan kohdallaan. Toisaalta täälläkin hintaan kuuluu ohjelma eli hahmot. Jos niiden tapaaminen on tärkeää ja jonottaminen puistossa oleviin tapaamisiin ei innosta, on Café Mickey oikein hyvä vaihtoehto.

Hahmoravintoloista se on edullisin. Auberge de Cendrilloniin verrattuna Café Mickey on ruuhkaisempi, mutta hahmoja on enemmän ja ne ovat sekä tyttöjen että poikien mieleen.

Jos asuu hotellissa, jossa ei ole aamupalaa lainkaan tai vain kevyt sellainen, aamiainen Café Mickeyssä voisi olla hyvä vaihtoehto. Myös aikainen lounas takaa rauhallisen ruokailun.

Päivällinen ei ole sekään mikään ehdottoman ei-suositeltava vaihtoehto. Kannattaa vain varautua siihen, että paikalla on paljon muitakin.Mitäs pidit?  
Tunnisteet: , ,

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!