perjantai 29. toukokuuta 2015
Superyksinkertainen Jäätelökakku
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Jäätelö maistuu yleensä nuorille synttärivieraille paremmin kuin perinteinen kermakakku. Paketista lautaselle kaadettu jäätelö ei ole kumminkaan erityisen kaunis tarjottava ja alkaa hetken sulamisen jälkeen näyttää vieläkin pahemmalta.


Parit viime synttärit meillä on mentykin kaulintamassalla kuorrutelulla jäätelökakulla. Kaiken lisäksi se on myös todella helppo tehdä.

30cm halkaisijaltaan olevaan kakkuun tarvitaan 3 litraa laktoositonta jäätelöä, 250g halutun väristä kaulinta massaa peitoksi (+ muita värejä koristeiksi).


Leikkaa voipaperista hiukan irtopohjavuoan pohjaa isompi ympyrä ja laitaa korkeampi kehäsoiro.


Taivuttele paperi pohjan  reunojen ympäri ja teippaa alle. Asettele reunuksen paperi pohjan ja kehän väliin ja lukitse napauttamalla vuoan reunat kiinni.


Kaulitse kaulintamassa 2-3mm vahvaksi levyksi tomusokerin päällä. Paina vuoalla merkki, jota pitkin leikkaat pohjan irti.


Nosta pohja vuokaan ja painele tiiviisti.


Leikkaa kyljen korkuinen soiro massasta. Kääri se pystyreunaisen juomalasin ympärille. Pura reunusta pikku hiljaa lasin päältä ja kiinnitä se pienellä määrällä vettä vuoan seinämiin.


Avaa jäätelöpaketit. Paina vuoalla leikattava muoto jäätelöön. Aseta leikattu pala vuokaan ja paina tiivisti reunaan. Toista toisella ja kolmannella paketilla. Leikkaa ensin laitoja vasten tulevat palat ja jätä keskelle tyhjää.

Painele "ylijäämä" palat keskelle tiiviisti ja tasoita pinta.


Laita vuoka pakastimeen useammaksi tunniksi, vaikka yön yli.


Ota kakku pakastimesta. Irrota reunat ja pystyn voipaperi varovasti. Keikauta kakku tarjoilulautaselle - mielellään siinä saisi olla hiukan laitoja, jottei jäätelö sula pöydälle.

Laita takaisin kylmään.


Tee koristeet kaulintamassasta. Leikkaa vapaalla kädellä, käytä piparimuotteja tai muotoile. Myös valmiina myydään erilaisia koristeita. Kuten meidän kakun prinsessa ja ruusut.


Nosta pöytään juuri ennen tarjoilua.


Mitäs pidit?  
Tunnisteet:

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!