torstai 9. huhtikuuta 2015
Photopass Pariisin Disneylandissa
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Monissa Disneylandin ajeluista matkaajat kuvataan. Ajelun jälkeen jokainen voi käydä naureskelemassa omia kuviaan monitoreista ja rahaa vastaan lunastaa kuvan itselleen.


Aika monella kuva jää kuitenkin ostamatta - usein johtuen hinnasta.

Itse olen sortunut muutaman kerran kuvan lunastamaan. Yllä oleva kuva on vuodelta 2002 Space Mountainista Pariisin Disneylandissa. Eturivissä kanssani kärvistelee silloinen tyttöystäväni (nykyinen Rouva Hiiri), joka ei silloin voinut sietää vuoristoratoja.


Hinnan lisäksi toinen syy, miksi kuvaa eivät monet hanki on sen mukana kuljettaminen. Monella on varmasti mielessä hankaluus isohkon kuvan kuljettamisesta eri ajeluissa hurjastellessa.

Pari vuotta sitten Pariisin Disneyland muutti järjestelmää siten, että kuvia oli mahdollista ostaa keskitetysti tietyistä paikoista esim. hotellien myymälöistä.


Kuvan ostamista varten kumminkin piti olla tiedossa kuvan numero ajelukuvissa tai hahmotapaamisissa valokuvaajan antama Photopass-kortti. Monella halukkaallakin kuvat jäivät hankkimatta joko unohtuneen numeron tai yksinkertaisesti pitkän päivän väsyttämänä.

Viime kesänä edellä kuvatun järjestelmän rinnalle tuli kehittyneempi Photopass+. Paketti ostetaan paikan päältä tai hotellipaketin yhteydessä. Hintaa sillä on 49.99€.


Tällä rahalla saa pienessä laatikossa luottokortin kokoisen pääkortin kaulanauhalla ja kaksi pienempään korttia.

Kortti annetaan valokuvaajalle hahmotapaamisessa tai ajelukuvissa kuvien ostotiskille. He linkittävät kuvasi Photopass+ -korttiisi.


Jos olet ladannut puhelimeesi (IOS ja Android) Photopass-appin, voit lisätä ajelukuvia myös lukemalla QR-koodin ajelukuvamonitorista.

Appissa voit myös katsella kuvia ja tallentaa ne esim. Facebookissa jakamista varten.

Kuvia voi lisätä kortin aktivoinnista kymmenen päivän ajan. Ne säilyvät palvelussa vuoden verran.


Kuviin pääsee käsiksi myös Photopass-sivuston kautta. Kuvista voi tilata tulosteita ja muita tuotteita tai ne voi ladata omalle koneelle.

Omien kuvien käyttäminen ei-kaupallisiin tarkoituksiin on täysin sallittua eli niitä voi esimerkiksi liittää muualta tilattaviin kuvakirjoihin.

Ajelukuvia Disneylandissa tarjoavat: Big Thunder Mountain, Pirates of the Caribbean, Buzz Lightyear´s Laser Blast, Space Mountain, Rock'n'Rollercoaster ja Tower of Terror.

Hahmotapaamisista Meet Mickey ja Princess Pavillion tarjoavat valokuvausta aina. Kuvaajia on käsittääkseni myös usein muissa ohjelman mukaisissa hahmotapaamisista.

Jenkkilän puistoissa valokuvaajia on myös muissa kohteissa kuten linnojen edustalla. Ilmeisesti näin ei vielä ole Pariisissa ollut, mutta lupailtu sitä on.

Esimerkiksi Tripadvisorin palstoilla monet hotellipaketin varanneista ovat kertoneet saaneensa 10 tai 20 euron alennuskupongin tähän palveluun.

Ensi käden kokemuksia tästä palvelusta minulla ei vielä ole, mutta ensi kesän reissulla aiomme ehdottomasti kokeilla tätä.Mitäs pidit?  
Tunnisteet:

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!