torstai 6. maaliskuuta 2014
Hotelli Sequoia Lodge osa 1
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!

Meidän perheemme on kolmesti majoittunut Pariisin Disneylandissa Hotel Sequoia Lodgeen. Siitä on jotenkin tullut meidän suosikkimme. Toki meiltä on vielä Santa Fe, Newport Bay Club ja Disneyland Hotel kokeilematta, mutta joku Sequoiassa viehättää.Sequoia Lodge on yksi kuudesta Pariisin Disneylandin omista hotelleista. Se on ainoa eurooppalaisen arkkitehdin, Antoine Grumbachin, suunnittelema näistä kuudesta. Monelta osaltaan se on kuitenkin mielestäni amerikkalaisempi kuin muut.
Teemana hotellilla on Yhdysvaltojen suuret kansallispuistot kuten Yellowstone (Wyoming) ja Sequoia (Kalifornia). Rakennusta ympäröivätkin Brittiläisestä Kolumbiasta tuodut punapuut (Sequoiat) ja muut ikivihreät.


Tyyliin on selvästi haettu vaikutteita Frank Lloyd Wrightin Prairie-tyylin rakennuksista ja sisustuksessa amerikkalaisesta Arts and Crafts -tyylisuunnasta.

Eroten monista Disney-rakennuksista materiaaleina ovat oikea puu, kivet ja kupari. Ne tuovat oman henkensä mukanaan. Huolimatta viimeisimmässä remontissa lisätyistä Bambi-aiheista Sequoia Lodge on ehkä aidoin, teemaansa tiukimmin sidottu ja vähiten Disney-hotelli.

Hotelli koostuu päärakennuksesta ja siihen katoksilla liittyvistä kuudesta lisärakennuksesta. Niistä yhdessä sijaitsee hotellin uima-allas sekä kuntosali ja viidessä muussa Lodgessa on hotellihuoneita. Näillä lisärakennuksilla on haluttu hajoittaa hotellin massaa pienemmäksi - tuhannen huoneen hotelli on melkoisen iso rakennus.

Sequoia Lodge sijaitsee Lac Disneyn itärannalla jatkuen lisärakennusten osalta vielä pitkin Rio Grande -joen rantaa.Hotellin läheltä löytyy myös majavien pato.

Lenkkeilyä harrastaville hotellilta lähtee hyvät lenkkipolut pitkin Rio Granden rantaa aivan sen päähän asti. Takaisin pääsee mukavasti vastarantaa pitkin. Tälle lenkille pituutta tulee lyhimmillään kolmisen kilometriä.


Bussit puistoihin ja lentokenttäkyydit lähtevät hotellin vastaaoton edestä, jossa myös sijaitsee matkalaukkujen säilytys. Omalla autolla saapuville paikoitusalue sijaitsee kuvassa näkyvän bussin takana.


Moni ei tiedä, mutta tällä hotellilla on myös ollut synkkä hetkensä. Syyskuussa 1996 siellä syttyi valtava tulipalo, joka tuhosi päärakennuksen ylimmät kerrokset. Onneksi kukaan ei tulipalossa loukkaantunut ja kaikki asukkaat siirrettiin Disneyland Hotelliin.

Tulipaloa seurasi iso korjausurakka, jossa hotelli korjattiin paremmaksi kuin uutena.


Vuosien 2011-2012 aikana hotelliin tehtiin niin ikään perusteellinen remontti, jossa uusittiin osittain ulkopintoja sekä kaikki hotellin huoneet. Samalla tehtiin myös muutoksia aulatiloihin Golden Forest Clubia varten.


Mitäs pidit?  
Tunnisteet: , ,

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!