maanantai 11. toukokuuta 2015
Finnair Light-lippu oikeasti halvempi?
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Mikko Hiiren Facebookissa jaoinkin tässä taannoin tietoa, että Finnairin Light-lipputyyppi tulee laajemmin Euroopan reiteille tarjolle 5.5.2015 alkaen.


Kesän reissua varten meillä on matkaliput ostettu jo aikoja sitten, joten siihen tällä ei ole enää merkitystä. Uteliaisuuttani ja jatkoa ajatellen tein hiukan selvitystä, onko Light-lippu oikeasti edullisempi.

Aloitetaan vertailemalla hiukan eri lipputyypejä.

Keräsin tähän taulukkoon Finnairin Economy-luokan lippuvertailun. Tämän lisäksi Finnairilla on vielä kaksi lipputyyppiä Business-luokassa.

Uusi Light-lippu näyttäisi olevan ehdoiltaan sama kuin Basic-lippu lukuunottamatta ruumaan kirjattavaa matkalaukkua.


Yllätys tuli vastaan, kun lähdin Finnairin-sivuilla tutkimaan lippujen hintoja. Ainakaan hakemilla päivämäärillä ei ollut saatavilla ollenkaan Basic-lippuja. Ilmeisesti yksinkertaisuuden nimissä se oli jätetty pois.

Tein kymmenkunta hakua meidän perheemme tiedoilla eri päiville Pariisin lentoihin Value-lipulla. Koska lentolippujen hinnat ovat hyvin eläväisiä, absoluuttisesti totuutta ei voi näin todeta. Tuntuma kuitenkin oli, että suuruusluokkana hintataso oli sama kuin aiemmin Basic-lipuissa. Voisi siis todeta, että Value-lipun hinta oli suhteessa hiukan laskenut

Tietenkin on mahdotonta ennustaa, nostetaanko Value-lippu hinnoittelussa ajan saatossa takaisin korkeammalle tasolle.

Light-lipun ja Value-lipun hintaero näkyy olevan kiinteä. Aikuisilla hintaero on 25€/suunta ja 2-11 vuotiailla 19€/suunta. Alle 2 vuotiailla Light-lippu on 5€ halvempi.

Etukäteen ostettuna ruumaan kirjattava matkalaukku Light-lippuun maksaa 15€/suunta. Mikä on vähemmän kuin lipunhintojen ero.

Eniten hyötyä lipusta on matkoilla, joissa oikeasti pärjää pelkällä käsimatkatavaralla. Maksimipaino sille on 8kg. Se ei ole paljoa!

Olen myös huomannut, että käsimatkatavaroita on alettu valvoa nykyisin tarkemmin. Jos Light-lipulla matkustava joutuu laittamaan käsimatkatavaransa ruumaan esim. painon ylityksen takia ruumaan veloitetaan siitä 30€/suunta.

Toinen uudesta lipputyypistä hyötyvä ryhmä on lapsiperheet lyhyehköillä matkoilla (n. viikko). Käytän esimerkkinä meidän perhettämme - 2 aikuista, 2 2-11 vuotiasta ja 1 alle 2v (ei omaa paikkaa).

Basic- ja Value-lipuilla meidän poppoolle sallittaisiin matkatavaraa seuraavasti:

4kpl käsimatkatavaroita á MAX 8kg
5kpl ruumaan kirjattavia á MAX 23kg
Lisäksi kokoontaittuvat rattaat ja turvaistuin lapsille

Se on ilman rattaitakin liki 150kg - kuka ne kantaa hotellille? ;-)


Normaalisti meillä on ollut noin viikon reissuissa 2kpl käsimatkatavaralaukkuja, 2kpl ruumaan kirjattavia ja rattaat.

Light-lippujen hinnan lisäksi näistä menisi lisämaksua meno paluussa 2kpl x 2suuntaa x 15€ eli 60€. Tarkistin asian Finnairilta lisäksi, että Light-lipullakaan kokoontaittuvista rattaista ja turvaistuimesta ei mene lisäveloitusta.

Säästöä meidän perheelle Light-lippu toisi 2kpl x 2suuntaa x 25€ + 2kpl x 2suuntaa x 19€ + 5€= 181€. Vaikka tästä vähennettäisiin laukkumaksu 60€, pääsisimme silti matkaan 121€ edullisemmin.

Finnairin Light-lippu siis todella on edullisempi! Sisällön suhteen mennään lähemmäs halpayhtiöiden sisältöä. Toki Light-lippu on jonkun verran vielä kalliimpi. Toisaalta Finnair tarjoaa useita päivittäisiä lähtöjä moniin Eurooppalaisiin kohteisiin (Esim. Pariisiin Finnair 5 vaihtoehtoa, Norwegian 1)

Liitin tähän loppuun vielä laskurin, jolla voit laskea paljonko edullisempi Light-lippu on Value-lippuun nähden teidän seurueeltanne.

Täytä vain valkopohjaiset ruudut ja paina ENTER. (Huom.! tiedot eivät tallennu)Mitäs pidit?  
Tunnisteet:

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!